Mislim da većinski vlasnici znaju da po javnoj ponudi od 45 kuna neće kupiti skoro pa ništa. Ako još žele povećati broj dionica u svom vlasništvu morat će cijenu dignuti na 60.kuna. Vjerujem da će mo ovdje ubrzo vidjeti fondove. Današnja vrijednost ove dionice za mene dugoročnijeg investitora je 207.kuna
ponudit će minimum pa kupovati na burzi po toj cijeni sljedećih godinu dana [bye]
Mislim da većinski vlasnici znaju da po javnoj ponudi od 45 kuna neće kupiti skoro pa ništa. Ako još žele povećati broj dionica u svom vlasništvu morat će cijenu dignuti na 60.kuna. Vjerujem da će mo ovdje ubrzo vidjeti fondove. Današnja vrijednost ove dionice za mene dugoročnijeg investitora je 207.kuna
ponudit će minimum pa kupovati na burzi po toj cijeni sljedećih godinu dana [bye]
[/quote]
Nema više minimuma čovječe kriza je prošla vraćaju se stari dioničari i dolaze novi sve više će se love vrtiti na burzi val je teško ustaviti pa ni cijenu ove dionice. Tko je lud da ti u vrijeme napretka daje nešto za petinu cijene. Ova cijena za godinu dana bit će pikola.
Bio sam u ovoj dionici čisto speklulativno, ovo je bila praktički bezrizična kupovina (kupovina po 45kn) – cilj mi je bio prodati oko 53-54 kn, ali eto otišlo je po cca 58kn.
Hoću reći, ne znam skoro ništa o Korfu. Ovaj trejd je bio čisto zdravorazumski kad staviš u omjer ono što možeš izgubiti, a što dobiti (ništa izgubiti (jer cijena u ponudi ne smije biti manja od 45) –> znači možeš samo zaraditi).
Ali što je više proučavam, to mi je jasnije da je ovo strašno podcijenjeno.
Pazi ovo: tržišna kapitalizacija cijelog Korfa je 380 mil. kn, a Korf je vlasnik 78% Rivijera Poreča čija je tržiš. kap. 850 mil. kn –> znači samo vrijednost RIVP-R-A koje Korf posjeduje iznosi 665 mil. kn! Da sve druge sastavnice u holdingu vrijede 0 kn (a naravno vrijede puno više) Korf-r-a bi trebao biti na barem duplo većim razinama. Što ti je neefikasno tržište..
p.s. Da budemo jasni, nemam dionice Korfa, nemam slobodne (dugoročne) love koju bi mogao upucati u ovo. Ovo s čim sam zatrejdao nije namjenjeno za dugoročni plasman u dionice.
p.s. Da budemo jasni, nemam dionice Korfa, nemam slobodne (dugoročne) love koju bi mogao upucati u ovo. Ovo s čim sam zatrejdao nije namjenjeno za dugoročni plasman u dionice.
Eto ako jače padne može se opet zatrejdati, jer odlična je prilika kako 9. mali veliki dioničar piše!
Ovo nije nagovor na kupnju niti prodaju……
Ima još nešto u toj analizi RIVP-a.
Na ovim cijenama ga mirovinci kupuju (barem je tako netko objavio).
iako se treba gledati konsolidirano poslovanje KORF-a (unutra je vec RIVP) pa ga dodje na isto
neću se miješati u prepucavanja, ali i ADPL je nedavno netko skidao po 2000 komada na 140,xx – sad je na 123 kn….isto i BLJE skidali su po 2000 komada na 115 kn, pa je ubrzo palo ispod 90 kn. neki imaju kasno paljenje i kupuju na vrhu, ali to nije garancija rasta, dapače, vjerojatnije je da nakon naglog rasta slijedi jači pad.
evo sjetio sam se sad i OPTE, rast u par dana sa 29 kn na 42 kn, sad je 31 kn.
izgleda da bi ekipa uskoro mogla početi pumpati i DDJH. ekipa se krca danima bez jačeg rasta cijene, a onda je namumpaju 20-30% i iskrcaj pa u novu dionicu. čini mi se da je KORF sad došao do te faze kad se pumpači počinju povlačiti i ostavljati dionice naivnima koji ulaze na vrhu vala
[/quote]
slažem se kolega kotter, zato se s prvom malo jačom korekcijom na ZSE, KORF se vraća na 45-47 kn….
Vidim da je puno ekipe prodalo… To bi moglo biti dobro za nas koji jos nismo…
Zašto bi to moglo biti dobro za vas kad su se kupci počeli povlačiti jer su shvatili da će u javnoj ne ići iznad 50 koja je ovih dana, ne razumije. Objasnite mi kolega !
Bio sam u ovoj dionici čisto speklulativno, ovo je bila praktički bezrizična kupovina (kupovina po 45kn) – cilj mi je bio prodati oko 53-54 kn, ali eto otišlo je po cca 58kn.
Hoću reći, ne znam skoro ništa o Korfu. Ovaj trejd je bio čisto zdravorazumski kad staviš u omjer ono što možeš izgubiti, a što dobiti (ništa izgubiti (jer cijena u ponudi ne smije biti manja od 45) –> znači možeš samo zaraditi).
Ali što je više proučavam, to mi je jasnije da je ovo strašno podcijenjeno.
…
A sad zamislite kako sam ja sretan bio, jer sam također ovo percipirao kao (skoro) bezrizičnu situaciju radi javne ponude, samo što sam uz to držao da je KORF jedna od najpotcijenjenijih dionica na ZSE, a svakako u Crobexu, pa sam je trpao nakon INA-efekta.
Dobro oko 45 je već odradila dobar rast, pa se status najpotcijenjenije malo otopio, al kad je nastupila obveza preuzimanja po min. 45, a na burzi se moglo kupit po 45.. a šta reći nego veliko hvala!
Što se tiče brzog rasta, slažem se da je moguće hlađenje, ali pogledajte malo ‘price memory’ na grafu. Kad je zadnji put bila poviše 55kn i kakvo je nebo iznad nas..
No, ipak korekcija sasvim moguća, pogotovo ako Crobex nema snage.
Pozdrav svima, pocelo raketiranje na korfu, a kad sam jucer pisao o tome onda su tu znalci koji ne vole cuti istinu bili jako pametni…
Sutra će biti plakanja na Korfu, ovo današnje istresanje znaci sutrašnji pad od 10%….
Ovo je citat od 24.02.
Nisam puno tražio unazad pa ne znam kad je počelo predskazivanje pada, al ako svaki dan ovo postate, garantiram da će te biti u pravu jednog dana.