Mi koji smo u ovoj dionici već par godina nismo baš u veselju za 50kn..dugoročno gledajuć i mićemo se veselit jednog dana..zasada samo promatramo naš dragulj..a ponude nas nezanimaju kao što nisu ni od VLHO kad su nudili siću..
Gospodo, Valamar neće dati ponudu ni za 1 lipu više od onoga koliko treba, vjerujte mi, neće tu biti nikakve premije… Pa nas su išli istiskivat sa 29 i neki kusur kn, nemojte od njih očekivat da će biti fer, jer do sada nisu nikad ni bili….
Nemam KORF-a, imam VLHO-a…
kolega čisto sumnjam da će ovo tako brzo na razine iznad 100kn. Cijeli korf sam prodao jer mislim da će prije toga skoka ponovno doći na 40kn. Vlho-a sam dosta nakupio, danas sam prodao nešto sitno i čekam daljnji rast cijene da rasprodam sve
Na forumu je gomila neiskusnih špekulanata + profići koji svjesno nagovaraju na prodaju da bi što jeftinije kupili.
Valamar je zakonom obavezan dati javnu ponudu. Cijena javne ponude je vrlo niska jer mu se pružila prilika da od Save koja je očito u problemima, jeftino otkupi.
Kako hrvatsko tržište narednih 3-5 godina bude raslo tako će i korf doće na realne razine.
Nakon završetka javne ponude cijena će dodatno odskočiti.
Korf će, ako ne do kraja ove, onda 2012. godine koštati debelo preko 100 kuna.
Ma to sve stoji šta ti kažeš, ali to možeš tvrditi za ceo market i većinu akcija… no moguće je da se takav scenario i ne dogodi. Meni, iskustveno govorim, ne bi bilo iznenadjenje da ova akcija ne poraste kao neke druge, u kojima se nalaze institusionalni investitori. I to je to, menjaš šarene pilule za lilule… govorimo daklem o sentimentu i očekivanjima, a ne o vrednosti i nesrazmeru cene i knjižene vrednosti u bilansu.
Da su unutra mirovinci ili neki drugi stranci, možda bi razmišljao drugačije, jer bi tada video i gorivo za guranje cene prema gore, ovako obzirom na trenutan razvoj situasije i ajmo reći, skoro pa rešenu vlasničku strukturu… kao i dosadašnje poteze Austrijanaca, teško je reći šta je najbolje učinit. Fundament je dobar, no pitanje je li i dovoljan za natprosečan rast cene ove akcije u odnosu na market… Ovo će da postane još više no dosad njihova privatna prčija, i zato sam ja, ajmo reći dosta skeptičan oko ove cele priče. No, videćemo… šta će i kako će da bude. Ne isključujem mogućnost da sam potpuno u krivu.
Valamar će dati ponudu onoliku koliku po zakonu mora i ni lipe više. otkupiti neće ništa, osim od povezanih skrbničkih računa. nakon završetka ponude korf ide UP,a do završetka ponude +/- 10-15%
To smo već gledali nekoliko puta, pa i na samom Korf-u pred 6-7 godina. Ulaskom u EU korf će na burzi vrijediti 4-5 puta više nego danas. to je za oko2-3 godine.
Gorivo za guranje cijene bit će prilika za zaradu koju će nuditi fundamenti.
A za ovoga koji tvrdi da će korf opet na 40….. to je gotova priča za ovaj investicijski ciklus, nakon završetka ponude ide samo prema 200
Gospodo, Valamar neće dati ponudu ni za 1 lipu više od onoga koliko treba, vjerujte mi, neće tu biti nikakve premije… Pa nas su išli istiskivat sa 29 i neki kusur kn, nemojte od njih očekivat da će biti fer, jer do sada nisu nikad ni bili….
Nemam KORF-a, imam VLHO-a…
Sve ti je isto samo drugo pakovanje..kupuj sad VLHO..kad si čuvao par godina sad znaš pravu vrijednost..
A za ovoga koji tvrdi da će korf opet na 40….. to je gotova priča za ovaj investicijski ciklus, nakon završetka ponude ide samo prema 200
kolega daj bože da tako bude, jer imam podosta vlhoa. Inače sam tejder i ulazio sam od 42 do 30kn u korf. Prosijek 33kn i jednostavno sam morao izletiti van
Mislim, zašto samo 200, onda napiši dve hiljade… ponavljam još jednom, većinski ne vole i ne žele male i uopšte ne žele ostale akcionare. Oni su im poslednja rupa na sviralu, pa u tome smislu, svako ko razmatra ulazak u ovu hartiju, može da se dogodi da će dvaput da promisli pre nego udje ili ne udje. Takve kompanije koje su netransparentne prema ulagačima, obično postižu mnogo lošije valuasije od onih drugih. Kapitalizacija nije mala i trebat će mnogo goriva i vremena da se cena potera iznad 100, no videt ćemo… ne sumnjam da će da odradi, no poslednjim trgovinama, nije niti izbliza interesantna kao neke druge hartije na marketu… i zato je po meni ovo druga liga ulaganja bez obzira na podcenjenost. Takodje, velika indirektna izloženost turističkom sektoru, ne garantira osobit povrat takve vrste investicija, iako oni kao profesionalci moram da priznam, već ostvaruju dosta dobre resultate u tome, ajmo reći za akcionare Dom holdinga, core segmentu poslovanja.
Evo što se dalo naći na Moje dionice, iz Top 10. Ima li još šta ne znam. Tu su i neke rudarske dionice u Australiji iz Prospekta 2003.
Po dionici bi to bilo cca 80 kuna, ali ako bi se realno vrednovala imovina onda i 275 kuna.
Tko zna više neka dopiše.
mislim da se realna vrijednost dionice korfa nikad neće postići. Preveliki su oni špekulanti i gaze doslovno sve ispred sebe. Trenutno je cijena 45 jer su procijenili da će na toj razini dosta toga uhvatiti, a onda možda skoči i na 50-55,ako im bude što falilo. No nakon nekog vremena ja to opet vidim prilično nisko [angry]