i evo ga konačno, 370 kom na prodaji ispod 38 koja mu je bila jučerašnja cijena ulaza. o bože dragi sačuvaj nas od ovakvih investitora… [huh]
Nisu mi jasni i prihvatljivi komentari nekih kolega koji sa izrazitim potcjenjivanjem komentiraju tzv.
"burek investitore" ili daily tradere na ovoj dionici,a veličaju tzv. investitore.
Prije svega,ova dionica kao i niz drugih slabije likvidnih dionica na TK bi bez ovih investitora bile
nelikvidne i krajnje neprivlačne potencijalnim investitorima.Oni praktično figuriraju kao "market makeri"
i povećavaju promet na slabo likvidnom tržištu.
Ovaj način trgovanja također smanjuje rizike većih gubitaka i čini mi se neuporedivo razumnijim na
našem plitkom tržištu na nizu slabije likvidnih dionica od tzv. investiranja koje često završava
sa ogromnim gubicima i "prisiljenim čekanjem bez kraja".
Pozdrav
Kolega nije potcijenjivanje neg je smjesno da jedan dan kupe a drugi dan prodaju s minusom. To sto nema adekvatnog bida pa se pojedinci plase i prodaju s minusom samo pogoduje daljnjem rusenju cijene dionica. Da nema rasprodaje mozda bi doslo i do rasta cijena ili barem ne kretanja cijena silaznom putanjom, a pogotovo kad nema nekih materijalnih cinjenica za pad cijene dionica.
Ljudi moraju shvatit da se trziste krece ciklicki i da ce ono sto su danas kupili, sutra biti jeftinije ali preksutra ce biti skuplje i tada ce zaraditi.
Po meni najgluplja stvar sto rade pojedinci, nazovimo ih buregdjije, je da kupe po nekoj x cijeni i odmah stave to sto su kupili na ask sa 1-2% zarade. Time samo stvaraju prividnu sliku ogromnog aska i pritiska na cijenu koji to nije i tjeraju one iz prvog paragrafa na prodaju.
Bolje bi im bilo sacekati da ask dostigne njihov zamisljeni target u dovoljnoj kolicini dionica da mogu prodat svoje dionice bez rusenja cijene.
evo još marketmakera [lol]
629 14:01:36 37,65 7.900 297.435,00
nevjerovatno da dok sve raste korf je u minusu 2%. može li netko to objasniti ikako
Kolega, na INGRi se truditi drukat na dole,a ovdje na gore
budite realni
i evo ga konačno, 370 kom na prodaji ispod 38 koja mu je bila jučerašnja cijena ulaza. o bože dragi sačuvaj nas od ovakvih investitora… [huh]
KORF cete vidjet puno ispod ove cjene,samo strpljivo
svakako ispod 30 ( hint pogledajte graf)
pozdrav
Mislim da Mićko izlazi. Samo polako!
budite realni
pozdrav
[/quote]
Mi koji imamo dionice KORFA odavno smo oguglali na ovakve gluposti..padanje i sl..nemoj se ti previše brinut za nas..ti slobodno nemoj kupovat-ima tko će.. [lol]
budite realni
pozdrav
[/quote]
Mi koji imamo dionice KORFA odavno smo oguglali na ovakve gluposti..padanje i sl..nemoj se ti previše brinut za nas..ti slobodno nemoj kupovat-ima tko će.. [lol]
[/quote]
Kao što rekoh nedavno na cijeni od 42 kune; potpuno mi je svejedno da li je cijena 45 ili 30, ne prodajem prije minimalno 60 kuna, a ovi lažni prometi me uopće ne zanimaju. Realno da nema presipavanja iz šupljeg u prazno od strane fondova tržilo bi se sa 10 dionica i ukupan dnevni promet ne bi bio veći od 2 milijuna,a i to je pretjerano.
Mislim da Mićko izlazi. Samo polako!
tko je mićko?