evo da se javi jedan iz "drukerske bojne" – kupovao sam po 40,XX i dionice još uvijek imam, čak sam malo i dokupio
Korf se za razliku od većine drugih dionica ne kupuje zbog RDG-a nego zbog bilance
Krivo.
Sve se kupuje zbog P&L-a jer sto ce ti hotel od 100 mil eura ako nemoze preodati sobu iznad 30 eura.
Sa marzom od 20% sto nije puno za hotelijere ovo vrijedi oko 80 kn, sto je ok.
Zasada imaju marzu oko 12-14% sto je jako malo i daje prostora za rast.
Bez obzira na sve, ova e dionica i dalje trži na 20-ak posto booka, dakle i dalje je opako podcijenjena. Činjenica da Bakić podebljava pozicije meni je također indikativna.
evo da se javi jedan iz "drukerske bojne" – kupovao sam po 40,XX i dionice još uvijek imam, čak sam malo i dokupio
Korf se za razliku od većine drugih dionica ne kupuje zbog RDG-a nego zbog bilance
Krivo.
Sve se kupuje zbog P&L-a jer sto ce ti hotel od 100 mil eura ako nemoze preodati sobu iznad 30 eura.
[/quote]
Krivo.
Ako mi netko nudi 100 kuna za 80 kupit ću ih makar mi nikad kasnije ne donijeli ni lipu.
Krivo.
[/quote]
Krivo.
Ako mi netko nudi 100 kuna za 80 kupit ću ih makar mi nikad kasnije ne donijeli ni lipu.
[/quote]
Mislim da je ovo cijela poanta KORF-a. Jer čisto sumnjam da ćemo ikad vidjeti dividendu u ovoj dionici.
Tko je pogledao dobro izvješće primjetio je značajno povećanje amortizacije (zbog čega je najvećim dijelom povećan gubitak), te značajno povećanje prihoda.
Meni je ono pozitivno, a u narednim razdobljima se očekuje daljnje poboljšavanje poslovanja. Nadalje, kad završi okrupnjavanje Valamara, usmjeriti će se na KORF. Ovdje je dosta raspršena vlasnička struktura i netko jači bi mogao doći do solidnijih udjela. Od turista po meni ova ima najviše potencijala.
šta se tiče potencijala tu nema sumnje ali treba strpljenja i to veeeeeeeelikog. čini mi se bolje (svrsishodnije) raspravljati o targetima kad jednom krene nego o tome kad će krenuti. jer nije svejedno izaći na 60, 90 ili 120 kuna. naravno neće pravocrtno gore, biti će i otpora na putu i korekcija ali ja ovdje očekujem višestruku zaradu.
pa da krenemo. cijena je ispod svih SMA. SMA 20 je presjekao SMA50 prema gore a oba su još uvijek ispod 100tke koja je trenutno na cca 42,00kn. boolinger je jako sužen. prvi otpor je na 46kuna a idući na 55. potpora je na 40 kunića. sve ovo uzmite s rezervom jer ja vidim samo smjer prema gore.
evo pojeli ih grupno. da se to ne iskrcava s minusom drukerska bojna što je tu pjevala hvalospjeve na 42, dok su masovno ”kupovali”. vidim od njih od tada niti posta.
Ja sam kupovao po 45,50 i to prije par mjeseci niti ne razmišljam o prodaji ispod 60 kuna. To talno mi je svejedno da li je 38 ili 45, a u zadnjih par mjeseci se jedino tu i kreće sa više ili manje prometa. Jedna dobro objava i leti u nebo, a da je dionica kontrolirana tu uopće nema rasprave.
treba prodati
Krivo.
90% aktive je u zidovima hotela i cigli.
Ta cigla vrijedi onoliko koliko casha donosi.
A ne donosi vise od 80-100 kuna.
BV nema veze sa tim.
To je poznada zaludjenost hrvata nekretninama i kupovanje stanova za 2200 eur po m2 i iznajmljivanju istih za 400 eur mjesecno sto implicira prinos od 3,1% za stan od 70 m2.
Isplativije orociti u banci.
Ista stvar je sa bilokojim nekretninama-hotelima, skladistima, bilo cemu
Krivo.
90% aktive je u zidovima hotela i cigli.
Ta cigla vrijedi onoliko koliko casha donosi.
A ne donosi vise od 80-100 kuna.
BV nema veze sa tim.
To je poznada zaludjenost hrvata nekretninama i kupovanje stanova za 2200 eur po m2 i iznajmljivanju istih za 400 eur mjesecno sto implicira prinos od 3,1% za stan od 70 m2.
Ista stvar je sa bilokojim nekretninama-hotelima, skladistima, bilo cemu
ne zaboravi uračunati koliko su cijene tih nekretnina. dobro sada je kriza, cijene su pale i još će pasti. al u uvjetima eskanzije na nekretninama zarađuješ i na najmu i na porastu cijene ( vrijednosti) nekretnine.
A ovo šta govoriš o zaluđenosti hrvata nekretninama je presmiješno. Pa ovo kriza u SADu je najvećim dijelom zbog nekretninskog balona, sjeti se da je isto bilo u španjolskoj prije 5-6 godina….pa samo jučer imaš u businessu članak kako kod nas nije tržište nekretnina toliko palo jer nije toliko ni naraslo, odnosno rast je zaustavljen krizom
Ne bih rekao da je racunica tako jednostana. Isplativije je pod uvjetom da trziste nekretnina stagnira ili je u padu.