KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Media, jest… uzimao je prerano, ali je uzimao fundamentalno ispravno. sigurno nije trpao Ingru po 400 i HDEL po 2000. Ovaj duboki pad koji je odnio sve dionice jednako u dubinu (bez obzira na fundamente i rizik sektora i bilance) čovjek nije očekivao i pogriješio je. Ima tekst o standardnoj devijaciji dionica na ZSE od index-a na njegovom blogu gdje je objasnio kretanje cijena dionica kao basket u ovom bear markertu što je, naravno, čisti debilizam. Slika u USA je primjerice potpuno drugačija, gdje du dionice pojedinih sektora pale ne više od 20%. A kod nas su sve do reda pale između 80 i 90%. Čovjek vjerojatno nije računao na debilizam ulagača na ZSE kao ni voditelja fondova, te se ispostavilo da je u pojedine pozicije počeo prerano ulaziti. Ali uzevši u obzir da je vrlo jak u adutu, mislim da su mu prosječni ulazi vrlo vrlo dobri, tim više jer je uspio kupiti respektabilne količine kupujući do samog dna i kasnije. Meni je tip skroz OK.

I'LL BE BACK

O, bilo je i u americi ooostrih padova, daleko visih od 20 posto. S ostalim se manje vise slazem.

O, bilo je i u americi ooostrih padova, daleko visih od 20 posto. S ostalim se manje vise slazem.

Naravno da je bilo, ali bili su selektivni. Padale su tvrtke koje su bile u banani, a ne tvrtke koje pozitivno posluju i imaju solidne fundamente. KORF je u jednom trenutko dotaknuo 10% book-a, recite mi što bi se trebalo događati s društvom da mu cijena relano padne na taj iznos?

dajte kolega pročitajte ponovno kaj sam napisao. Bilo je u Americi padova i po 99,99%. Pitajte neke kolege s foruma koji su to iskusili na svojoj koži. Ja vam govorim o odstupanju od indeksa koje na ZSE nije bilo i sve su dionice manje ili više jednako pale zato jer nam je tržište kretensko a burzovna publika neobrazovana počevši sa voditeljima fondova pa nadalje. U Americi imate spred od pada 99,99% (Woma) pa do pada od 20% (IBM) pa do rasta od 14% (Wall Mart) u žiži bear marketa.

I'LL BE BACK

ZZip i governor, tako i ja mislim, ali nisam bio skuzio ono o padu od 20%.

Media, jest… uzimao je prerano, ali je uzimao fundamentalno ispravno. sigurno nije trpao Ingru po 400 i HDEL po 2000. Ovaj duboki pad koji je odnio sve dionice jednako u dubinu (bez obzira na fundamente i rizik sektora i bilance) čovjek nije očekivao i pogriješio je. Ima tekst o standardnoj devijaciji dionica na ZSE od index-a na njegovom blogu gdje je objasnio kretanje cijena dionica kao basket u ovom bear markertu što je, naravno, čisti debilizam. Slika u USA je primjerice potpuno drugačija, gdje du dionice pojedinih sektora pale ne više od 20%. A kod nas su sve do reda pale između 80 i 90%. Čovjek vjerojatno nije računao na debilizam ulagača na ZSE kao ni voditelja fondova, te se ispostavilo da je u pojedine pozicije počeo prerano ulaziti. Ali uzevši u obzir da je vrlo jak u adutu, mislim da su mu prosječni ulazi vrlo vrlo dobri, tim više jer je uspio kupiti respektabilne količine kupujući do samog dna i kasnije. Meni je tip skroz OK.

Mislim da se ne može reći da gospon B. nije računao na "debilizam" ulagača na ZSE, a voditelji fondova ? pa razmislite malo kojim se poslom bavio i dali je mogao nekoga upoznati.
Osobno mislim da su mu to trenutno najbolji prijatelji…..

Dovoljno je reći da je HR 18 svjetska turistička destinacija koja se i ove godine uspjela othrvati nedaćama recesije u svijetu. Moguće da se i pomaknemo koje mjesto naprijed.
A u HR najjača grupacija je u većinskom vlasništvu Korifeja.

@sava
reci ti to ovim hypo majstorima

Mr. b je bio kolko me pamćenje sjeća jedan od začetnika Tk u Rh, nem se tu kaj dodati nego da su mu svi čelnici fondova bliski frendovi, isto kak bi i meni i vama bili da smo bili u njegovoj poziciji.
Pisanje hvalospjeva na tu temu nema smisla, ipak živimo u Rh i znamo dobro kak se tu posao dela.

To jel on dobar ili loš ulagač sami prosudite, no znajte da kak kaže gubi ima jake adute (prijatelje u fondovima) koje tu i tam koristi, kao što bi i svatko od nas. ili barem većina.

Isto kak ja imam frenda u zgb parkingu pa kad mi dignu auto zovem njega i ne plaćam kaznu, tako i većina ovdje u drugim sferama tako radi. To je normalno i treba uzeti u kalkulaciju kad se čita to što on piše.

Jer raditi po jednom modelu, a pisati o nečem sasvim desetom, to je naprosto svakodnevni život.

Ja nisam bio svjestan toga do nedavno, al evo čovijek uči dok je živ…

Ostalo je trlala baba lan da joj prođe dan.

@MatLalic2

Pišeš gluposti!

@MatLalic2

Pišeš gluposti!

Znam, ali tak ja stvar percipiram. To kaj je tebi nekaj realno ili nije, kaj da radim, pa tak se dela kod nas, nažalost i nasreću, ka ti koji dan grah padne. Svaki dan to čitaš u novinama. Kaj je tak teško priznati da ne živimo u raju, nego na mjestu gdje ljudi vladaju.

A imam jednu zanimljivu priču s tobom bill, zove me prika iz korčule i veli, ej matija prika moj pa di si ti? Ja mu kažem: a evo, tu, tamo. Veli on: Pa di ćeš bolje! Kažem ja: eee, a ti, šta ima?
A veli on meni: ma evo sad opituramo ispred konzuma tu, kad ono dođe bill, veli bez tjelohranitelja, bez ikoga u poderanoj majici ac/dc, a mi njemu bill, bill, plati pivu prika. I on nama lipo gajbu kupio i otišo ća. Pitam ga ja koji bill brate mili?, veli on: A koji bill, bill gates! Ja mu kaem: ma ne vjerujem ti.Veli on: viruj, viruj, tu je na odmoru, svake godine nam plati pivu :-)))

Reci bill si to ti bill ili ipak pravi bill ;-))))

Top 10 računa za vr. papir – "KORF-R-A"

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. VALAMAR GRUPA D.D. 2.028.028 27,16 Osnovni račun
2. EPIMA D.O.O. 1.131.615 15,15 Osnovni račun
3. SAVA D.D. 668.213 8,95 Osnovni račun
4. DOM HOLDING D.D. (1/1) 360.172 4,82 Osnovni račun
5. VOLKSBANK D.D. 256.918 3,44 Skrb. račun
6. PBZ D.D. 121.959 1,63 Skrb. račun
7. VOLKSBANK D.D. 109.513 1,47 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 89.193 1,19 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 72.382 0,97 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 64.512 0,86 Skrb. račun