Ako opet kupuje trezor i nastavi kupovat, Valamar može bez direktno potrošene 1 kune postat većinski vlasnik.[lol]
o tome se i radi..velike su ovo količine trgovane danas..ajmo znaci..dajte svoja mišljenja u svezi svega danas kupovanog ili prodanog. [sad]
Netko iz top 10 izlazi, a oni koji imaju keša ulaze. Povijest se uvijek ponavlja pa kako je već sa 20 kn otišla na 220 kn, sad je pala opet nazad na 20 kn i tako u krug. Odlična prilika za sredenjeročne ulagače. Netko je prepoznaje, netko ne. Neki će prodati kad skoči na 30 kn (nije ni to loše, nekih 30% zarade), ali ovakve dionice treba kupiti i držati par godina i eto bogatstva uz zaradu od 500-1000%
Od kud ta informacija za Valamar?
Ma da me ne bi nista cudilo da je istina.
Netko iz top 10 izlazi, a oni koji imaju keša ulaze. Povijest se uvijek ponavlja pa kako je već sa 20 kn otišla na 220 kn, sad je pala opet nazad na 20 kn i tako u krug. Odlična prilika za sredenjeročne ulagače. Netko je prepoznaje, netko ne. Neki će prodati kad skoči na 30 kn (nije ni to loše, nekih 30% zarade), ali ovakve dionice treba kupiti i držati par godina i eto bogatstva uz zaradu od 500-1000%
djelomično se slažem, ali ne poznajem nikoga tko je zaradio na shno, korf i valamaru…moguće da se varam, ali te dionice imaju neki svoj način ponašanja kojeg je teško pročitati i shvatiti.
-Nije mi jasno što Delboy hoće reći da nitko nije zaradio na Korf,Snho i Vlho.Ja sam siguran da su mnogi jako dobro zaradili,ja sam npr. kupovao KORF po 19-25 kn a prodavao ga po cijeni od 120-150 kuna.I opet mi se sada čini da je ovo sjajna prilika za kupnju,jer ako ove godine i bude nešto manji promet od turizma u odnosu na prošlu godinu,to ne znači da će i u najgorem scenariju otići ovako veliko turističko poduzeće u stečaj.Nasuprot hotelima na Jadranu,mislim da bi neka poduzeća iz drugih branši mogli otići čak i u stečaj,a tu je onda svaka kupovina po bilo kojoj cijeni loša.
-Nije mi jasno što Delboy hoće reći da nitko nije zaradio na Korf,Snho i Vlho.Ja sam siguran da su mnogi jako dobro zaradili,ja sam npr. kupovao KORF po 19-25 kn a prodavao ga po cijeni od 120-150 kuna.I opet mi se sada čini da je ovo sjajna prilika za kupnju,jer ako ove godine i bude nešto manji promet od turizma u odnosu na prošlu godinu,to ne znači da će i u najgorem scenariju otići ovako veliko turističko poduzeće u stečaj.Nasuprot hotelima na Jadranu,mislim da bi neka poduzeća iz drugih branši mogli otići čak i u stečaj,a tu je onda svaka kupovina po bilo kojoj cijeni loša.
tako mi kažu oni koji su ove sumnjive dionice pazarili. kažu – nema tu zarade ni pod razno. bilo na 300, oni gledaju, padne na 200, oni ulaze misleći prodati kad dođe na 300, ali avaj – cijena pade na 30 kuna. kako da tu zaradim recite mi. pare sam naštampao u podrumu. mislim si da nij bolje da stavim na prekonoćnu pozajmicu radije?
Pa normalno da su svi koji su ulazili u dionice u sredini prošle godine prošli jako loše bez obzira koje su dionice kupovali jer su tada sve dionice bile na vrhuncu svojih cijena.A kako je do danas dosta dionica izgubila 9/10 svoje najviše vrijednosti pa tako i naš KORF , mislim da više nema prostora za neke značajnije padove.Bio bih posebno sretan da sam ovih dana kupovao od nekog slovenskog fonda.
jedna od dionica koja se mogla uzeti na margin….kao i ptkm koei.đuro đaković ..i druge…znam samo za pbz…mislim da ih je zadesila ista sudbina,,,,trezor kupovao na daleko većim cijenama nego danas vrijede znači i trezor se preračunao??? ili igra drugu igru…
Mislim da su sve velike transakcije na KORF-u unaprijed dogovorene po sistemi "iz šupljeg u prazno".
Revizija CROBEX-a
U CROBEX© se od ponedjeljka 23. ožujka 2009. godine uključuju dionice društava Kraš d.d.
Sukladno odredbama Odluke o indeksu Zagrebačke burze d.d. od 11. siječnja 2008. godine, Komisija za indeks je na svom sastanku 4. ožujka 2009. godine izvršila reviziju indeksa Zagrebačke burze d.d. CROBEX©. Revizija je izvršena na osnovu podataka o trgovanju u razdoblju 1. rujna 2008. do 28. veljače 2009. godine.
Uvjete za ostanak nisu zadovoljile slijedeće dionice koje se isključuju iz CROBEX©-a:
• Dom holding d.d., DIOKI d.d., Konzum d.d. i Tehnika d.d. (nisu zadovoljili uvjet minimalnog prometa);
• Hidroelektra niskogradnja d.d. (nisu zadovoljili uvjet prometa i tržišne kapitalizacije).
Uvjete za uključenje u CROBEX© zadovoljile su dionice društva Kraš d.d.
Izračun CROBEX© s novim sastavom početi će u ponedjaljak 23. ožujka 2009.
Mislim da su sve velike transakcije na KORF-u unaprijed dogovorene po sistemi "iz šupljeg u prazno".
tako je već 5 godina pa zato i pitam: jel itko tu išta zaradi ili samo vrte dionice?