Ma kažem da treba zatvorit burzu bar na 6 mjeseci.
Šta čekaš, prodaj par komada dok još imaš za pizzu … [wink]
Ima li neko dobre argumenta za dokup ove dionice?????
trenutno imam samo bijednih 200 komada……
unaprijed hvala
Pala je na cca. 10% od ath,što ujedno znači da nebi trebala pasti više od 50% od ove cijene.Neke druge mogle bi pasti i 70% od današnje cijene,znači ovo je dobar izbor………..kad već pitaš [cool]
KORF-u bi po mojoj logici bilo najbolje da proda nekom mirovincu (oni inače kupuju KOEI) svoj udjel u KOEI-R-A(Končaru) te da taj novac iskoristi za kupnju vlastitih dionica
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 204.938 7,97 Skrb. račun .
Po recimo 200 kn×204.938 =41 milijun kuna. Kad bi to iskoristili za kupnju vlastitih dionica po recimo 30 kn mogli bi uzeti (a u ovoj situaciji mnogi će rado i prodati) preko milijun dionica koje pak mogu kupovati do 25% dionica a da ne daju ponudu za preuzimanje. I nakon par godina kad prođe kriza prodati nekom stranom investitoru po minimalno 100 kn.
KORF-u bi po mojoj logici bilo najbolje da proda nekom mirovincu (oni inače kupuju KOEI) svoj udjel u KOEI-R-A(Končaru) te da taj novac iskoristi za kupnju vlastitih dionica
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 204.938 7,97 Skrb. račun .
Po recimo 200 kn×204.938 =41 milijun kuna. Kad bi to iskoristili za kupnju vlastitih dionica po recimo 30 kn mogli bi uzeti (a u ovoj situaciji mnogi će rado i prodati) preko milijun dionica koje pak mogu kupovati do 25% dionica a da ne daju ponudu za preuzimanje. I nakon par godina kad prođe kriza prodati nekom stranom investitoru po minimalno 100 kn.
Korf ima vlastitih nešto preko 12% dionica,a granica je 10%.Prema tome tek sa poništenjem vlastitih
dionica otvara se prostor za novu kupnju vlastitih dionica .Međutim,vlastite dionice ne mogu ići do
25%,a obvezno preuzimanje je tek kada netko od diioničara probije taj limit.Eventualnim budućom
poništenjem tih 12% dionica ili ono preko 10% ipak prvi dioničar Valamar grupa koji je sada na 25%
može ići na preuzimanje,jer probija taj limit..A to bi zaista moglo biti interesantno dok je ovako jeftino.
Možda i dokupljuje potiho.
Ovo bi mogla biti bomba i biti će ukoliko većinski budu korektno igrali.
Vjerovatno je ovio najpodcijenjenija dionica na ZSE,a razlog su većinski i netransparentnost.
Ali ako je cilj da se sa KORF-a i VLHO istisnu Slovenci,onda mi nebi bilo žao i da padnu na jednu kunu.Kada će oni vratiti one novce od Ljubljanske banke štedišama iz Hrvatske,to ni Sanader ni Mesić nikada ne spominju.Jedino sam čitao u subotu kolumnu od Škegre i on to jako potencira,ali nešto se ne sjećam da je i on o tome puno pričao dok je bio ministar financija.
Potpuno se slažem s gore navedenim.
[/quote]
Istisnuti Slovence???? Malo morgen kolega; pa neki dan ti je u Slavonac ušla Abanka, sada je 2 najveći dioničar. Peti po redu su SAVA dd, ista SAVA koja je drugi najveći dioničar Abanke. Skupa imaju kao i prvi dioničar.
A SAVA dd je 4 najveći dioničar Dom Holdinga. Njima odgovara ova situacija, kupuju potiho a kada dođe vrijeme okrupniti će portfelje i postati pravi vlasnici ili suvlasnici. Ovako stanje na ZSE njima ide na ruku. Dočepati će se jakog turističkog portfelja badava. Netko bi i o tom trebao voditi računa.
[/quote]
Je li Grof za SAVU i ABANKU ili protiv ?
Gdje je dno, jel 20 ili pak još niže?
Ja sam ga prvi puta kupovao po 12,20 kn, krajem devedesetih.