Ali ako je cilj da se sa KORF-a i VLHO istisnu Slovenci,onda mi nebi bilo žao i da padnu na jednu kunu.Kada će oni vratiti one novce od Ljubljanske banke štedišama iz Hrvatske,to ni Sanader ni Mesić nikada ne spominju.Jedino sam čitao u subotu kolumnu od Škegre i on to jako potencira,ali nešto se ne sjećam da je i on o tome puno pričao dok je bio ministar financija.
A kako KORF uopće misli istisnut Slovence, pa nisu ludi prodavat po 36 kn kad su kupovali po 100 kn, po mom mišljenju za KORF bi bilo bolje dogovorit se s recimo Viktorija fondom i od njih otkupit njihove udjele i dat mi neku premiju na sadašnju cijenu kao i ovim nekim drugim skrbničkim računima ponudit (mislim da je njemački telekom ulazio tamo 2004) jer sas većini fali likvidnosti. I onda iz te pozicije se postavit prema Slovencima. A ako žele prodat KORF vlasnicima je u interesu držat cijenu bar duplu od sadašnje, a ne jedan dan kazat potencijalnom kupcu da je cijena dionica na burzi 35 kn,a kao vi dajte 250 kn. AD Plastik je tako zaradio silni novac ušavši u dokapitalizaciju po 248 kn (prosjek zadnja 3 mjeseca), zamisli koliko bi Rusi dali recimo sad jedno 38 kn.
A inače je cilj fonda isplaćivati dividendu dioničarima a KORF ne daje ništa. Ako se nastavi ova likvidnost ja ću nastojati izać van jer više mi se ne da zafrkavat s nelikvidnim dionicama ma koliko one bile dobre. Ako tko ima koji info o KORF-u ili ideju može li mi se javit na private.HVALA
Promet je grozan , danas sam u business HR čitao intervju s Grofom Eltzom gdje izričito tvrdi da neće biti dividende i da sve ide u ulaganje u obnovu nekretnina te da je Dom Holding uložio novac u hotel na Lokrumu, naravno uz HBOR i druge komercijalne banke. Nikako iz intervjua nisam ni djelomično skužio njegove namjere s KORF-om.
Sorry,
http://www.poslovni.hr/15846.aspx
Krivo razumio, ovako kaže Eltz:
Hotel će se zvati Valamar Lacroma Resort prema latinskom nazivu Lokruma.
ak je to ovo na slici onda je to nekadasnji "President" na Babinom Kuku, fini dosadni hotel bogu iza nogu sa atraktivnim kosim panoramskim liftom do plaze…koji doduse prokljuca ljeti…sad ga je Podrecca sigurno malo poseljacio "da bude svetski"…al’ ok, bio je dobar Moralicu i Tomi pa je i grofu, jbga.
Molim poštovane kolege da iznesu svoje mišljenje kolika bi po njihovom mišljenju bila cijena KORF-a na kraju godine te mislite li da će trezor jo kupovati.
Hvala
Pa jel ovaj trezor misli bar donekle branit cijenu dionice, jer ovo naše tržište je postalo kao pazar, jeftino dam samo da prodam. Ovo više nema veze s ekonomijom ni recesijom već je ovo sve čista PREVARA.
Njima ova cijena odgovara. Trezor će kupovati ali velike količine i to od Save. Auto industrija je u krizi i Sava će vrlo brzo prodati dionice Korfa i to po mizernoj cijeni. Trezor ih čeka.
Ali koji je interes da je dionica ovako nisko, jer jedan dan ako budu htjeli prodat cijeli fond koji će im bit argument-30 kn po dionici. Pa će kazat aj gospodo kupci dajte jedno 250-300 kn po dionici.