J..at ga, nije baš lijepo. Sa svima takvima su "vlasnici" oduvijek jako manipulirali, pa su to oni sami najviše koristili.
A da je likvidnost veća, ni cijena nebi bila tu gdje je.
Teoretski, vrijedi gadno puno.
Kada, za godinu ili dvije, prođe (ili se bar samo malo zaboravi) ova svjetska kriza, a mi se približimo, ili uđemo, u EU, pa onda po pravnoj sigurnosti ovi iz EU budu mogli slobodno ulagati u HR, e onda…
A vrata smo im širom otvorili.
Prije toga će nas najprije gadno stisnuti, tako da što jeftinije uđu, a mi ćemo se braniti….? Čime? Imamo neku taktiku, plan, ekonomski odgovor, bilo što..?
Uglavnom, "gazde" će jako dobro proći, jednoga dana će se pisati uz uvaženoga "šofera LR" po veličini bogataša u Evropi.
Da skratim, samo RIVP (potpuno svjestan da turizam i nije neka jako perspektivna grana)vrijedi barem desetak puta više od sadašnje cijene. Raznorazni fondovi iz EU to popapaju bez problema, ali
nemaju pravo na takvo nešto jer nismo u EU. I hoće to popapati jednoga dana. Neće dugo proći. A jedino me tješi da je njihova fin. kontrola malo jača od naše pa neki tamo fond bi malo teže objasnio
neke malipulacije "ispod klupe", pa tako naši "gazde" neće moći baš tako lako proći.
Ne zaboravite, u EU raznim fondovima ima jako puno sredstava.
Ima puno sredstava, ali ta sredstva traže barem prosjecnu dobit na ulaganja ?
Je uzeo sam KORF po 196 kn i to 500 kom, uložio 100 000 kn, a sad mi je ostalo 19 000 kn. Da nije ovog trejdanja ostao bih bez gaća. Dugoročno ulaganje je sigurna pušiona jer uvijek izmisle neku novu krizu da te vrate na početak. Tako da mi je sad maksimalno ulaganje na 1-2 mjeseca. Moj jedan prijatelj je tako radio i spasio se jer čim vidi da pada prodaje, doduše imao je i sreće.
Je uzeo sam KORF po 196 kn i to 500 kom, uložio 100 000 kn, a sad mi je ostalo 19 000 kn. Da nije ovog trejdanja ostao bih bez gaća. Dugoročno ulaganje je sigurna pušiona jer uvijek izmisle neku novu krizu da te vrate na početak. Tako da mi je sad maksimalno ulaganje na 1-2 mjeseca. Moj jedan prijatelj je tako radio i spasio se jer čim vidi da pada prodaje, doduše imao je i sreće.
Ključna je riječ "sreća".
Tko je god zaradio na našem tržištu imao je sreće.
Neki su zaradili i na KORF-u, imali su sreće….
korf kao holding je apsolutna nula od dionice kao onda kad je bio cca 200kn i sad kad je cca 38-40kn.
u tom holdingu radi 50 pravnika koji svakodnevno lažiraju podatke i muljaju sa kojekakvim izvješčima za skupšinu i za javnost.
sve u svemu savjetovao bi svima koji imaju korf da ga prodfaju dok još nije kasno.
[/quote]
korf kao holding je apsolutna nula od dionice kao onda kad je bio cca 200kn i sad kad je cca 38-40kn.
u tom holdingu radi 50 pravnika koji svakodnevno lažiraju podatke i muljaju sa kojekakvim izvješčima za skupšinu i za javnost.
sve u svemu savjetovao bi svima koji imaju korf da ga prodfaju dok još nije kasno.
Kako da ne-sigurno si ti taj pravnik u KORFU koji nagovara male dioničare na prodaju 30.40kn…bilo bi glupo od dioničara koji su kupovali po 100-150kn da sad prodaju za sitniš..doće dionica opet na svoje..vrijeme rane liječi….
[thumbsup]
Trebala bi se HANFA pozabavit KORF-om jer ovo rušenje cijene danas s 1 dionicom na prodaji pa isti nalozi 141 kom na kupnji i prodaji.
Prijatelj mi je odvjetnik i kaže da po zakonu ako se dokaže da dva ili više dioničara koji skupa imaju preko 25% dionica ako imaju zajednički interes su u obvezi dati ponudu za preuzimanje. Pošto su VLHO i Epima praktički isti vlasnici odnosno pretpostavljam da isti ljudi stoje u odborima moglo bi se i to dokazati samo bi trebalo malo prokopati po trgovačkim sudovima. Ako ima neki odvjetnik da se time malo pozabavi bilo bi u interesu dioničara pa ako treba da ih i tuži, a valjda bi tada mi mali dioničari zajedno i nastupili.
Niska cijena dionice na burzi je jak adut u pregovorima o preuzimanju velkih paketa od SAVE i KD Viktorije. Jedan dan će samo prohujati transakcije KORF-a prema gore, samo nitko osim grofa, Ostoje i ekipe koja prodaje neće znati do koliko će se podići letvica. Nako toga će slijediti javna ponuda, a tek tada rast na realnu vrijednost. Po mojoj procjeni slovenci će prodti za nekih 10-13 eur po dionici i po toliko će ići javna ponuda. Realna vrijednost znati će se krajem ljeta ili na jesen, ovisno o rezultatima turističke sezone. Ne prodajte, već kupujte na ovim razinama ako imate casha.
Evo materijala za žalbu hanfi, JER OČITO JE DA VLHO IMA UDJELE U EPIMI (STRANICA 9 PROSPEKTA) TAKO DA POSTOJI ZAJEDNIČKI INTERES TE MORAJU DATI PONUDU ZA PREUZIMANJE,AJMO PRAVNICI.
http://zse.hr/userdocsimages/prospekti/Prospekt-VLHO.pdf
Kakva korist od javne ponude na ovoj razini?
Da je to netko skužio mogli smo dobit javnu ponudu, koja bi se možda i sad isplatila jer se gleda prosjek zadnja tri mjeseca na burzi.
Evo materijala za žalbu hanfi, JER OČITO JE DA VLHO IMA UDJELE U EPIMI (STRANICA 9 PROSPEKTA) TAKO DA POSTOJI ZAJEDNIČKI INTERES TE MORAJU DATI PONUDU ZA PREUZIMANJE,AJMO PRAVNICI.
http://zse.hr/userdocsimages/prospekti/Prospekt-VLHO.pdf
Nešto mi je poznat taj tvoj prijatelj.[wink]
Žika, ovdje ti je bitno znati kada su EPIMA i VLHO stekli i stjecali dionice koje sada drže i da li je VLHO i dalje vlasnik 50 % Epime.
Ovo jer je VLHO dionice KORFA stekao podjelom imovine s SN holdingom pa stjecanjem tih dionica ne bi nastala obveza objave ponude.
Ali u slučaju da je pored ovih stekla 1 dionicu moglo bi se pričati o nastanku obveze.
Pitanje je kad je i kako EPIMA stekla svoje? Da li je u igri već bila neka ponuda za preuzimanje. Činjenice su mi nepoznate.
Ovdje bi eventualno mogli ići na zajedničko djelovanje sa samim Dom holdingom i osobama u upravljačkim strukturama ova tri društva, ali to je malo duža priča, pa o tom drugom prilikom.