U vezi mutikaše nemam nikakvo utemeljenje ali valjda i cijena govori nešto sama za sebe. Ili se ja varam, a mali dioničari su tu oduševljeni sa grofom. I titula mu je primjerena vremenu u kojem živimo samo još i kmetove treba ponovno izmisliti.
Sve je palo, a posebice neke dionice za koje se uskoro očekuju statusne promjene, kao npr Dom Holding. Pa i Vicko i Grof su jako puno izgubili ovim padom. Nisu oni režirali krizu. Ali dobro im je došla jer se uz ogroman diskont moglo podebljati stanje.
@Sava,
Ma sve je to meni jasno i tu se slažem sa tobom jedino mi se malo učinilo da braniš grofa o kojemu ja nemam baš neko pozitivno mišljenje, a o njegovom partneru Ostoji znam i više ali bi to spadalo u domenu trača pa ne ću javno iznositi. Naš narod bi rekao sa kim si takav si. Jednom riječju hoštapleri.
Članak je stariji, ali eto.
"Uvijek smo našim dioničarima savjetovali da dionice ne prodaju, nego da budu strpljivi jer moramo još izgraditi svoj posao. Velik je dio dioničara to i vjerovao. Danas u Valamaru vidimo uspjeh naše strategije."
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,6,17,grof_eltz,31533.jl
@Sava,
Ma sve je to meni jasno i tu se slažem sa tobom jedino mi se malo učinilo da braniš grofa o kojemu ja nemam baš neko pozitivno mišljenje, a o njegovom partneru Ostoji znam i više ali bi to spadalo u domenu trača pa ne ću javno iznositi. Naš narod bi rekao sa kim si takav si. Jednom riječju hoštapleri.
Grof tu nije glavna poluga. Sve se vrti oko EPIC Goldscheider und Wurmböck g.m.b.H. Njima je cilj turizam a, pretpostavljam, za Grofa i Vicka će ostaviti investicije tj nešto kao OIF. Vjerujem da se za njih dvoje radi izlazna startegija. Turist centar je prešao u vlasništvo Bastion Upravljanja i mislim da je to što će im pripasti. Prepustiti će Satis i Enitor Valamar Holdingu a on njima svoj udio u Bastionu i to je kraj priče o kuponskoj privatizaciji. No bez obzira je li ova moja konstrukcija ima izgleda, činjenica je da je Dom trenutno vrlo potcjenjen i onja tko želi može pokušati i ima izgleda za dobru zaradu.
Pa normalno da je podcjenjen u godinu dana izgubili su 80% vrijednosti,po meni to nema baš puno veze sa krizom koju često spominjete.Po meni netko je ovdje namjerno rušio cijenu,e sad dali je to radi izlazka malih dioničara ili nešto drugo.A Sava dobro kaže da ovdje još ima izgleda za dobru zaradu.Samo naši dioničari uhvatili se HT zbog dividendice koju isplaćuju jednom godišnje a cijena se vrti malo gore malo dolje i tako mjesecima.
Pa normalno da je podcjenjen u godinu dana izgubili su 80% vrijednosti,po meni to nema baš puno veze sa krizom koju često spominjete.Po meni netko je ovdje namjerno rušio cijenu,e sad dali je to radi izlazka malih dioničara ili nešto drugo.A Sava dobro kaže da ovdje još ima izgleda za dobru zaradu.Samo naši dioničari uhvatili se HT zbog dividendice koju isplaćuju jednom godišnje a cijena se vrti malo gore malo dolje i tako mjesecima.
Obzirom na preko 700 milijuna u kešu, obveznicama i malim udjelima ja sam za podjelu a ne dividendu. Dividendu ti pojede porez i prirez.
Ovako je čista kapitalna dobit koja se još ne oporezuje.
Obzirom na preko 700 milijuna u kešu, obveznicama i malim udjelima ja sam za podjelu a ne dividendu. Dividendu ti pojede porez i prirez.
Ovako je čista kapitalna dobit koja se još ne oporezuje.
Da, čudno je to da su tako podcjenjeni a nitko ne kupuje…
koliko ja vidim oni su u gubitku bili svake godine osim 2007??
Da, čudno je to da su tako podcjenjeni a nitko ne kupuje…
koliko ja vidim oni su u gubitku bili svake godine osim 2007??
A u rezervama drže preko milijarde kuna?
Kako se nekupuje..pa ovo je vrlo trgovana dionica..
ČOVJEĆE BLOKADA OD 18,50 %
Neki revolveraš počistio!
I šta ću ja sad sa svojim nalogom i lovom???