Kako se ne vidi?
Sve se vidi iz nekonsolidiranog izvješća.
Mali udjeli + obveznice + gotovina = cca 465 milijuna kuna!
S tim da se u Bastion upravljanju dd zasigurno nalazi još toga!
Vidljiva vrijednost oko 215 kuna
[/quote]
pa je li prihod bio 1 milijun kuna u 3. kvartalu? je li to pravi prihod? za jednu firmu koja ima dosta turistickih kapaciteta? 1 milijuna prihoda?
[/quote]
U nekonsolidiran izvješću vrijednost imovine se računa na način da se broj vrijedonosnih papira – dionica – pomnoži s tržišnom vrijednošću dionice na zadnji dan izvješća.
Ako se s dionicama ne trguje onda se za vrijednost uzima nominalna vrijednost.
To je slučaj s Bastion upravljanje dd. Tako da se ne može znati s kakvom imovinom raspolaže Bastion upravljanje.
treba sačekati konsolidirano izvješće, Rabac i Zlatni otok koji su u konsolidaciji su već objavili FI (nešto bolje nego prošle godine, dobit u svakom slučaju) čeka se još Riviera iz Poreča, ona je najveći kolač konsolidacije, ne sumnjam u dobit i kod njih…
Žao mi je samo što dionice nisu još više pale.
Tada bi iz Bastiona morali izvući još više imovine, pa bi nam bilo jasnije s čim to Bastion raspolaže.
Sada ne znamo koliko mu je ostalo unutra.
Tako oni već dugo vremena povećavaju ili smanjuju imovinu Bastiona, po potrebi, treba li im manja ili veća vrijednost Dom Holdinga.
Sava malo to objasni narodno..da svi razumijemo..samoj nemoj špekulirat sa podacima..
Vrijednost Bastion upravljanja u nekonsolidiranim izvješćima, bez obzira s kolikom imovinom raspolaže, uvijek 135.510,00 kuna!
Možeš unutra imati 500 milijuna kuna, ali u nekonsolidiranom izvješću bit će prikazano samo 135.510,00 kuna! Ako usporediš nekonsolidirana izvješća unatrag cca 20 mjeseci vidjeti ćeš veliku fluktuaciju u vrijednosti malih udjela, obveznica i gotovine. Od cca 160 do sadašnjih 470 milijuna kuna.
To se može napraviti jedino ako se ti papiri sele iz Doma u Bastion i obrnuto. Kako odgovara Upravi.
otkuda ta cifra 135.510,- mislim otkud znaš da je vrijednost Bastiona tolika u FI Dom holdinga?
ozbiljno pitam, ne shvaćam kako si došao do tog iznosa, odnosno gdje si to pročitao, hvala unaprijed
pozdrav
otkuda ta cifra 135.510,- mislim otkud znaš da je vrijednost Bastiona tolika u FI Dom holdinga?
ozbiljno pitam, ne shvaćam kako si došao do tog iznosa, odnosno gdje si to pročitao, hvala unaprijed
pozdrav
13.551 dionica x 100 kuna = 1.355.100,00 kuna!
ok malko nisam razmišljao, ali zato što mislim da to samo po sebi nije previše važno za nas, odnosno za cijenu Korf-a, poanta je kao i na dosta drugih dionica, svi znaju da je na ovim razinama bolesno jeftina, ali mnogi sada preferiraju cash i ne žele ništa kupovati, odnosno samo prodaju…ne igra tu nikakvu ulogu Bastion upravljanje, uostalom sve ostale tvrtke konsolidacije imaju veći utjecaj ako ćemo sa financijsko računovodstvene strane….
da malko demistificiramo Bastion kada stignem postati ću FI za 2007/2006 i statistički izvještaj sa 30.06.2008 Bastion upravljana
Pozdrav svim dobronamjernim kolegama forumašima
ok malko nisam razmišljao, ali zato što mislim da to samo po sebi nije previše važno za nas, odnosno za cijenu Korf-a, poanta je kao i na dosta drugih dionica, svi znaju da je na ovim razinama bolesno jeftina, ali mnogi sada preferiraju cash i ne žele ništa kupovati, odnosno samo prodaju…ne igra tu nikakvu ulogu Bastion upravljanje, uostalom sve ostale tvrtke konsolidacije imaju veći utjecaj ako ćemo sa financijsko računovodstvene strane….
da malko demistificiramo Bastion kada stignem postati ću FI za 2007/2006 i statistički izvještaj sa 30.06.2008 Bastion upravljana
Pozdrav svim dobronamjernim kolegama forumašima
I Turist centar dd, ako imaš. Možda se i u njemu štošta krije.
U 6. mjesecu su prenesene dionice na Scapus doo i Enitor doo, a sada su osvanule u Bastion upravljanju dd. Mišljenja sam da bi se i tu mogla odigrati podjela društva. Isto kao SNHO.
Ovdje upišite svoj komentar…
Ma sele imetak u trokutu Dom Holding – Turist centar dd – Bastion upravljanje dd.
To je jedino objašnjenje za ovako velike fluktuacije u vrijednosti dijela imovine.
Kada Dom daje kvartalno izvješće imovina je u ova dva dd-a, a kada Dom daje godišnje konsolidirano imovina je u Domu, jer bi se inače utvrdila stvarna vrijednost u godišnjim izvješćima ova druga dva dd-a koji također daju godišnja ali ne daju kvartalno, tj ja do njih u FINI nisam mogao doći!