Uz spomenute udjele, Ostojin je Dom holding još na početku 2004. imao neke udjele u tvrtkama Brodospas, Callis i Ledo, ukupne vrijednosti 163 milijuna kuna, dionice u kotaciji domaćih burzi: Istraturista Umag, Jadranskog naftovoda, Podravke, itd. Dom Holding je 2004. imao 56 milijuna kuna vrijednosti u raznim investicijskim fondovima, 64 milijuna kuna u obveznicama i 10 milijuna kuna u dionicama inozemnih burzi. Međutim, pitanje morala i načina stjecanja tolikog bogatstva na nesreći ratnih stradalnika potkraj devedesetih jedna su od najtamnijih mrlja novije hrvatske povijesti.
Danas je još samo dvadesetak tisuća stradalnika Domovinskog rata koji i dalje imaju svoje dionice u SN ili Dom holdingu. Premda se očekivalo da će bezočno amoralno bogaćenje osnivača fondova na njihov račun prestati još prije nekoliko godina, to se nije dogodilo. Naprotiv, prije godinu dana SN holding, kao najveći dioničar Dom holdinga, objavio je ponudu za preuzimanje Dom holdinga te pojedinačnim dioničarima ponudio da otkupi njihove dionice po cijeni od 60 kuna. Međutim, njihova je ponuda bila dvostruko manja od stvarne vrijednosti dionice Dom Holdinga: najmanja je cijena na tržištu iznosila 113 kuna, a najviša 155 kuna.
To je inače bilo 2004 godine, a sad neki likovi prodaju po 50 kn.
Sve je jasno.
Evo linkUz spomenute udjele, Ostojin je Dom holding još na početku 2004. imao neke udjele u tvrtkama Brodospas, Callis i Ledo, ukupne vrijednosti 163 milijuna kuna, dionice u kotaciji domaćih burzi: Istraturista Umag, Jadranskog naftovoda, Podravke, itd. Dom Holding je 2004. imao 56 milijuna kuna vrijednosti u raznim investicijskim fondovima, 64 milijuna kuna u obveznicama i 10 milijuna kuna u dionicama inozemnih burzi. Međutim, pitanje morala i načina stjecanja tolikog bogatstva na nesreći ratnih stradalnika potkraj devedesetih jedna su od najtamnijih mrlja novije hrvatske povijesti.
Danas je još samo dvadesetak tisuća stradalnika Domovinskog rata koji i dalje imaju svoje dionice u SN ili Dom holdingu. Premda se očekivalo da će bezočno amoralno bogaćenje osnivača fondova na njihov račun prestati još prije nekoliko godina, to se nije dogodilo. Naprotiv, prije godinu dana SN holding, kao najveći dioničar Dom holdinga, objavio je ponudu za preuzimanje Dom holdinga te pojedinačnim dioničarima ponudio da otkupi njihove dionice po cijeni od 60 kuna. Međutim, njihova je ponuda bila dvostruko manja od stvarne vrijednosti dionice Dom Holdinga: najmanja je cijena na tržištu iznosila 113 kuna, a najviša 155 kuna.
To je Ostoja nudio 2004 godine, a sad neki fantomi prodaju po 50 kn.
Mislim da je sve jasno.
POZDRAV
Opet trezor kupuje!
100% sam siguran da nije samo trezor…
ja sam smanjio ulaz…malo sam grebao po ovom skrivenom na 52kn…
…razmišljam da li bih još…ili da se postavim niže…
…šta ti kažeš??? idemo pojest ovaj skriveni???
@coyote.sk
Teško, taj je masnjak čini mi se! Ništa bez trezora.
onda ću se smjestiti na niže grane…ali bojim se da me neće poklopiti…
…a mislio sam ga bratski podjeliti…100 tebi…100 meni…i tako dok ga ima…
…dao bih ti prednost…jer ja sam već tržio…
trezor i dalje uzima
20.10.2008
…
3. DOM HOLDING D.D. 921.796 11,36 Osnovni račun
….
nisam baš pratio KORF pa ako netko zna – vidimo da KORF ima 11,36% vlastitih dionica, a negdje sam pročitao da mogu imati max. 10%? je li to točno i ako jest kako to misle riješiti?
Čudno mi je kako to sada nitko ne kupuje! Nema se love iako je prilika neponovljiva.
Prije se govorilo da ne kupuju zbog nejasnih veza s SN Holdingom,a sada kada je sve čisto koji je razlog?
[
nisam baš pratio KORF pa ako netko zna – vidimo da KORF ima 11,36% vlastitih dionica, a negdje sam pročitao da mogu imati max. 10%? je li to točno i ako jest kako to misle riješiti?
točno je, ali zakonski rok da to usklade (odnosno da se riješe dionica, prodaju ih ili ponište što je vjerojatnije) je od 1-3 godine tako da zapravo nema prepreke da kupuju i dalje
hm, ako će kupovati i poništavati onda to baš i nije dobro za male ulagače jer će se time kroz vrijeme povećavati udio ovih muljatora koji su i srozali kORF na ove bijedne grane… sve mi se čini da se cijena neće duže vrijeme pokrenuti gore sve dok iz top 10 ne istresu sve veće igrače koji nisu njihovi… a onda i dalje mogu godinama držati cijenu ovako nisko sve dok ne izlude i male ulagače da im ovi sve prodaju…. sramotno što se radi na našem TK a regulatori ni da trepnu