fazan: ” Alien, nisam ni ja skužio što si htio reći ? ” Jesi gledao sinoc poslovni klub?
Nisam. Jel’ ga ima u arhivu HTV-a?
promijenit ću nadimak u papiga…
iskrcavanje će vjerojatno još potrajati.
ali…
nema razloga za paniku.
mirovinci će BRANITI grobex.
imaju puno CASHA.
potom slijedi OPORAVAK, nema ni govora o nekakvom slomu.
svima neopterećenim marginom savjetujem mirovanje i odmak od ekrana.
nema šanse da grobex tijekom ove godine ponovo ne bude na +4500 kn.
strpljeni, spašeni.
puno mira i sreće svima.
@ svi
molim vas da ne pišete (ukoliko niste za to plaćeni[cry]) o scenarijima koji nisu provjereni, a samo nepotrebno doprinose stvaranju nelagode i straha.
svima je potreban mir i hladna glava.
iskrcavanju će doći kraj.
grobex će ponovo biti crobex, to je više nego sigurno.
nhf.
Kao sto se euforija sirila kada smo bili na vrhu u nasim medijima tako se sada siri panika
Kao sto se euforija sirila kada smo bili na vrhu u nasim medijima tako se sada siri panika
upravo tako kolega niko ovdje ne mari za fundamente koji će zaustavljaju pad
[ svima. @ svi molim vas da ne pišete (ukoliko niste za to plaćeni[cry]) o scenarijima koji nisu provjereni, a samo nepotrebno doprinose stvaranju nelagode i straha. svima je potreban mir i hladna glava. iskrcavanju će doći kraj. grobex će ponovo biti crobex, to je više nego sigurno. nhf.
[/quote]
Samo cu dodat, i knjige u ruke, ja sam prvi ovih dana odlučio dodatno uložit u znanje
[thumbsup]
[ svima. @ svi molim vas da ne pišete (ukoliko niste za to plaćeni[cry]) o scenarijima koji nisu provjereni, a samo nepotrebno doprinose stvaranju nelagode i straha. svima je potreban mir i hladna glava. iskrcavanju će doći kraj. grobex će ponovo biti crobex, to je više nego sigurno. nhf.
[/quote]
Svakako kolega sjećam se posljedneg posta kojeg je napisao dragi nam preminuli kolega Mreich.
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=3473&pg=10
Obratite pažnju na njegov potpis.
On je imao znanje ali i samopouzdanje što je u ovo vrijeme presudno.
čvarkožder:
”
Yarman:
”
Spuštamo CROBEX na 2000 kuna? A kako se to radi?
”
Ostanemo kod ZERP-a i povrata duga Ljubljanske banke.
P.S. Čak sam čuo i da se 304.283 (trebalo je biti 304.285, ali Janez i Mojca dobili gripu) Slovanaca koji ljetuju u Hrvatskoj dogovorilo da bojkotira narednu turiszičku sezonu i da će se Jolanda Čeplak onako, kao slučajno, u Pekingu zatrčati prema zaletištu za ženski skok u vis i u prsudnom trenutku stati na nožni palac Blanki Vlašić.
”
Dakle, nakon pomne analize svih postova napisanih protekli tjedan možemo zaključit da se radi o masovnoj uroti Slovenaca, vanzemaljaca, neizostavne židovsko-masonske internacionale i Ljube Jurčića koji je obični pijun u njihovim spletkama. Strašno!! Jadna Blanka…vidjet ćemo što nas još čeka na “Snježnoj kraljici”, sigurno i tu spremaju nekakvu sabotažu
… evo i na domaćem terenu urote
Sukobile se dvije prosvjedničke skupine na Trgu maršala Tita
Krivnja je u mentalitetu hrvatskih ulagača koji misle da ako nešto, npr. DLKV, vrijedi (subjektivna kategorija) 2000kn, a trenutno mu je cijena 1300, da treba cijena skočiti do 2000 u trenutnom roku.
OK, i to se u nekom ludom slučaju dogodi ne samo na DLKV nego kod svih dionica. (A to se otprilike dogodilo u 10. mjesecu)
I što onda? Napucali smo/ste/su sve dionice do njihove “vrijednosti”, i dođemo/dođete/dođu u situaciju da nemamo/nemate/nemaju što kupovati jer se sve trži na razinama pri kojima cijena=”vrijednost”. Budući da pri tim razinama logički kupnja ne može apsorbirati prodaju, situacija postaje neodrživa.
I kamo onda? Dole. I to jako. To se sad vjerojatno događa.
Krivnja je u mentalitetu hrvatskih ulagača koji misle da ako nešto, npr. DLKV, vrijedi (subjektivna kategorija) 2000kn, a trenutno mu je cijena 1300, da treba cijena skočiti do 2000 u trenutnom roku.
OK, i to se u nekom ludom slučaju dogodi ne samo na DLKV nego kod svih dionica. (A to se otprilike dogodilo u 10. mjesecu)
I što onda? Napucali smo/ste/su sve dionice do njihove “vrijednosti”, i dođemo/dođete/dođu u situaciju da nemamo/nemate/nemaju što kupovati jer se sve trži na razinama pri kojima cijena=”vrijednost”. Budući da pri tim razinama logički kupnja ne može apsorbirati prodaju, situacija postaje neodrživa.
I kamo onda? Dole. I to jako. To se sad vjerojatno događa.
strateški protumačeno [tongue]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=70a7cd74-9bb3-475b-bc0d-57565c097143&open=four
Ne kužim? Do jučer su svi drukali na korekciju, a sada nam odjednom gospodarstvo cvate?!?! Što se to promijenilo unazad 6 mjeseci.
Nakon ovih saznanja odlucio sam ne dati pascadi niti lipe i ne otkupljivati dionice od bande. Previse mi je skupa svaka dionica kada znam da ce je neka Ilirika odnijeti u “dezelu”. Neka ih ogule institucionalci jer ocigledno su dobro upuceni u to sto se dogadja. Ne zelim biti 5 kolona.
– to Ivek, potpuno isto razmišljamo.
– tek sada sam otkrila i tvoje političke sposobnosti,
– možda te ipak angažiram kao moga pomoćnika u ministarstvu za EU integracije.
– evo ja pripremam mjere za intelektualni rat protiv dežele.
– ulažem ja i u fondove,
– sljedeći tjedan odmah mi idu u prodaju svi slovenski investicijski fondovi koje posjedujem.
– o sljedećim koracima još moram razmisliti.
– na ovom forumu ima i investitora iz Slovenije, dragi i simpatični ste mi, uz to ja razumijem i Vaš jezik, ali ovo nije rat protiv Vas, već rat protiv bande iz dežele.
Pozdrav !