Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne mozes protiv sebe, ivek.. i ja znam mnogo puta kad se zaletim: ovo je greska.. al si ne mogu pomoc[lol]..

ne mozes protiv svoje bikovske prirode[kiss]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Von Braun: ” INGRa je čini mi se finito.[thumbsup] ” Na temelju jednog naloga? Tesko buraz. Sve ovo ce jos trajati. Meni najgore sto sam se jucer zaletio. Ali dobro, mogu zivjeti s tim. Nemam pojma koji mi je ku@ac bio da tako uletim…. [cry][cry][cry]

Zašto svi msilite ad mirovinci su stavili nalog od 50 kom. Pa to nije ni 2 milje kuna.

@ivek123

nije Ti ulazak ni los. tesko je dno pogodit ali ima nas koji smo mislili da je 46000 dobar ulaz. [lol]

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

a i onih koji misle da je 43xx dobar izlaz [cry]
pozdrav

tenkista:

zagrebcan: ” ZSE EQUITY PREVIEW Niže ne može? Autor/izvor: Mario Gatara ANALIZA – Investitori, wannabee investitori i svi oni koji pozorno prate aktualna zbivanja na tržištu kapitala, a skloni su kardiovaskularnim problemima, ili pak strahuju od istih, neko bi vrijeme trebali pomno birati jutarnji TV program. I pritom svakako izbjegavati kanale kao što su CNBC ili Bloomberg TV. Jer čak bi i oni lišeni elementarnog znanja engleskog jezika iz šume negativnih brojki i crvenih strelica lako razaznali intonaciju koja je prevladavala u jutarnjim prilozima, obavijenima posvemašnjim pesimizmom. Recesija je, naravno, bila nezaobilazan pojam na koji su se redovito referirali autori i njihovi sugovornici, počesto spominjući i bear market. Ili u slobodnom prijevodu – dugoročno negativan trend na tržištu kapitala. Makar smo već pisali na tu temu, nije zgorega ponoviti kako se bear market najčešće definira kao duboka korekcija kojom je vrijednost burzovnih indeksa smanjena za više od 20%. E, pa, big news je kako je Nasdaq Composite jučerašnjim minusom, tehnički gledano, ušao u bear market. Naravno, bilo bi posve pogrešno držati se striktne brojke od 20%, no sada već imamo jedan vrlo kredibilan signal koji upućuje na produženu agoniju na Wall Streetu. Ne treba previše trošiti riječi na među-ovisnost Wall Streeta i globalnog financijskog sustava u cjelini, a posljednjih tjedana i mjeseci često smo imali prilike vidjeti kako globalna kriza utječe i na domaće tržište kapitala. U ovom bi slučaju bilo odveć naivno prizivati bear market i u Zagrebu (ili široj regiji), no poanta cijele priče nedvojbeno proturječi naoko konvencionalnoj logici, koju dio ulagača pokušava gurnuti u prvi plan, ponavljajući prilično površnu mantru «niže ne može». Naravno da može – uvijek može niže. I brojne lekcije iz povijesti to vjerodostojno dokazuju. Vrlo prikladan zaključak na tu temu odavno je već iznio glasoviti John Maynard Keynes, briljantni ekonomski um koji se, unatoč neupitnom razumijevanju ekonomskih principa i tržišnih mehanizama, svojedobno svejedno opekao upravo na tržištu kapitala. Potvrdivši kako plitko pozivanje na fundamente i ignoriranje prevladavajućeg momentuma na tržištu može iznjedriti i – velike promašaje. A uzgred budi rečeno, uz Nasdaq Composite, u bear marketu je trenutno i – CROBEX. Što je svakako podatak nad kojim se valja zamisliti. [thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][pray][pray][pray] ” A prije nekoliko dana nagovarao na kupnju. nije bolji od većina forumaša, tjeraju vodu na svoj miln!

EWT analiza(stvorena u okt 2007) i napisana na Moj-Novac:

citat
“U isto vrijeme kad je bio pisan gornji text ,bile su ucinjene EWT_analize za Hang_seng,Nikei i kasnije za Crobex.
Posjetioci web stranice (croman.se) su mogli videti ove analize.

I kako je islo?

Hangseng… je trebao prema ewt_analizi imati pad od nivoa (ca 32000 ) prema ca nivo 17000 ! (najnizi nivo do sada je bio ca 22000 na Hangseng)

Nikkei … je trebao po ewt_analizi imat pad nivoa( ca 18000) prema ca 12000
(najnizi nivå do sada je bio ca 12500)

Crobex: analiza ucinjena 9 dec 2007 je pokazala na moguci pad prema ca 4300

Dan danas postoje novi podaci (OHLC data) i naravno pogled burza i analize su nove .
Mozda je bilo “nepregledno i koplicirano” , ali Ewt analize ucinjene prije par mjeseca su se pokazale tacne.

Ewt je fantastican

Croman ”

PS Vecina analiticara (fundamentalista kao i Tehnickig nisu uvideli prednost EWT metode ,koja nije 100% sigurna ,ali dovoljno dobra da je najbolja!
Medutim trading nije samo analiza…ima faktora koji su isto toliko vazni a se ne spomenu.
trial-and-error …. je vazan i kod svih sto zele uspjeti

I na koliko je dno Crobex-a po toj analizi?

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Von Braun: ” INGRa je čini mi se finito.[thumbsup] ” Na temelju jednog naloga? Tesko buraz. Sve ovo ce jos trajati. Meni najgore sto sam se jucer zaletio. Ali dobro, mogu zivjeti s tim. Nemam pojma koji mi je ku@ac bio da tako uletim…. [cry][cry][cry]

hahahahaah[lol] [lol] [lol] [lol]
Ti i još njih 50.000, hvatate dno…..
Proglasiti ću vijest….IVEK JE UŠAO………[thumbsup]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

@plavi

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

avax10:

Crobex danas u padu samo -0,4% . Skoro da se osjećam smireno i zadovoljno [wink]

Prvi korekcijski udar je prošao.
A sada slijedi drugi udar; razlog – godišnja izvješća!

Baš suprotno! sad bi ljudi tek mogli skužiti da je ova korekcija bezrazložna.
i da firme koje dobro posluju imaju svoju cijenu

Pametan covjek zamjecuje sve. Glupi na sve ima neku zamjerku

avax10:

Crobex danas u padu samo -0,4% . Skoro da se osjećam smireno i zadovoljno [wink]

Prvi korekcijski udar je prošao.
A sada slijedi drugi udar; razlog – godišnja izvješća!

Ima još tjedana dok se počnu objavljivati [smiley]…

You either do it right or you get eliminated!

sava: ” avax10: ” Crobex danas u padu samo -0,4% . Skoro da se osjećam smireno i zadovoljno [wink] ” Prvi korekcijski udar je prošao. A sada slijedi drugi udar; razlog – godišnja izvješća! ” Ima još tjedana dok se počnu objavljivati [smiley]…

Brzo će to na dnevni red, cca 1 mjesec!

@plavi

Moj pogled na razvitak Crobexa ima na forumu> tehnicka analiza > 6.2.2008

pozdrav

*t o je sve za danas…druge stvari cekaju

THT ide prema ispod 300kn….[bye]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

New Report

Close