I meni se cini da je upravo krivi trenutak za to, pa ne valjda zbog TA crobexa ?
prema ta, trebalo je prodavati pri crobexu od cca 5100.
a gdje smo danas[cry]
Da , ali brodari mi se čini da su ipak nezavisna priča donekle, koju treba gledat posebno. Kad je BDi rastao a DRYS počeo pad, bilo je najviše optimizma, tad je trebalo prodat. Sad BDi pada, DRYS počeo rasti …
No nisam stručnjak, just a hunch
vlad1111: ” današnja pretežno zelena europa se ne komentira… http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe ” Ma dosta više s tim komentarima, ionako se vidi da nema toliko utjecaja. Problem po meni i dalje ostaju fundamenti, više manje dešavat će se korekcija i dalje s povremenim porastom cijena,. No, to bude tržište više padalo, sve će manje optimizma biti. Sutra bi opet mogli margin call-ovi.
vi ste kolega donedavno bjesomučno drukali ka gore
sad još bjesomučnije drukate ka dolje šta je razlog?
Da , ali brodari mi se čini da su ipak nezavisna priča donekle, koju treba gledat posebno.
Nezavisna priča su zato jer najviše ovise o Kini koja nema recesiju, a ne o USA. A Kini bogme gadno fali ruda i ugljena u zadnje vrijeme, pa bi se mogao desiti novi strelovit rast BDI indeksa, sad kad im završi kineska nova godina. Ako išta izvuče ovu godinu na ZSE, to će biti brodari.
evo malo materijala što bi nas moglo očekivati. barem ako je suditi po tome da se prema amerima ravnamo.
zmrklic: ” Da , ali brodari mi se čini da su ipak nezavisna priča donekle, koju treba gledat posebno. ” Nezavisna priča su zato jer najviše ovise o Kini koja nema recesiju, a ne o USA. A Kini bogme gadno fali ruda i ugljena u zadnje vrijeme, pa bi se mogao desiti novi strelovit rast BDI indeksa, sad kad im završi kineska nova godina. Ako išta izvuče ovu godinu na ZSE, to će biti brodari.
Ako me brodari izvuku
ne vraćam se nikad više
u “crvenu luku” !?[bye]
G. Ivek i kompani su predvidjeli da u slučaju pobjeda Tadića lova seli u Srbiju. Pogodili su. Ali pošto sad nema potpisivanja pregovora zbog Koštunice, lova se danas vraća na ZSE. Dakle, danas bi mogli dobro potegnuti gore! [thumbsup]
Ako ovako nastavimo padati za mjesec dana bi mogli dotaknuti dno, što nije loše. Cijene su fino pale.
Ne treba zaboraviti da smo plitko i malo tržište prepuno domaćih fondova kojima ipak neće biti interes prikazati gubitak od 20 i više%.
Ako je Soros mogao rušiti valute po svijetu, što ne bi naši fondovi mogli obraniti cijene dionica kod nas.
I za kraj, ono što mi je najviše sumjivo kod nas kod ove korekcije je to od kad su mirovonci dobili pravo ulaganja, cijene su poprilično pale. Slučajno?
Ista stvar i u Srbiji.
Dakako, da fundamenti nisu baš bili zanimljivi za ulaganje, i da je trebalo stvoriti dobru podlogu za daljnji rast rušenjem vrijednosti.
Npr. ako KOEI ima dobit za 2007. godinu od 70 milijuna kuna, bolje ga je dizati od 900 kuna na gore nego od 1350 kuna.
valentine
korisnik od: 24.09.2007.
Ako ovako nastavimo padati za mjesec dana bi mogli dotaknuti dno, što nije loše. Cijene su fino pale.
Ne treba zaboraviti da smo plitko i malo tržište prepuno domaćih fondova kojima ipak neće biti interes prikazati gubitak od 20 i više%.
Ako je Soros mogao rušiti valute po svijetu, što ne bi naši fondovi mogli obraniti cijene dionica kod nas.
I za kraj, ono što mi je najviše sumjivo kod nas kod ove korekcije je to od kad su mirovonci dobili pravo ulaganja, cijene su poprilično pale. Slučajno?
Ista stvar i u Srbiji.
Dakako, da fundamenti nisu baš bili zanimljivi za ulaganje, i da je trebalo stvoriti dobru podlogu za daljnji rast rušenjem vrijednosti.
Npr. ako KOEI ima dobit za 2007. godinu od 70 milijuna kuna, bolje ga je dizati od 900 kuna na gore nego od 1350 kuna.
Čekaj jesam li ja to dobr pročitao da ako ovako nastavimo padati za mjesec dana bi mogli dotaknuti dno ?
Pa padamo već mjesecima , i još vam nije dosta ? Gdje je to dno kad dionica vrijedi nula kuna ili ? Kad bude Konzum na cijeni Pounja 3 kune po dionici ? Mislim da su to prevelika pretjerivanja , to onda neće biti dno nego slom burze.[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]