Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

današnja pretežno zelena europa se ne komentira…
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

S obzirom na Amere vjerojatno ne bude niti Europa sutra zelena. Oni su u zadnje vrijeme usklađeni skoro pa 100 %.

You either do it right or you get eliminated!

” Poštovani kolega, sve je to divno krasno što ste napisali, međutim, ako ja svaki mjesec moram vraćati kredite i ako si ne mogu dopustiti da mi vrijednost dionice padne s 3000 na 2000 iz razloga što su recimo kupljene tim kreditom, onda svakako ako osjetim da letimo prema dnu prodajem po mogućnosti s minimalnim gubitkom. Sad nemojte o tome da novac uložen na burzi ne smije biti onaj koji ti treba, onda ja vas pitam da nije bilo kredita s čime bi ja uopće trgovao s obzirom da sam takoreći počeo s nula kuna. Rađe ja prodam s gubitkom i čekam nešto povoljno nego da gledam pad od 20-50-70%.

Svatko ima svoje razloge zasto i kada prodaje. Ja sam npr. morao jucer prodati 50 kom JDPL jer moram platiti neke radove na kuci, nekome treba za lijecnika, a nekome za kredit. Ono sto je problem na ZSE je likvidnost; postoje dobre tvrtke koje kotiraju na burzi ali nazalost nema kupnje npr. ARNT (pardon ima kupnje ali po 380). Gdje je tu logika da je GS platio 5xx kn u preuzimanju, a danas nitko nece ni po 381??? Ako vrijedi Goldman Sachsu po 5xx kako to da ne vrijedi hrvatskim fondovima po 381?

današnja pretežno zelena europa se ne komentira… http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

Ma dosta više s tim komentarima, ionako se vidi da nema toliko utjecaja. Problem po meni i dalje ostaju fundamenti, više manje dešavat će se korekcija i dalje s povremenim porastom cijena,. No, to bude tržište više padalo, sve će manje optimizma biti. Sutra bi opet mogli margin call-ovi.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

geronimo, imaš private.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Vidim ja da svima popustaju zivci… no no budite dobri. Covjek pretpostavljam trguje sa svojim novcem i tako gleda na stvar… a svi vi Traderi i kreditasi gledate drugacije… ne razumijem ta obrecanja… na kraju i jedni i drugi gubite….

a ovo je valjda jos uvijek slobodan forum…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

jako jako [thumbsup]

Zasto sada brodare, prodavat, ako smijem pitat zanima me, i zasto nisi prije ?

Još malo pa godina dana krize .

ZSE
Crobex na najnižoj razini od travnja 2007.

Današnji pad indeksa uz solidnu likvidnost tržišta govori o činjenici da među domaćim investitorima vlada duboka zabrinutost, ako ne i panika. Naime, na europskim i američkim burzama danas je bio dan oporavka, što nije ohrabrilo domaće ulagače

Promet od 95 milijuna kuna na redovnom tržištu pokazuje danas malo veću aktivnost sudionika na tržištu, no čini se da nitko od jačih ulagača nije danas imao taktiku braniti cijene dionica iz svojih portfelja već su odlučili profitirati na kupnji posrnulih dionica na tržištu. Najlikvidnija je danas bila dionica brodarskog sektora, Atlantska plovidba, kojoj opet nije ništa značio pad BDI indeksa od samo 30 bodova. Atlantska je dan završila sa padom cijene od 4,72 posto i prometom od 15 milijuna kuna. Njena kolegica iz sektora, dionica Uljanik plovidbe doživjela je još veću korekciju od 5,82 posto uz promet od 9,6 milijuna kuna.

Slijedi dionica HT-a koja već drugi dan bilježi povijesno nisku cijenu od zaključnih 305,55 kuna uz 9,2 milijuna kuna prometa. Ukoliko se kriza na tržištu nastavi, za koji dan mogli bi gledati na pad ispod granice od 300 kuna i čekati što će učiniti veliki investitori da zaštite vrijednosti svojih portfelja. Ništa bolje od HT-a nisu prošle ni ostale dionice iz prošlogodišnjih javnih ponuda-Ina se cijenom vraća u razdoblje prije skoro godine dana, padom cijene od 2,36 posto(1,4 milijuna kuna prometa), Magma padom od 2,77 posto došla do razine od 265 kuna(1,3 milijuna kuna prometa), dok je dionica Atlantic grupe korigirana za 2,78 posto na zaključnih 850 kuna(2,2 milijuna kuna prometa).

Sektor građevinara također je slijedio raspoloženje tržišta, pa je tako dionica Ingre u padu od 3,35 posto(5,2 milijuna kuna prometa), Dalekovod od 3,33 posto(3,8 milijuna kuna prometa),dok je IGH korigiran 3,39 posto, uz četiri milijuna kuna prometa.Od rijetkih dionica koje su prkosile tržištu valja spomenuti nekoliko turističkih kompanija(Liburnija rivijera hoteli, Rivijera Poreč i Plava laguna), te neka od Agrokorovih izdanja, Konzum i Zvijezdu, koji su porasli 5,08, odnosno 0,55 posto. No, svim tim dionicama trgovano je vrlo malo, u volumenima manjim od 500 tisuća kuna. (Amir Kulenović)

6.2.2008 17:2[bye][bye][bye][bye][bye][lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

Nasdaq Composite Index -1.33%
DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE INDEX -0.53%

i što sad?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Nasdaq Composite Index -1.33% DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE INDEX -0.53% i što sad?

idemo da(o)lje!

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

bulakov:

jako jako [thumbsup]

Zasto sada brodare, prodavat, ako smijem pitat zanima me, i zasto nisi prije ?

zato sto nize nije mogo pogoditi

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

I meni se cini da je upravo krivi trenutak za to, pa ne valjda zbog TA crobexa ?

I zasto stalno postate US indexe koji stagniraju malo gore malo dolje, nisu tamo naši problemi ni rješenja.

New Report

Close