Ima tema certfikati pa bolje da se tamo prebacimo
e ,nisje dobro uz burzovnu korekciju lupila me i korekcija u kafiću .
platio dvije momacke ture , ali nitko vise ne pita oces jos nesto popiti sto bas nije uobicajeno .
Nista , idem sutra na placu pitati sta misle o svemu .
ako im cjene rastu kupujem samo poljoprivredu [undecid][thumbsup]
Izašlo izvješće za OIF. Od listopada Rba Central Europe izgubio je oko 40% imovine, KD Victoria oko 35%!!! Agregirano izvješće ne izgleda tako loše. Ima još dosta keša, prodaje se inozemni portfelj.
Može link kolega?
Može link kolega?
imaš linkove na stranici prije, opis kako se izabire na certifikati i basketi
Ne,ne, baš za fondove gdje piše točno imovina svakog pojedinačno,ali od HANFE
pronašao sam….
Može link kolega?
ovdje mnogi sipaju drvlje i kamenje na fondove, kao oni su krivi, zašto ne interveniraju itd. pa bih volio da netko prokomentira ovo moje razmišljanje.
ne želim nikoga braniti, ali ssvim logički gledano – zašto bi netko od ulagača želio da fondovi sada održavaju cijene? jasno je što se događa, stranci neselektivno izlaze iz dionica i povlače kapital s “emerging” tržišta, mislim da oko toga nema spora. i zar nije u interesu cijelog tržišta, i nas i fondova, da se u tom trenutku ne dižu cijene nego drže što niže tako da bi se povuklo manje kapitala? zar nam nije u interesu da im svi mi skupa na zagrebačkoj burzi za njihove adrise, tesle i atlantske damo 10% manje? recimo zašto da za 1000 atlantskih odnesu s burze 3 milje ako će prodati i za 2,7? oni ne pitaju za cijenu, ne cjenkaju se baš puno, jednostavno automatski krate pozicije na novim tržištima.
Slažem se s ovim razmišljanjem.
Što se tiče priča o precijenjenosti dionica i previsokim P/E, to ne stoji, jer uglavnom je priča obrnuta! Firme super posluju, potpisuju se novi ugovori, dobit raste a P/E pad do bolesno niskih razina. Je, ima i onih dionica kao Mlinar koje imaju previsok P/E, ali takve dionice su u manjini. Kakve god bile igre i postupci velikih, naših i/ili stranih institucionalnih investitora i kakva god bila kriza u svijetu, na kraju uvijek sve završi u plusu. To je neizbježno, jer tako ekonomija i kapitalizam funkcioniraju. Od mikro do makro razine. Zato indexi mogu na 0 što se mene tiče, ja mogu čekat, a vjerojatno i većina ovdje prisutnih [cool]
Slaven Bilić i ekipa trude se da su u skladu sa crobex-om.
Bogme im to ide vrlo dobro[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
ČARUGA: ” febo: ” vlad1111: ” mirovinci imaju ograničeni manevar u smislu količine pojedinih dionica. no, uz dogovorene swap transakcije, cijene se lako podižu. od toga još ništa. ” ima vremena još do 3000 bodova ” misiš da je dno na 3000? ili se zezaš? ” ma samo sam se pridružio općoj situaciji na forumu a to je latentna kriza pa dajem svoj doprinos. uglavnom u ovakvim situacijama najbolje se sprdati na vlastiti račun jer od živciranja nemam ništa. inače. često se spominje nekakva ključna razina indexa od 3000 bodova (iako nemam pojma što bi trebalo biti ako tamo dođemo) pa ju zato spominjem. [tongue]
Iako sam rekao da se neću više javljati na forum i sjedati ljudima na muku, ali ne mogu ne prešutjeti ovo. Mislim da se ova brojka od 3000 stalno ponavlja od mog prvog posta na ovoj temi (09.08.2007.) Za podsjetnik tada sam napisao slijedeće:
Vidim da se svi bave prognozama hoće li biti korekcije ili neće.
Sad pred IPO HT-a vjerujem da će Crobex lagano pasti, da bi poslije, nakon izlistanja, nastala euforija. Vjerujem da će u roku 6 mjeseci do najkasnije godine dana približiti se, ako ne i prijeći 6000.
Nakon toga očekujem da će doći do prave korekcije. Ali ne za 10-ak%. U roku 2-3 mjeseca Crobex će se približiti 3000, ako neće biti i manji…
Taj post je napisan kada je Crobex bio oko 5000 i izazvao je lavinu negodovanja i napada i od tada svi spominju tu magičnu brojku od 3000.
Ne,ne, baš za fondove gdje piše točno imovina svakog pojedinačno,ali od HANFE
pronašao sam….
mozes ti dat link?[kiss]