Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kako su navlačli na rast, sad navlače na pad.

recimo prije su navlačili tako da su zakoruživali gornju broju i tako unedogled:

recimo cijena od 800 treba biti 1000 pa 2000 pa 3000 iako je PE 200

sad ide obratno, bitni su kao fundamenti, sad s 3000 na 2000 na 1000 na 800

i onda opet gore

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

gorgija: ” razumijem da smo mi koji nismo u cashu zavidni onima koji jesu jer smo kupovali za 10% više, pa bi bili mirniji da se i sada trži po višim cijenama jer se ne bi grizli i živci bi nam bolje stajali, ali na kraju je ovaj pad u ovom trenutku ipak i u našem interesu. ” I ja bi toga na cem ste vi

nemoj se ljutiti (bas sam obziran prema svima ovih dana, razumijem napetost) ali ne moze se uvijek zaradjivati. Ne da mi se nadugacko obrazlagati ali pogledaj post od gorgije. Jedini izlaz je katarza burze na nacin koji je on opisao.

E sad, tko je trejdao je trejdao, tko u dobrom trenutku tko u losem. Ne se ljutiti na druge jer se ne pobjedjuje uvijek.

Sa stovanjem

sakai.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Crobex se zadnje vrijeme drži indexa S & P 500 kao pijan plota .

i ja sam ljut, ali ljut sam na sebe. jer nisam poslušao TA nego sam vjerovao da će fondovi što god bilo napraviti rally početkom godine. više mi se to neće dogoditi [angry]

Netko reže kablove

Oštećen četvrti kabel

U manje od tjedan dana u sredozemnim i bliskoistočnim vodama su ukupno oštećena čak četiri optička komunikacijska kabla, što zadaje velike probleme Bliskom Istoku i Indiji.

Podsjetimo, sredinom prošlog tjedna su u razmaku od nekoliko sati oštećeni kabeli Se Me We 4 i Flag Europe-Asia. U petak je oštećen treći kabel, Falcon (u djelomičnom vlasništvu indijske kompanije Reliance Communications, kao i Flag) i to pedesetak kilometara od Dubaija na potezu Ujedinjeni Arapski Emirati – Oman.

Istog dana je oštećen i četvrti kabel u vlasništvu Qatar Telecoma između Katarskog otoka Haloul i otoka Das u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Posljednje oštećenje je imalo naviše utjecaja na stanovnike Katara, ali su preusmjeravanjem uspjeli zadržati gubitak kapaciteta na manje od 40 posto.

Popravci bi mogli potrajati i nekoliko tjedana, ekonomske štete su već poprilične, a nitko još ne zna pravi uzrok kvarova. Teoriju o brodskom sidru u prva dva slučaja je već odbacilo Egipatsko ministarstvo komunikacija tvrdeći kako je područje gdje su kabeli oštećeni zabranjeno za plovidbu iz tih razloga te da u tom trenutku ondje nije bilo brodova.

Internet kapaciteti Egipta su se ustalili na nekih 70-tak posto. Inače, podvodni kabeli drže oko 95 posto ukupnog svjetskog telekomunikacijskog i Internet prometa, a najkritičnija su spojna mjesta – obale Egipta te Singa

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

i ja sam ljut, ali ljut sam na sebe. jer nisam poslušao TA nego sam vjerovao da će fondovi što god bilo napraviti rally početkom godine. više mi se to neće dogoditi [angry]

nikad ne reci nikad

ovo nam je skupa i dobra škola

ovo je selekcija

zato nemojmo kukati

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

I mi trebamo posjeći sve kablove koje vode do ZSE. [angry]

14.04.2008.

febo: ” vlad1111: ” mirovinci imaju ograničeni manevar u smislu količine pojedinih dionica. no, uz dogovorene swap transakcije, cijene se lako podižu. od toga još ništa. ” ima vremena još do 3000 bodova ” misiš da je dno na 3000? ili se zezaš?

ma samo sam se pridružio općoj situaciji na forumu a to je latentna kriza pa dajem svoj doprinos. uglavnom
u ovakvim situacijama najbolje se sprdati na vlastiti račun jer od živciranja nemam ništa. inače. često se spominje nekakva ključna razina indexa od 3000 bodova (iako nemam pojma što bi trebalo biti ako tamo dođemo) pa ju zato spominjem.
[tongue]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

ja očekujem još jedan val snažne korekcije jer kod mnogih dionica P/E je previsok i nerealno je očekivati da će tvrtke imati tako visoke prihode da u budučnoti to reguliraju na taj način. Kod ovako visokog P/E kumulativni rast postaje veoma bitan, čak štoviše nužan, ako ga nema nagla korekcija na dolje je neminovnost.[cry]

Hm. IGH će s godišnjim FI imati P/E od cca 25, otvara nove biroe/firme po cijelom svijetu, Ingra je nedavno potpisala ugovor koji će joj sam donijeti kakvih 40 milijuna zarade, HT jeftin da jeftiniji ne može biti, LPLH već sad na P/E 10, ADRS, ATPL, ULPL, JDPL da ne pričam, PTKM će s godišnjim FI imati P/E oko 15, ATGR kupio brdo ljekarni/osigurao itekakav rast dobiti kroz 2-3 godine kad se biznis uhoda… rezultati kompanija nikad nisu bili bolji i imaju sve preduvjete da budu još bolji

Hell is Empty and all the Devils are Here

Hm. IGH će s godišnjim FI imati P/E od cca 25, otvara nove biroe/firme po cijelom svijetu, Ingra je nedavno potpisala ugovor koji će joj sam donijeti kakvih 40 milijuna zarade, HT jeftin da jeftiniji ne može biti, LPLH već sad na P/E 10, ADRS, ATPL, ULPL, JDPL da ne pričam, PTKM će s godišnjim FI imati P/E oko 15, ATGR kupio brdo ljekarni/osigurao itekakav rast dobiti kroz 2-3 godine kad se biznis uhoda… rezultati kompanija nikad nisu bili bolji i imaju sve preduvjete da budu još bolji

Da. Pa ipak, unatoč svemu, idemo dolje. Kako to objašnjavaš?

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

A company with no earnings has an undefined P/E ratio. By convention, companies with losses (negative earnings) are usually treated as having an undefined P/E ratio, although a negative P/E ratio can be mathematically determined.
0–10 Either the stock is undervalued or the company’s earnings are thought to be in decline. Alternatively, current earnings may be substantially above historic trends.
10–17 For many companies a P/E ratio in this range may be considered fair value.
17–25 Either the stock is overvalued or the company’s earnings have increased since the last earnings figure was published. The stock may also be a growth stock with earnings expected to increase substantially in future.
25+ A company whose shares have a very high P/E may have high expected future growth in earnings or the stock may be the subject of a speculative bubble.

budd:

Da. Pa ipak, unatoč svemu, idemo dolje. Kako to objašnjavaš?

Objašnjavam vrlo jednostavno.
1) previše onih koji ništa ne znaju o dionicama i njima se igraju (de facto gube novac all the time)
2) apsolutna nesposobnost/neznanje/neiskustvo mladih nam fond menadžera

Hell is Empty and all the Devils are Here

New Report

Close