Katastrofa, pa dokle ćemo ovako, europa sve zelenija ili se hrva oko 0%, a mi na -2,00%
Teško da crobex može ispod 3000 [angry] [angry]
Katastrofa, pa dokle ćemo ovako, europa sve zelenija ili se hrva oko 0%, a mi na -2,00%
Meni se čini da će na kraju dana svi EU indexi završiti u zelenom, a ako mi već nećemo u zeleno, onda bar neki nek bude kulturan minus jer ovih -2% baš bode u oko [cool]
mirovinci imaju ograničeni manevar u smislu količine pojedinih dionica.
no, uz dogovorene swap transakcije, cijene se lako podižu.
od toga još ništa.
mirovinci imaju ograničeni manevar u smislu količine pojedinih dionica. no, uz dogovorene swap transakcije, cijene se lako podižu. od toga još ništa.
ima vremena još do 3000 bodova
ovdje mnogi sipaju drvlje i kamenje na fondove, kao oni su krivi, zašto ne interveniraju itd. pa bih volio da netko prokomentira ovo moje razmišljanje.
ne želim nikoga braniti, ali ssvim logički gledano – zašto bi netko od ulagača želio da fondovi sada održavaju cijene? jasno je što se događa, stranci neselektivno izlaze iz dionica i povlače kapital s “emerging” tržišta, mislim da oko toga nema spora. i zar nije u interesu cijelog tržišta, i nas i fondova, da se u tom trenutku ne dižu cijene nego drže što niže tako da bi se povuklo manje kapitala? zar nam nije u interesu da im svi mi skupa na zagrebačkoj burzi za njihove adrise, tesle i atlantske damo 10% manje? recimo zašto da za 1000 atlantskih odnesu s burze 3 milje ako će prodati i za 2,7? oni ne pitaju za cijenu, ne cjenkaju se baš puno, jednostavno automatski krate pozicije na novim tržištima.
vlad1111: ” mirovinci imaju ograničeni manevar u smislu količine pojedinih dionica. no, uz dogovorene swap transakcije, cijene se lako podižu. od toga još ništa. ” ima vremena još do 3000 bodova
misiš da je dno na 3000?
ili se zezaš?
razumijem da smo mi koji nismo u cashu zavidni onima koji jesu jer smo kupovali za 10% više, pa bi bili mirniji da se i sada trži po višim cijenama jer se ne bi grizli i živci bi nam bolje stajali, ali na kraju je ovaj pad u ovom trenutku ipak i u našem interesu.
ja očekujem još jedan val snažne korekcije jer kod mnogih dionica P/E je previsok i nerealno je očekivati da će tvrtke imati tako visoke prihode da u budučnoti to reguliraju na taj način. Kod ovako visokog P/E kumulativni rast postaje veoma bitan, čak štoviše nužan, ako ga nema nagla korekcija na dolje je neminovnost.[cry]
razumijem da smo mi koji nismo u cashu zavidni onima koji jesu jer smo kupovali za 10% više, pa bi bili mirniji da se i sada trži po višim cijenama jer se ne bi grizli i živci bi nam bolje stajali, ali na kraju je ovaj pad u ovom trenutku ipak i u našem interesu.
I ja bi toga na cem ste vi
ovdje mnogi sipaju drvlje i kamenje na fondove, kao oni su krivi, zašto ne interveniraju itd. pa bih volio da netko prokomentira ovo moje razmišljanje. ne želim nikoga braniti, ali ssvim logički gledano – zašto bi netko od ulagača želio da fondovi sada održavaju cijene? jasno je što se događa, stranci neselektivno izlaze iz dionica i povlače kapital s “emerging” tržišta, mislim da oko toga nema spora. i zar nije u interesu cijelog tržišta, i nas i fondova, da se u tom trenutku ne dižu cijene nego drže što niže tako da bi se povuklo manje kapitala? zar nam nije u interesu da im svi mi skupa na zagrebačkoj burzi za njihove adrise, tesle i atlantske damo 10% manje? recimo zašto da za 1000 atlantskih odnesu s burze 3 milje ako će prodati i za 2,7? oni ne pitaju za cijenu, ne cjenkaju se baš puno, jednostavno automatski krate pozicije na novim tržištima.
tako je, uvezli su nam krizu svojih gospodarstava i sad kroz jeftinu, neselektivnu prodaju izazivaju još jaču krizu u Hrvata.Sve to bez uporišta u stanju gospodarstva. Brzo će stati i stvari će se kod dobrih dionica vratiti na opravdane nivoe. Izdržati još koji dan mislim da nije nikom problem. Vjerujem da svatko od nas ima toliko love mimo burze da može sa familijom jesti i piti i platiti režije. Aute ćemo kupovati za koji mjesec.
gorgija: ” razumijem da smo mi koji nismo u cashu zavidni onima koji jesu jer smo kupovali za 10% više, pa bi bili mirniji da se i sada trži po višim cijenama jer se ne bi grizli i živci bi nam bolje stajali, ali na kraju je ovaj pad u ovom trenutku ipak i u našem interesu. ” I ja bi toga na cem ste vi
alien, objasnio sam u prethodnom postu.