Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tri najveća dionička fonda, ZB Aktiv, PBZ Equity i Raiffeisen CE zauzeli su mjesta u donjem dijelu liste sortirane prema kriteriju ostvarenog prinosa tijekom siječnja.

Tijekom siječanjske korekcije dionički fondovi nisu ni prošli pretjerano loše ako kao činjenicu prihvatimo da je korekcija koja je tijekom siječnja dobro prodrmala globalno tržište kapitala te aprecijacija (jačanje) kune u odnosu na euro i dolar loše utjecala na prinose fondova od ulaganja u inozemstvu (ne treba zaboraviti ni nekadašnji rizik moguće pobjede radikala u susjednoj Srbiji), da su domaćim tržištem zavladali pesimisti koji su panično rasprodavali svoje dionice “bez opravdanog razloga” uvjereni da će se recesija američke privrede preliti u recesiju domaće, da je pozamašna inflacija od 5,8 posto koju priznaje HNB (iz neslužbenih izvora saznali smo da je stvarna inflacija 6,3 posto) natjerala banke da podignu pasivne kamatne stope na depozite te da se na obvezničkom tržištu pojavio paradoks da ulaganje u državne obveznice donosi niži prinos od očekivane inflacije…

Na sreću, pitanje je trenutka kada će dionice “dovoljno pojeftiniti” da postanu privlačno ulaganje racionalnim ulagačima koji maksimiziraju za rizik prilagođeni prinos ili minimiziraju rizik ulaganja za zahtijevanu stopu prinosa.

Upravitelji domaćih dioničkih fondova i regulator možda će nakon siječanjske korekcije napokon naučiti zašto Hedge Fond Renaissance Technologies s Long Islanda u 20 godina svog uspješnog poslovanja nije imao mjesec tijekom kojeg je ostvario negativan prinos.

Izgleda da kreće još jedan krug panike[cry]

k/p slično kao jučer.
volumen čak manji, nema velikog istresanja po bidu.
mislim da nema panike.
suzdržanost ulagača, to da…

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Pad na malom prometu nije dobar znak…zbog danasnjeg pada je izostao i buy signal na crobex-u.
Osobno ga nisam ni ocekivao…ova letargija moze potrajati jos barem 3 tjedna…
u najboljem slucaju cemo rasti od sljedeceg tjedna…ali sve manje nade polazem za to..

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Za dva dana najbolje staviti kljuć u BRAVU!
Kako se trguje.[thumbsup]

A, vama je čudno što padamo. Pa već neko vrijeme nema nikakve podrške na kupnji. Totalno smo prepušteni sebi, a keš smo već ispucali. Sad samo čekamo egzekuciju. Fondovi se u BG igraju s ono malo preostale love, prije no što im navale na šaltere…

Nadam se da je večeras Šprajc voditelj dnevnika i da je šoping već obavio.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

zar je netko mislio da može bez ovoga?

rast prošlih dana bio je bez fondovske aktivnosti. zašto bi oni pustili da tržište ode? kad odluče kupovati, naravno da će pritisnuti cijene natrag. gapovi se moraju popuniti.

zar je netko mislio da može bez ovoga?

rast prošlih dana bio je bez fondovske aktivnosti. zašto bi oni pustili da tržište ode? kad odluče kupovati, naravno da će pritisnuti cijene natrag. gapovi se moraju popuniti.

gdje se nalaze gapovi ja ih nisam vidio

SAM PROTIV SVIH

najbolje bi bilo da skrate radno vrijeme burze, redimo da rade od 12:00 – 12:45, sasvim dovoljno, možda bi imali transakcije svakih 5 minuta.

Hmm mozda je stvar zapravo jednostavna – Equity fondovi su dobili forecast da bi generalni oporavak svjetske ekonomije trebao krenuti od jeseni – shodno tome, svi pričaju da se očekuje rast prije Fi onda daljnji pad – dakle ukoliko je takav forecast – fondovi neće dizat tržište, eventualno kreirati neki bull trap. No stvari se jako brzo mijenjaju, i ukoliko dode do promjene predviđanja iz raznoraznih razloga – stvari će se promijeniti.

gorgija: ” zar je netko mislio da može bez ovoga? rast prošlih dana bio je bez fondovske aktivnosti. zašto bi oni pustili da tržište ode? kad odluče kupovati, naravno da će pritisnuti cijene natrag. gapovi se moraju popuniti. ” gdje se nalaze gapovi ja ih nisam vidio

gapovi za velike investitore na onome što je raslo bez njih. neće valjda oni početi kupovati atlantsku kad ode na 2900 ako je nisu dirali od 2750.

Pardon mislio sam na TA,a ovo što kažete ima smisla itekako

SAM PROTIV SVIH

više me zabrinjava mogućnost promjene trenda crobexa…
sma 200 > sma 50

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

New Report

Close