Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Belex -4,17 – sjetila se ekipa Kosova. Bull trap do j@ja. [lol] [lol] [lol]

Rekao sam da je bolje ovih dana da se napiju i da se ne trezne 10-tak dana !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

darko09: ” Iz izvještaja HNB-a : Stanovništvo sudjeluje u ukupnim kreditima sa 52,3 posto, a na kraju prosinca 2007. krediti banaka građanima iznosili su ukupno 112,9 milijardi kuna. To je za 17,2 milijarde kuna više nego u godini prije. Pojednostavljeno gledajući na svakog bi zaposlenog Hrvata u prosjeku ‘otpalo’ 76 tisuća kuna kredita. ” a jeste pogledali koliko je odnos depozita i kredita stanovnistva….

Mene samo zanima koji broj stanovnika drzi te depozite, a koji broj stanovnistva ima te kredite…
Evo, samo broj iznad 76 000 kuna za kredite i isto takav broj za depozite…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

darko09:

Iz izvještaja HNB-a :
Stanovništvo sudjeluje u ukupnim kreditima sa 52,3 posto, a na kraju prosinca 2007. krediti banaka građanima iznosili su ukupno 112,9 milijardi kuna. To je za 17,2 milijarde kuna više nego u godini prije. Pojednostavljeno gledajući na svakog bi zaposlenog Hrvata u prosjeku ‘otpalo’ 76 tisuća kuna kredita.

a jeste pogledali koliko je odnos depozita i kredita stanovnistva….

Hrvatski su građani u bankama zaduženiji nego što u bankama imaju novca, što je nova pojava u odnosu na ranija razdoblja, kada su ukupni depoziti stanovništva u bankama bili znatno veći od kreditnih zaduženja

Hrvatski su građani u bankama zaduženiji nego što u bankama imaju novca, što je nova pojava u odnosu na ranija razdoblja, kada su ukupni depoziti stanovništva u bankama bili znatno veći od kreditnih zaduženja

Dodaj investicijske fondove + stambenu štednju.

I love the Smell of Profits in the Morning

Da, a i kamate na kredite se povisuju.
Valjda će proporcionalno tome povisiti (bilo bi logično) i kamate na depozite.

"Ako ne znate kuda idete, svi vas putevi tamo vode" - kineska

Diže se kamata na depozite i upravo zbog toga i ide veća kamata na kredite. Inflacija!

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

da do nedavno je bilo obrnuto, unazad 3-6 mjeseci , krediti stanovnistvu kod banaka su bili manji nego depoziti stanovnistva….
no to je samo imovina u bankama, a ne broje se
– inv. fondovi
– dionice
– nekretnine
– st, stednja

ali i obveze leasing kuca, ili karticara…

Naravno, ostaje problem distribucije ovakve imovine, ali zasto bi svi imali jednako ako ne radimo svi jednako…

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

darko09: ” Hrvatski su građani u bankama zaduženiji nego što u bankama imaju novca, što je nova pojava u odnosu na ranija razdoblja, kada su ukupni depoziti stanovništva u bankama bili znatno veći od kreditnih zaduženja ” da do nedavno je bilo obrnuto, unazad 3-6 mjeseci , krediti stanovnistvu kod banaka su bili manji nego depoziti stanovnistva…. no to je samo imovina u bankama, a ne broje se – inv. fondovi – dionice – nekretnine – čarape

I love the Smell of Profits in the Morning

Nazad

——————————————————————————–
Analiza: Dionički fondovi uzdrmani siječanjskom korekcijom

Tomislav Petrov
tomislav.petrovatcharbusiness.hr 05.02.2008 13:46
Pročitaj komentare(0)

Nakon studenog iz noćnih mora tijekom kojeg je indeks vrijednosti udjela u dioničkim fondovima Laspeyresovog tipa (primjer takvog indeksa za dionice je Crobex) torpediran 8,33 posto, siječanj je za udjeličare predstavljao još goru noćnu moru. Isti indeks sunovratio se 9,56 posto, do dubina u kojima su ga samo najplašljiviji pesimisti očekivali.
Unatoč tome padu, investitori koji izravno ulažu na domaćem tržištu kapitala prošli su mnogo lošije: Crobex je potonuo 14,16 posto. Oporavak domaćeg tržišta kapitala iz prosinca tako je tijekom siječnja u potpunosti poništen.

Među 30 dioničkih fondova (izostavili smo posebne) najviši prinos ostvario je AC Balkan fond ostvarivši svojim udjeličarima značajan gubitak 5,62 posto, dok je Prospectus Global Equity potonuo dramatičnih 29,29 posto.

Izgleda da kreće još jedan krug panike[cry]

SAM PROTIV SVIH

Izgleda da kreće još jedan krug panike[cry]

Izgleda.[cry]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Sačuvao sam na sreću još nešto love pa ćemo kupovati[thumbsup]

SAM PROTIV SVIH

New Report

Close