valentine: ” Evo ovoga što predviđa danas korekciju indeksa u minus. Kad malo bolje razmislim, s obzirom na predviđanja stanja indeksa, bolje bi bilo da ideš u profesore, tu bi još i prošao, ali trgovanje, ostavi to za druge. ” nisam predvidio minus, nego vjerovatni minus. rast od 0,5% svakako nije očekivana eksplozija. i neće je biti dok jaki igrači ne odluče. tako je uvijek.
Da mi je znati, šta ćeš izmisliti kad Crobex i cijelo tržište krene gore? Neka druga paranoja???
Bilo bi ti bolje da se posvetiš činjenicama.
BTW…Crobex unutar godinu dana 21%…na današnji dan….. uskoro UP….[thumbsup]
Nastavljamo u revijalnom, ne regionalnom tonu[lol]
Ništa ozdravi, čeka nas još par dana stagnacije [proud]
Slažem se sa tobom.
Stagnacija je tu, možda sa malim malim plusom.
Ali to je samo radi srba, čim tamo slegne ova euro euforija, fondovi će se iz Srbije preselit ovdje.
Vjerujem da je crobex do kraja tjedna na 1% plusa, i onda slijedeći tjedan krećemo.
To me ujedno i veseli jer će mali bedasti koji se boje još ovaj tjedan napustiti burzu i vratiti se u kladionicu gdje im je i mijesto i onda polako do prvih izvješća, a onda kako tko!
Sta vam se ne cini da je ovaj slom na ZSE insceniran izvan granica lijepe nase od strane stranih mocnika i fondova u svrhu usporavanja hrvatskog gospodarstva da bi ga gospodarstva zemalja iz regije uspjela stici i da svi zajedno udju u EU?
Uh, zraka!
Naravno ja u to ne vjerujem ali volim SF.
“Ako se netko nadao brzom oporavku Wall Streeta, prevario se”
Business.hr/Hina
04.02.2008 16:44
Na Newyorškoj su burzi na početku današnjeg trgovanja vodeći indeksi pali jer su brokerske kuće smanjile preporuke za dionice nekoliko kompanija i banaka, među ostalim American Expressa i Wells Farga.
Dow Jones indeks pao je 0,4 posto, ili 53 boda, dok su S&P i tehnološki Nasdaq indeks izgubili oko 0,5 posto.
Posljedica je to smanjenja preporuka brokerskih kuća i banaka za nekoliko dionica. Tako je UBS smanjio preporuku za American Express na “prodaj”, zbog čega je cijena te dionice danas pala više od dva posto.
A nakon što je brokerska kuća Stifel Nicolaus smanjila preporuku za Wells Fargo, cijena dionice te banke, pete po veličini u SAD-u, potonula je više od četiri posto.
“Ako se netko nadao brzom oporavku tržišta, prevario se. Samo zato što je Fed u dva navrata smanjio kamate ne znači da je situacija u gospodarstvu odjednom sjajna”, kaže Tim Smalls iz brokerske kuće Execution LLC.
Još malo municije za naše objektivne analitičare.
Sve si mislim, kakvo smo mi otužno tržište kapitala kada slušamo “stručnjake” da nam, ko ovcama, govore što treba kupiti i kada.
A i ovi u Americi će isto daleko dogurati kada slušaju svoje brokere kada im izlistaju tablicu sa “preporukama” hold, buy i sell.
Zaključak: uzdaj se use i u svoju pamet!
A preporuke ostavljam onima kojima se kapital za ulaganje naprosto dogodio….. [undecid]
Baš čitam knjigu Moralni kapitalizam (what a contradiction in term! [lol] ) od Stephena Younga i naišao sam na zanimljivi podatak vezan uz preporuke stručnjaka!
– Bankovne tvrke na Wall Streetu, uključujući Merrill Lynch, Citibank i CSFB platili su 1,4 milijarde dolara za nagodbu u tužbama zbog manipulacija u savjetovanjuvinvestitora. Tek slijede građanske parnice.
Nit su ovo pravi investitori nit su oni pravi savjetnici.
Jad i bjeda. [sealed]
“Ako se netko nadao brzom oporavku Wall Streeta, prevario se” Business.hr/Hina 04.02.2008 16:44 Na Newyorškoj su burzi na početku današnjeg trgovanja vodeći indeksi pali jer su brokerske kuće smanjile preporuke za dionice nekoliko kompanija i banaka, među ostalim American Expressa i Wells Farga. Dow Jones indeks pao je 0,4 posto, ili 53 boda, dok su S&P i tehnološki Nasdaq indeks izgubili oko 0,5 posto. Posljedica je to smanjenja preporuka brokerskih kuća i banaka za nekoliko dionica. Tako je UBS smanjio preporuku za American Express na “prodaj”, zbog čega je cijena te dionice danas pala više od dva posto. A nakon što je brokerska kuća Stifel Nicolaus smanjila preporuku za Wells Fargo, cijena dionice te banke, pete po veličini u SAD-u, potonula je više od četiri posto. “Ako se netko nadao brzom oporavku tržišta, prevario se. Samo zato što je Fed u dva navrata smanjio kamate ne znači da je situacija u gospodarstvu odjednom sjajna”, kaže Tim Smalls iz brokerske kuće Execution LLC.
I sad bi se mi kao trebali prepasti zato što je kod američana palo par dionica i sve prodati.Brrrr,sav sam se prepao…[lol] [lol]
Ma daj me molim te nemoj nasmijavati…