Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako nisi optimist, idi u Beograd pa budi optimist, ne vidim zašto tu trguješ ako imaš takav stav. A znam, radiš u jednoj brokerskoj kući, neću imenovati, pa malo drobiš vrijeme lagajući po forumu? Jesam li u pravu?

više lažući, nego lagajući.
bolje lažući, nego lajući.
[wink]
lavež bijesnih pasa predaleko se čuje.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Evo ovoga što predviđa danas korekciju indeksa u minus.

Kad malo bolje razmislim, s obzirom na predviđanja stanja indeksa, bolje bi bilo da ideš u profesore, tu bi još i prošao, ali trgovanje, ostavi to za druge.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ako nisi optimist, idi u Beograd pa budi optimist, ne vidim zašto tu trguješ ako imaš takav stav…

[lol] [lol] [lol] [thumbsup]

Ignore: KressoM, delux

halo bing dokazi da govoriš istinu. Samo pojedini igrači neće nikada priznati da su drugi bolji , ma kako god to bilo vidljivo.

ZSE INTRADAY UPDATE
Beograd atraktivniji od Zagreba
Autor/izvor: Mario Gatara
Serija od tri dana uzastopnog rasta BDI indeksa, koja budi nadu u prekid podužeg razdoblja korekcije, a bila je dovoljna da indeks na kraju prošloga tjedna učvrsti visoko na pozitivnom teritoriju, nikako nije pojava koja bi se mogla samo tako ignorirati.
Barem tako misli dio ulagača, koji su Atlantsku plovidbu (ZSE:ATPL-R-A) na startu tjedna promovirali u najlikvidniju domaću dionicu, makar konkretna brojka otkriva nešto posve drugo. Jer 3,8 milijuna kuna prometa za najlikvidnije izdanje domaćeg tržišta kapitala (u nešto više od dva sata trgovine) sugerira tek prilično nisku razinu likvidnosti, koja u najvećoj mjeri karakterizira današnju aktivnost ulagača.

Uostalom, tek dvadesetak milijuna kuna redovnog prometa na Zagrebačkoj burzi doista je mizeran rezultat, koji upućuje na konstataciju kako su institucionalni investitori trenutno puno aktivniji u istočnom susjedstvu. A tamo, točnije, na Beogradskoj berzi, imamo prilike vidjeti na djelu suverenu dominaciju optimista, koji proslavljaju poraz Radikala na predsjedničkim izborima i mogli bi u potpunosti neutralizirati minus u odnosu na početak godine, a Srbiju pretvoriti u jedinu iznimku od negativnog trenda koji trenutno prevladava na globalnoj razini.
U takvim okolnostima nije nimalo teško zamisliti kako se i dio domaćih institucionalnih investitora zaigrao u Beogradu, zaboravivši barem privremeno na tjeskobnu atmosferu u Zagrebu, iniciravši time i stanoviti odljev kapitala. Srećom po domaće dionice, Beograd, barem za sada, naprosto nije u stanju apsorbirati veće količine svježeg kapitala, a i za pretpostaviti je kako domaći fondovi, demonstrirajući sve češće suzdržanost i oprez, raspolažu s dovoljno izdašnim cash pozicijama. Jer u suprotnom bi ionako turobna slika domaćeg tržišta kapitala vjerojatno izgledala znatno lošije.

Inače, spomenuti BDI indeks svojom je prošlotjednom izvedbom (+6,1%) nadmašio korespondirajuća izdanja na domaćem tržištu, te su, osim već spomenute Atlantske plovidbe, i ostali su brodari dali solidan doprinos pozitivnoj izvedbi tržišta (kojom se CROBEX našao u plusu od 0,6%), a mjereno promjenom prosječne cijene, najdalje je otišla Uljanik plovidba (ZSE:ULPL-R-A), namaknuvši 4,3% rasta. Društvo su im (na ljestvici dobitnika) pravili Ledo (ZSE:LEDO-R-A) i Konzum (ZSE:KNZM-R-A), pri čemu je potonji našao i među rijetkom skupinom izdanja s više od milijun kuna prometa.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

oprez malih ulagača-kupaca i strah malih ulagača-prodavača još uvijek vlada burzom.
daytraderi rade svoju rađu.
market-makeri čekaju i ciljano ubiru.
a crobex odrađuje sve to zajedno kroz jednu od faza svog ciklusa.

Evo ovoga što predviđa danas korekciju indeksa u minus. Kad malo bolje razmislim, s obzirom na predviđanja stanja indeksa, bolje bi bilo da ideš u profesore, tu bi još i prošao, ali trgovanje, ostavi to za druge.

nisam predvidio minus, nego vjerovatni minus.
rast od 0,5% svakako nije očekivana eksplozija.
i neće je biti dok jaki igrači ne odluče.
tako je uvijek.

Evo ovoga što predviđa danas korekciju indeksa u minus. Kad malo bolje razmislim, s obzirom na predviđanja stanja indeksa, bolje bi bilo da ideš u profesore, tu bi još i prošao, ali trgovanje, ostavi to za druge.

pozabavi se malo s ta.

@ vlad1111

Mislim da skačeš sam sebi u usta, sa dva prethodna posta.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

@ vlad1111 Mislim da skačeš sam sebi u usta, sa dva prethodna posta.

mislim da ne.
ta uključuje i akcije jakih igrača.
crobex do danas još nije bio korak (čitaj: dan) do buy signala.
buy signal ne nastaje u jednom danu, osim u izuzetnim slučajevima.

Slažem se i nadam da je tako.

oprez malih ulagača-kupaca i strah malih ulagača-prodavača još uvijek vlada burzom. daytraderi rade svoju rađu. market-makeri čekaju i ciljano ubiru. a crobex odrađuje sve to zajedno kroz jednu od faza svog ciklusa.

Slažem se i nadam da je tako.

HugoChavez: ” @ vlad1111 Mislim da skačeš sam sebi u usta, sa dva prethodna posta. ” mislim da ne. ta uključuje i akcije jakih igrača. crobex do danas još nije bio korak (čitaj: dan) do buy signala. buy signal ne nastaje u jednom danu, osim u izuzetnim slučajevima.

Da na tržištu gdje se odluke ne donose uz kobasice i zelje, a izvršavaju rodjaci, a krema se ubire uz pomoć žena, ljubavnica.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

New Report

Close