Pa ADRIS i HT imaju super fundamente, a kako su prošli, to i kažem
Kolega iz cijele zbirke uzeli ste dvije dionice koje imaju fundamente, ali:
– na strani HT ima najmanje 1.000.000 dionica koje netko želi prodati
Međutim, mi trebamo govoriti o fundamentima cijelog tržišta a ne samo o dvije dionice, zar ne? Tada radimo zaključak.
Istina, ali mi bi trebali biti tržište u razvoju, i dobar forecast ponekad opravdava visoki P/E i povjerenje investitora , itd bla bla. Također treba napraviti i sektorsku analizu … Slažem se da neće više biti neselektivnog bull tržišta, važno je u kojim si dionicama.
Istina, ali mi bi trebali biti tržište u razvoju, i dobar forecast ponekad opravdava visoki P/E i povjerenje investitora , itd bla bla. Također treba napraviti i sektorsku analizu … Slažem se da neće više biti neselektivnog bull tržišta, važno je u kojim si dionicama.
Upravo tako kolega. Lijepo ste to napisali.
pozdrav[thumbsup]
Alien: ” Šef: ” To je naša Hrvatska priča koju možemo izvoziti.Ako pobjedi Milanović porezi na dionice , pad cijena dionica , ali ako glasate za Sanadera teći će med i mlijeko burza će se zeleniti zarade do neba samo nam dajte glas. I dali smo nagovarao sam rodbinu prijatelje susjede glasajte za Sanadera i pobjedio je. Na moju žalost i većine forumaša burza debelo u crvenom to je nagrada za glasove. ” Ne, to nije nagrada za vase glasove HDZ-u vec je to dokaz enormne kolicine gluposti koju su mnogi pisali na topicu o utjecaju izbornih rezultata. To nek vam bude pouka za buducnost. ” Ne bih baš rekao , da je Milanović dobio , Crobex bi vjerojatno završio još niže. Kumulacija bi dodatno bila i sa PKD-om.
Ono što ste priljepljivali Zokiju i Ljubi sad provode Ivo, Damir i Ivan.
Ali nema veze, idemo dalje…
Sutra skok, pa opet ponor….
Nešto mi se čini da neće na Crobex posebno djelovati pobjeda Tadića kao što to nije bio slučaj ni kod pobjede Sanadera, a svi su očekivali da hoće.
Da bar griješim. Svima bi nam dobro došao porast iliti korekcija prema gore, ali izgleda da politika danas više nije presudni faktor za kretanje indeksa… I bolje da nije. Što manje ona utječe na tržište kapitala to bolje!
Slažem se da je bolje da politika što manje utječe na tržište kapitala i općenito što politika manje utječe na gospodarstvo u cjelini to bolje. Ali ovaj put politički uspjeh Tadića će ipak utjecati na rast burzi – i jedne i druge. [thumbsup]
Alien:
”
Šef: ” To je naša Hrvatska priča koju možemo izvoziti.Ako pobjedi Milanović porezi na dionice , pad cijena dionica , ali ako glasate za Sanadera teći će med i mlijeko burza će se zeleniti zarade do neba samo nam dajte glas. I dali smo nagovarao sam rodbinu prijatelje susjede glasajte za Sanadera i pobjedio je. Na moju žalost i većine forumaša burza debelo u crvenom to je nagrada za glasove. ” Ne, to nije nagrada za vase glasove HDZ-u vec je to dokaz enormne kolicine gluposti koju su mnogi pisali na topicu o utjecaju izbornih rezultata. To nek vam bude pouka za buducnost.
”
Ne bih baš rekao , da je Milanović dobio , Crobex bi vjerojatno završio još niže.
Kumulacija bi dodatno bila i sa PKD-om.
Otom potom…[rolleyes]
Alien:
”
Šef: ” To je naša Hrvatska priča koju možemo izvoziti.Ako pobjedi Milanović porezi na dionice , pad cijena dionica , ali ako glasate za Sanadera teći će med i mlijeko burza će se zeleniti zarade do neba samo nam dajte glas. I dali smo nagovarao sam rodbinu prijatelje susjede glasajte za Sanadera i pobjedio je. Na moju žalost i većine forumaša burza debelo u crvenom to je nagrada za glasove. ” Ne, to nije nagrada za vase glasove HDZ-u vec je to dokaz enormne kolicine gluposti koju su mnogi pisali na topicu o utjecaju izbornih rezultata. To nek vam bude pouka za buducnost.
”
Ne bih baš rekao , da je Milanović dobio , Crobex bi vjerojatno završio još niže.
Kumulacija bi dodatno bila i sa PKD-om.
Otom potom…[rolleyes]
zmrklic:
”
Hmm ojamo ovako, pobjeda Nikolića dovela bi do velikog pritiska na Srbiju, nekih sankcija, k ozna čega, što bi regiju dovelo opet u negativan fokus
”
Fundamenti, koji su vidim mnogi zaboravili. Burze padaju i zbog precijenjenosti, a ne samo zbog Nikolića i Milanovića.
Što je do sada uzrokovao slom burzi, uvijek izbori i Kosovo, ne dragi moji, totalna precijenjenost tržišta zato crvenilo.
Naša burza se ipak ispuhala, ali u Srbiji je bilo dionica s P/S xxx, P/B 10, P/E 200 i sve raste, samo dokle, a onda je Nikolić kriv, kriv je onaj koji misli da sve samo raste, da nema padova i da fundamenti nisu bitni, bitno je i to jako, kao i psihologija jer nikad ne znaš dokle narod može kupovati pa često imamo vlakić koji dugo vozi. ššššššuuuušššššuuuu, ide vlakić ššššššuuuušššššuuuu
Istina… politički događaji su samo katalizatori koji pomažu da ispuhivanja dođu brže i budu crvenija nego bi inače bila.
Na ovo bi Franjo rekao “ki bi da bi”
Na ovo bi i ja rekao…Ki bi dabi…ali SDP-u…[smiley][lol] [smiley]
Shanghai Composite 6,23 % u plusu, Nikkei 2,74 °. Tadić pobjedio U Srbiji, BDI raste, ako danas ne idemo jako gore onda zaista ne razumjem ništa i idem van iz hrvatskih dionic!!!
Da je Franjo da ovo komentira onda bi rekao da je sa svojom procijenom o 20% stoke sitna zuba napravio povjesnu pogrešku!
Pogreška se očituje u smanjenju %, bio je neobjektivan jer je izuzetno volio svoj narod. [smiley]
Danas nastupa prestanak ” korekcije ” i počinje razdoblje ” Uzdaj se use i u svoje Kljuse ” !
Što bi u prijevodu rekli : koliko duboko zavirite u ” Lisnicu ” , toliko će se duže zeleniti Burza !
” Mislim da će jedini uzrok ovog tjednog porasta , biti isključivo porast na burzama u Aziji ” ![smiley][smiley][smiley][smiley][smiley]