wunderkind:
”
što mi znamo o neprijatelju?
”
Znamo da ce neke od njih stajati glave njihovo igranje tj. da bi mogli ugasiti koji fondic [wink]
tako je pesek……… čim propadne prvi fond ja počinjem kupovati[thumbsup]
na ovoj razini mi je još uvijek preskupo[bye]
Ja jednostavno ne mogu vjerovat da itko može mislit da bi pobjeda Nikolića bila dobra u ikojem pogledu za tržište kapitala [bye]
Za njih nije, za nas ne bi trebalo biti.[thumbsup]
Nažalost – naši fondovi su izloženi u srbiji, naše firme su uložile kapital u srbiju i očekuju povrat – važmo
je i za nas htjeli-nehtjeli. Pa ljudi što je tu loše, ako bude sve u redu, muzemo pare iz srbije [thumbsup]
Šuker s bankarima Piše: NT
Hrvatska varijanta „dogovorne slobodne ekonomije“ prerasta u zanimljivu sapunicu – prvo je Polančec uvjeravao proizvođače kruha i mlijeka da su skupi, a sada Šuker pokušava obraditi bankare.
Kad ne bi bilo tragično, bilo bi stvarno neobično smiješno. U najboljoj maniri socrealizma, ministri pozivaju vodeće poslovne ljude i objašnjavaju im da njihov rad nije u skladu sa zacrtanim ciljevima Vlade, a sve u sklopu fantomskog „Povjerenstva za praćenje rasta cijena“. Sam naziv povjerenstva prilično je zastrašujuć, jer indirektno najavljuje da bi cijene trebale stalno rasti.
I tako je Šuker, kao drugi „bad cop“ Vlade uz sveprisutnog Polančeca, održao sastanak s predstavnicima najvećih „hrvatskih banaka“ – Zagrebačke, Privredne, Raiffeisen, Erste, HPB-a i Hypo Alpe Adria banke. Hrvatskih je pod navodnicima jer je samo jedna od tih banaka stvarno hrvatska (kao što joj stoji u imenu) i jedino s njom Šuker može razgovarati o ozbiljnim stvarima. Drugi ga mogu pristojno saslušati, klimati glavom i otići raditi ono što im kažu njihovi vlasnici.
Glavna tema sastanka, stoji u priopćenju, bilo je predstavljanje okvira i strategije ostvarenja planiranog računa financiranja u 2008. godini. Također, raspravljalo se o stanju na svjetskom financijskom tržištu koje neminovno utječe na hrvatsko tržište kapitala.
“Sudionici sastanka zaključili su da je redoviti dijalog između Ministarstva financija i predstavnika banaka koristan i da će se nastaviti uz prisustvo guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog”, navodi se u priopćenju te zaključuje da će u slijedećim susretima “sve strane predložiti mjere koje će pridonositi održanju stabilnosti hrvatskog financijskog tržišta”.
Znači, sastali su se, popili kavu i ustanovili da im nedostaje Rohatinski, pa će ga drugi put ipak zvati. Vrlo konstruktivno. No, vjerojatno dovoljno atraktivno da to Dnevnik poprati u prvih par minuta reportažom od barem minute, pa da ljudi pomisle da će se ipak nešto dobro dogoditi. Neće. Barem dok se ne osnuje Povjerenstvo za praćenje prodavanja magle.
uh ne mogu odoliti a da ne spomenem te Amere,ovim tempom ak nastave oni drugi tjedan budu od najnize tocke napravili 1000 poena na DJI[cry] ,hocemo i mi na 5500[angry]
I analitičar u varaždinskoj brokerskoj kući „Fima – FAS“, Ivan Soldo, u izjavi za naš radio ne vidi većih problema u poslovanju hrvatskih burzi. Njegova je procjena kako su problemi na hrvatskom tržištu dionica uzrokovani panikom i nedostatnom informiranošću ulagača: „Došlo je do poremećaja na tržištu, zbog očekivanja recesije u Americi. Mislim da je refleksija bila prvenstveno psihološka. Znači, usljed nekakvog straha, panike, neki luđaci su se odlučili na rasprodaju dionica, iako bi eventualna stagnacija odnosno recesija američkog gospodarstva imala vrlo limitiran utjecaj na hrvatsko gospodarstvo.“
Vidim ne štede se komplimenti [wink]
“bitno da je vecina forumasa protiv ulaska u NATO
???
A jel’ bila neka anketa, il’ to onako, odoka?[huh]
uh ne mogu odoliti a da ne spomenem te Amere,ovim tempom ak nastave oni drugi tjedan budu od najnize tocke napravili 1000 poena na DJI[cry] ,hocemo i mi na 5500[angry]
ma svakako…4.veljače 2009 godine….[lol]
ZSE postao trom i loš kao naše gospodarstvo [lol]
EU kompletno zelena, USA komplet zelena, a mi završili s -0,43% !!!
Trend na burzama u cijelom svijetu definitivno se zadnjih dana promijenio, samo nekima ovdje svjećice malo sporije pale, pa ćemo rast crobexa imati tek naredni tjedan. Samo nemojmo idući tjedan kao zadnji naivci prodavati čim skoči 2% i trljati ruke što smo iskočili iz vlaka koji će nastaviti juriti dalje prema 5000 [wink]
EU kompletno zelena, USA komplet zelena, a mi završili s -0,43% !!!
Trend na burzama u cijelom svijetu definitivno se zadnjih dana promijenio, samo nekima ovdje svjećice malo sporije pale, pa ćemo rast crobexa imati tek naredni tjedan. Samo nemojmo idući tjedan kao zadnji naivci prodavati čim skoči 2% i trljati ruke što smo iskočili iz vlaka koji će nastaviti juriti dalje prema 5000 [wink]
Kolega, molim vas, dajte mi razjasnite, koja je i kolika korelacija između našeg i USA tržišta kapitala?
Ne mogu to odgonetnuti…[rolleyes]
Avax popravio si mi dan [smiley]
a dežurni katastrofičari nestadoše…
nedostaje mi njihov altruizam i nepatvorena, iskrena zabrinutost za našu burzu
[cry]