Jedino čemu se ja nadam i što očekujem od EU je provođenje zakona (bez toga da su neki iznad njega) i koliko toliko sređivanje (čitaj smanjivanje) korupcije. Ako nam to prođe mislim da smo postigli cilj usprkos svim manama koje na EU donosi. IMHO, možda sam u krivu, ali se toplo nadam da nisam
Jedino čemu se ja nadam i što očekujem od EU je provođenje zakona (bez toga da su neki iznad njega) i koliko toliko sređivanje (čitaj smanjivanje) korupcije. Ako nam to prođe mislim da smo postigli cilj usprkos svim manama koje na EU donosi. IMHO, možda sam u krivu, ali se toplo nadam da nisam
Slično razmišljam. A i proveo sam nekoliko godina života u EU, pa od njih ne očekujem ništa posebno, osim eto tih izvanjskih minimalnih standarda.
Kod nas bi ljudi već jednom morali shvatiti da im nitko neće pomoći, niti je koga briga puno za nas, doli nas samih i sami sebi. Sve ostalo su bajke. Ući ćemo u EU, ako je tu u interesu EU. Inače ne. A ne od ljubavi za nama. Niti će se što rješiti “čarobnim štapićem” kad uđemo u EU. NIšta, ako sami nešto ne učinimo. Ako naše nesretne vlade nešto ne naprave, i ljudi sami pojedinačno i kumulativno.
15 milja prometa a prošlo sat i pol, .. a burze [embarass][embarass]
Pa ovo je sramota! Po najnovijem čekamo izbore u Srbiji, onda Kosovo i onda nam fond manager idu na jedrenje 🙂 …
je ja sam cuo da u spanjolskoj, italiji, francuskoj i najvise grckoj uopce nema korupcije i kriminala[huh]
Evo vidiš, da je Milanović pobijedio, već bu ukinuli ZERP, već pop….. alpskim srbima, dali bi italiji dio Istre…itd.
Tko vam je kriv što ste glasovali za HDZ[thumbsup]
Gospodo forumaši i dioničari!Manite se velike politike,jer mi smo tek mali i obični ljudi koji o ničemu (sve i da hoćemo) – ne odlučujemo!Nego,recite vi meni pošteno i iskreno:je li ta prokleta korekcija (a u rječniku za tu riječ piše pad,kazna,ukor i opomena) – z a v r š i l a ?? [undecid]
Može li netko maknut ovu temu sa foruma.
Bezsmislena je i sa njome samo straši male igrače a veliki sjede, čitaju i smiju se i čekaju da mali još malo da mali pročitaju gluposti pa da prodaju po nižoj cijeni.
Sami sebe potkopavate pisanjem na ovoj temi ali niste svijesni toga.
Čudno da nema iveka koji želi da padnemo da se može ukrcat, ali vi koji ste kao u dionicama a glavna dnevna preokupacija Vam je ovaj topic.
Svaki put kad upalim poslovni.hr/forum vidim samo korekcija i korekcija.
Već sam počeo sanjat ovu temu.
Gospodo forumaši i dioničari!Manite se velike politike,jer mi smo tek mali i obični ljudi koji o ničemu (sve i da hoćemo) – ne odlučujemo!Nego,recite vi meni pošteno i iskreno:je li ta prokleta korekcija (a u rječniku za tu riječ piše pad,kazna,ukor i opomena) – z a v r š i l a ?? [undecid]
Završit će kad se makne ova tema!
Frend se uključuje u dionice, i malo me ispituje da mu pomognem, da mu dam linkove i bla bla.
Njega glava boli jer veli da samo čita o korekciji i da se boji ući.
Veli on meni isto kaj i ja vama, svaki put kad upiše http://www.poslovni.hr/forum vidi KOREKCIJA i misli si nisam lud investirat lovu tranu jer ću izgubit.
Još nije niti počeo a ova ga tema otjerala, a vi se samo varajte da ne tjera druge.
Pa sam nastavite tu politizirati i pisati bedastoče.
Ja sam gotov sa ovom temom i više ne dolazim .[angry] [angry] [angry] [angry]
Moram nešto reći makar znam da ćete me popljuvati. Trebate shvatiti jednom da je većina dionica (većina, ne sve) kod nas precijenjena. Nitko ne kaže da su firme loše, dapače, ali cijena dionica je u protekle dvije godine (zbog povećane potražnje za njima) neproporcionalno rasla u odnosu na rast poslovanja neke firme. Tako se desilo da P/E ode na 100 ili čak na nekima i više. Prava vrijednost neke dionice mora se kretati u okvirima tako da P/E ne prelazi 20 (eventualno malo više zbog nekih sigurnih poslova u kratkoročnoj budućnosti – što znači da je buduće poslovanje unaprijed ukalkulirano u cijenu, kao kod ATGR). Prava firma uz to mora osigurati svojim dioničarima dividendu, što kod nas kod većine dionica nije slučaj. Naravno, mora se dio dobiti reinvestirati ali prava firma mora dovoljno uprihoditi da isplati i dividendu jer u protivnom se desi, kao kod nas, da se sve svodi na špekulativno ulaganje u dionice, a ne dugoročno. Pitate se zašto se ovoliko izlazi iz nekih dionica. Pa kad su oni koji su ušli prije godinu, dvije dovoljno zaradili i sad u ova nesigurna vremena kapitaliziraju dobit i prelaze u obveznice.
Ameri su jučer bili u solidnom plusu, EU je sva u zelenom, a mi se vrtimo oko nule. Sudeći po stanju zadnjih dana, čini se da se stabiliziralo i da neke veće padove više ne treba očekivati. Sad bi konačno moglo lagano sve početi okretati u zeleno (ako ništa drugo, uskoro će proljeće [smiley] ).
mislim da smo nakon svih ovih patnji zasluzili jedan dobar, cist, neometan i zdrav bull-run![cool]
jel ima neko broj od Rohatinskog da sreze kamate[tongue]
Previše imamo predviđanja, uglavnom loših.