Da pametno, meni je pokenad prst na okidaču brži od mozga [proud]
Dobro je ako nije utoka na čelo usmjerena. [cool]
zmrklic: ” Da pametno, meni je pokenad prst na okidaču brži od mozga [proud] ” Dobro je ako nije utoka na čelo usmjerena. [cool]
Nee, to ipak ne, pa imam ja svoju firmicu i radim, ne ovisi mi egzistencija o burzi.
BANKE
I RBA podigla kamate na kredite
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Banka je istodobno podigla i kamatne stope na oročenu štednju u kunama.
Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) od sutra, 1. veljače 2008. godine, povećava kamatne stope na štednju, ali i one na kredite, priopćeno je iz te banke.
Od 1. veljače će tako biti povećane kamatne stope na stambene, nenamjenske i auto kredite. Promjene u visini kamatnih stopa na kredite posljedica su viših kamatnih stopa na domaćem novčanom tržištu, više razine inflacije, rasta premija rizika na međunarodnim tržištima te visokog regulatornog troška za banke na domaćem tržištu.
Kamatne stope na stambene kredite povećat će se od 0,30 do 1 p.b., ovisno o valuti u kojoj je kredit odobren. Tako će se kamatne stope na stambene kredite u eurima povećati za 0,30 p.b., za kredite u kunama za 0,70 p.b, a za kredite u švicarskim francima od 0,50 p.b. do 1 p.b. ovisno o namjeni kredita.
Kamatne stope na nenamjenske kredite s valutnom klauzulom u eurima povećat će se, ovisno o statusu klijenta, od 0,10 do 0,50 p.b., dok će se krediti s valutnom klauzulom u kunama povećati od 0,20 do 1 p.b. Kamatne stope na auto kredite s valutnom klauzulom u eurima ostat će nepromijenjeni, dok će se krediti vezani uz švicarski franak povećati za 0,30 p.b. a krediti ugovoreni u kunama za 0,80 p.b.
Fiksna kamatna stopa na nenamjensku oročenu kunsku štednju na rok duži od 6 mjeseci povećat će se za 1,5 postotnih bodova (p.b.), te će iznositi 6,5 posto godišnje. RBA kao novost uvodi i fiksnu kamatnu stopu na kunsku štednju oročenu na rok duži od 1 i 3 mjeseca uz kamatnu stopu od 5 odnosno 5,5 posto godišnje.
SLK:
”
zmrklic: ” Da pametno, meni je pokenad prst na okidaču brži od mozga [proud] ” Dobro je ako nije utoka na čelo usmjerena. [cool]
”
Nee, to ipak ne, pa imam ja svoju firmicu i radim, ne ovisi mi egzistencija o burzi.
Naravno, šala mala. Teško je svima koji o Burzi ovise. Nisam… [wink]
Naravno, šala mala. Teško je svima koji o Burzi ovise. Nisam… [wink]
Ma šta fali brokeraju ili Kardumu [wink]
Zarađuju na našoj muci [lol]
zmrklic: ” SLK: ” zmrklic: ” Da pametno, meni je pokenad prst na okidaču brži od mozga [proud] ” Dobro je ako nije utoka na čelo usmjerena. [cool] ” Nee, to ipak ne, pa imam ja svoju firmicu i radim, ne ovisi mi egzistencija o burzi. ” Naravno, šala mala. Teško je svima koji o Burzi ovise. Nisam… [wink]
Ma DLKV sam prodo na 1750, zatim opet kupio 1600, pa prodo 1580 kad sam vidio da ide dolje, ali neki dan mi vrag nije dao mira i bum po asku na 1400, pa sad
[pray]
BESPLATNE AKCIJE
Trista hiljada građana u tri dana
Autor/izvor: Vesna Damjanić
BEOGRAD – U prva tri dana prijavljivanja za besplatne akcije, evidentiralo se oko 295.000 građana. U istom periodu na šalterima je otvoreno oko 160 hiljada dinarskih računa građanima koji ih do sada nisu imali, a kol centar “Pošte Srbije” primio je 60 hiljada poziva.
U prva tri dana prijavljivanja za besplatne akcije, evidentiralo se oko 295.000 građana. U istom periodu na šalterima je otvoreno oko 160 hiljada dinarskih računa građanima koji ih do sada nisu imali, a kol centar “Pošte Srbije” primio je 60 hiljada poziva. Komisija, koja izlazi na teren, do sada je evidentirala za besplatne akcije i skoro tri hiljade nepokretnih građana.
Oko četiri miliona građana moći će da se prijavi za podelu akcija do 31. jula na posebnim, vidno obeleženim šalterima Pošte, kojih ima više od 600, a u slučaju gužvi, i svi ostali šalteri u poštama preuzimaće taj posao jer su za to osposobljeni. Građani će u podjednakoj vrednosti dobiti akcije šest javnih prduzeća – Naftne industrije Srbije, Elektroprivrede Srbije, Telekoma Srbija, Jat ervejza, Aerodroma “Nikola Tesla” i Galenike, ali njima neće moći da trguju u narednih šest meseci, dok se ta preduzeća ne privatizuju.
Boris Tadić: Srbija nikada neće odreći našeg Kosova i naših ljudi
Predsjednik Srbije Boris Tadić posjetio je u četvrtak Srbe koji žive u mješovitom selu Cernici kod Gnjilana, najmanjoj srpskoj enklavi na Kosovu, i poručio im da se Srbija nikada neće odreći “našeg Kosova i naših ljudi”.
“Učinit ću sve da mi postojimo ovdje, da Srbija postoji na Kosovu, jer Srbija kroz vas živi na Kosovu”, rekao je Tadić zahvalivši Srbima što su ostali živjeti u Cernici.
Povodom najava da će misija EU doći na Kosovo, Tadić, koji se u nedjelju natječe u drugom izbornom krugu s radikalom Tomislavom Nikolićem za dužnost predsjednika Srbije, rekao je mještanima Cernice da je svako dobronamjeran dobrodošao, ali samo uz odluku Vijeća sigurnosti UN-a.
“Nikada neću prihvatiti neovisnost Kosova i neću gurati zemlju u ratove, već ću tragati za mirnim rješenjem kroz pregovore”, rekao je Tadić i istaknuo da Srbija uvijek mora brinuti o ljudima i ljudskom životu.
Srbijanski predsjednik posjetio je i školu u Cernici, zahvalivši roditeljima i učiteljima što daju sve od sebe da “naša djeca na Kosovu” odrastaju kao i druga djeca.
Kosovski dnevnici na albanskome u četvrtak su najavili na prvim stranicama Tadićev posjet Kosovu, ističući kako se radi o izbornoj kampanji i kako je riječ o njegovom drugom posjetu na Kosovu.
(Hina)
BESPLATNE AKCIJE Trista hiljada građana u tri dana Autor/izvor: Vesna Damjanić BEOGRAD – U prva tri dana prijavljivanja za besplatne akcije, evidentiralo se oko 295.000 građana. U istom periodu na šalterima je otvoreno oko 160 hiljada dinarskih računa građanima koji ih do sada nisu imali, a kol centar “Pošte Srbije” primio je 60 hiljada poziva. U prva tri dana prijavljivanja za besplatne akcije, evidentiralo se oko 295.000 građana. U istom periodu na šalterima je otvoreno oko 160 hiljada dinarskih računa građanima koji ih do sada nisu imali, a kol centar “Pošte Srbije” primio je 60 hiljada poziva. Komisija, koja izlazi na teren, do sada je evidentirala za besplatne akcije i skoro tri hiljade nepokretnih građana. Oko četiri miliona građana moći će da se prijavi za podelu akcija do 31. jula na posebnim, vidno obeleženim šalterima Pošte, kojih ima više od 600, a u slučaju gužvi, i svi ostali šalteri u poštama preuzimaće taj posao jer su za to osposobljeni. Građani će u podjednakoj vrednosti dobiti akcije šest javnih prduzeća – Naftne industrije Srbije, Elektroprivrede Srbije, Telekoma Srbija, Jat ervejza, Aerodroma “Nikola Tesla” i Galenike, ali njima neće moći da trguju u narednih šest meseci, dok se ta preduzeća ne privatizuju.
Pa normalno nije kao u RH (265,1690,?), prije bi crkli nego dali raji….Koje firme Naftna,telekom, elektroprivreda…….
Crobex nije izdržao pritisak – i on se crveni na -0,47%. Kako je “lijepo” da u padovima slijedimo braću iz EU, a kad rastu mi i dalje padamo. [lol]
Crobex nije izdržao pritisak – i on se crveni na -0,47%. Kako je “lijepo” da u padovima slijedimo braću iz EU, a kad rastu mi i dalje padamo. [lol]
MI danas padamo 10% u odnosu na Eu. Ali izgleda da se sprema “belaj” u US a to bi se sutra moglo odraziti na sve.