Po meni, ovo bi stanje moglo potrajati. Na zalost, tu svi gubimo bili u cashu ili dionicama. Ono sto cekam je ostar udar na bid na relativno malim prometima. To bi moglo ukazati da se trend mijenja barem kratkotrajno i da pocinje akumulacija odnosno prelazak iz casha u dionice velikih investitora. Kada ce se to dogoditi samo Bog zna.
Ivek mislim da će petak u Americi odrediti sljedeći kratkoročni trend od kojih mjesec dana.
P/E nije jedini pokazatelj, dapace, kazu da nije ni najvazniji..
Warren Buffet je kupovao Coca -Colu kad su je se svi rjesavali na P/E 25.
sto kad firma koja ima dobre prihode (npr. P/S<1) odjednom prikaze i OK dobit, pa joj P/E sa trocifrenog broja(ako ga uopce ima) padne na 20.
P/E za market poput naseg je jako varljiv i treba uzeti u obzir razvoj i buducnost, ma koliko neki bjezali od toga.
sto se tice revaloriziranja slazem se, iako u USA se ako se dobro sjecam i brand trpa pod imovinu, kod nas to nije slucaj.mislim da je samo ATGR to napravio, ali nisam siguran.
Ivek nesto mi puno pises za investitora koji je ziher da najgore tek pocinje, kako si spominjao nedavno[smiley]
da ja to mislim, zaboravio bih dionice na neko vrijem kad bi vec izasao u cash, jel imas viska vremena ili si nesiguran u sebe i odluke koje donosis?[tongue][tongue]
mislim da ce se sutra dosta toga razbistrit i da cemo vidjeti novi obzor, pa bio vedar ili siv, ali znat cemo vise.[wink]
Ivek mislim da će petak u Americi odrediti sljedeći kratkoročni trend od kojih mjesec dana.
Cuj nemam pojma ali ovog trena futuresi ukazuju na pad:
http://www.cnbc.com/id/22929215
http://www.bloomberg.com/markets/stocks/futures.html
Ljudi, pa ne izmisljam ja ovdje stvari. Uistinu samo pokusavam realno zbrojiti 2 + 2. Volio bih da sam full u dionicama i da Crobex ide ove godine 700% UP samo je pitanje da li je to realno. Zelje su jedno a realnost na zalost nesto sasvim drugo – barem kako sada stvari stoje.
Druga stvar dosta toga lošeg je već uračunato u cijenu u USA dok Azija razvaljuje npr Indija u 2007 ostvarila najveći gospodarski rast od 1989
u potpunosti se slazem s MIG-om
Uvijek vise pokazatelja, a sve s ciljem da vidis gdje firma ide. POKAZATELJI NISU SAMI SEBI SVRHA!!!!
Kolega MIG uzeo sam samo jedan pokazatelj, i rekao sam između 60-200 zar ne?
Naravno da ima potencijala kod nekih to stoji, ali kod nekih nema i to stoji.
Znaš kada kažu da P/E nije najvažniji, onda kada pređe određenu granicu normalnosti, ond brzo uzimaju drugi pokazatelj kao relevantan. A kad taj pređe granicu normalnosti, onda uzmu treći pokazatelj.
Otprilike ovako ide:
– prvo je bitan P/E
– kada on ode visoko, onda P/B
– a kad i on zakaže onda P/S
– kad i P/S zakaže onda buduća poslovanja u sljedećih deset godina
– onda DCF metoda prema Stojiću
– onda preuzimanje od Todorića
– onda….
Strah se uvukao u kosti i u Americi znam da padaju ali bili su i niže sinoć tako da su se danas oporavili.Znači danas suzdržano u Americi sa fokusom na petak .