Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zanimljivo.
http://www.seebiz.eu/hr/burze/wall-street-lisen-optimizma,7564.html

Po meni, ovo bi stanje moglo potrajati. Na zalost, tu svi gubimo bili u cashu ili dionicama. Ono sto cekam je ostar udar na bid na relativno malim prometima. To bi moglo ukazati da se trend mijenja barem kratkotrajno i da pocinje akumulacija odnosno prelazak iz casha u dionice velikih investitora. Kada ce se to dogoditi samo Bog zna.

skype - ivek1234

Ivek mislim da će petak u Americi odrediti sljedeći kratkoročni trend od kojih mjesec dana.

SAM PROTIV SVIH

P/E nije jedini pokazatelj, dapace, kazu da nije ni najvazniji..

Warren Buffet je kupovao Coca -Colu kad su je se svi rjesavali na P/E 25.

sto kad firma koja ima dobre prihode (npr. P/S<1) odjednom prikaze i OK dobit, pa joj P/E sa trocifrenog broja(ako ga uopce ima) padne na 20.
P/E za market poput naseg je jako varljiv i treba uzeti u obzir razvoj i buducnost, ma koliko neki bjezali od toga.
sto se tice revaloriziranja slazem se, iako u USA se ako se dobro sjecam i brand trpa pod imovinu, kod nas to nije slucaj.mislim da je samo ATGR to napravio, ali nisam siguran.

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Ivek nesto mi puno pises za investitora koji je ziher da najgore tek pocinje, kako si spominjao nedavno[smiley]
da ja to mislim, zaboravio bih dionice na neko vrijem kad bi vec izasao u cash, jel imas viska vremena ili si nesiguran u sebe i odluke koje donosis?[tongue][tongue]

mislim da ce se sutra dosta toga razbistrit i da cemo vidjeti novi obzor, pa bio vedar ili siv, ali znat cemo vise.[wink]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Ivek mislim da će petak u Americi odrediti sljedeći kratkoročni trend od kojih mjesec dana.

Cuj nemam pojma ali ovog trena futuresi ukazuju na pad:

http://www.cnbc.com/id/22929215

http://www.bloomberg.com/markets/stocks/futures.html

Ljudi, pa ne izmisljam ja ovdje stvari. Uistinu samo pokusavam realno zbrojiti 2 + 2. Volio bih da sam full u dionicama i da Crobex ide ove godine 700% UP samo je pitanje da li je to realno. Zelje su jedno a realnost na zalost nesto sasvim drugo – barem kako sada stvari stoje.

skype - ivek1234

Druga stvar dosta toga lošeg je već uračunato u cijenu u USA dok Azija razvaljuje npr Indija u 2007 ostvarila najveći gospodarski rast od 1989

SAM PROTIV SVIH

u potpunosti se slazem s MIG-om
Uvijek vise pokazatelja, a sve s ciljem da vidis gdje firma ide. POKAZATELJI NISU SAMI SEBI SVRHA!!!!

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Kolega MIG uzeo sam samo jedan pokazatelj, i rekao sam između 60-200 zar ne?

Naravno da ima potencijala kod nekih to stoji, ali kod nekih nema i to stoji.

Znaš kada kažu da P/E nije najvažniji, onda kada pređe određenu granicu normalnosti, ond brzo uzimaju drugi pokazatelj kao relevantan. A kad taj pređe granicu normalnosti, onda uzmu treći pokazatelj.

Otprilike ovako ide:

– prvo je bitan P/E
– kada on ode visoko, onda P/B
– a kad i on zakaže onda P/S
– kad i P/S zakaže onda buduća poslovanja u sljedećih deset godina
– onda DCF metoda prema Stojiću
– onda preuzimanje od Todorića
– onda….

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Strah se uvukao u kosti i u Americi znam da padaju ali bili su i niže sinoć tako da su se danas oporavili.Znači danas suzdržano u Americi sa fokusom na petak .

SAM PROTIV SVIH

@Mig29

Kako si me samo provalio! [yawn]

skype - ivek1234

Što se mene tiče Crobex može ostati tu gdje je. Ionako imam samo jednu dionicu iz Crobexa.

I love the Smell of Profits in the Morning

New Report

Close