Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U Europi se minusi smanjuju , a to prati naš Crobex , pa se i on smanjuje i sada je na +0,24 %.

Vidi Europa da nije pametno crvenit obraz zbog Amerike.

U trenutku uspjeha ne zaboravljaj svoje neuspjehe.

Danas totalna dosada na većini dionica[yawn] najbolje je malo prošetati da se može bolje ručati.

Koliko vidim CROBEX se sad vrti oko zelenog i nule… al bit će na kraju zeleno kao jučer ak ne i više. [thumbsup]

You either do it right or you get eliminated!

Jučer sam baš pratio DJIA index i vijesti. Prvo je DJIA naglo skočio na neprovjerenu vijest o snižavanju FED kam. stope za 0.5%, pa zatim pao. Nakon toga, 1.5h prije zatvaranja tržišta nakon službene objave Reutersa o snižavanju kamatne stope za 0.5% DJIA index skočio je odmah za cca 1.5% da bi na kraju završio u -0.30%.

Analitičari tumače da je to poslijedica krize bankarskog sektora ( obzirom na fin. rezultate vodećih banaka ) i smatraju da je gospodarstvo SAD-a već u fazi recesije što se neće povoljno odraziti ni na svjetska tržišta.

Ipak danas Srbija +3.5%. [thumbsup]

Prvo je DJIA naglo skočio na neprovjrenu vijest o snižavanju FED kam. stope za 0.5%, pa zatim pao.

Ako ja već nekoliko dana imam neprovjerenu info o snižavanju kamata, što li tek znaju onda veliki investitori u SAD?!?!?

Ovo što si ti napisao mi se čini kao SF!

I love the Smell of Profits in the Morning

Ako si pratio sinoć stanje na Wall Streetu mogao si i sam vidjeti, a ovo napisano možeš i provjeriti.

Pozdrav

Ima nešto novo ili stalno kao papige ponavljati isto, recesija u Americi uzrokovat će negativu u cijelom svijetu. Moš misliti.

Naše tržište je bilo jako precijenjeno i sada nakon što se malo ispuhalo još uvijek je precijenjeno. I to je glavni uzrok ove korekcije usput dodatno motivirane problemima s hipotekarnim kreditima u SAD-u i Sremskoj Mitrovici.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Evo kolega zašto ja malo pišem na ovoj temi. Sve ove informacije su stare nekoliko sati ali Vama se čini da sam ja papagaj koji ponavlja isto.

Ovo je zasigurno zadnji post koji sam napisao na ovoj temi, jer tu rasprave nema, obzirom da pojedinci ne prate svjetska tržišta kapitala.

Zbogom temi ![bye]

Ovo što si ti napisao mi se čini kao SF!

To se vec odigralo nije nikakav SF. Buduci je MBIA u banani kao sto je SLK i prenio biti ce zanimljivo vidjeti US reakciju.

skype - ivek1234

Meni je SFda veliku u USA nisu znali za snižavanje kamata. Samo to.

I love the Smell of Profits in the Morning

Jučer sam baš pratio DJIA index i vijesti. Prvo je DJIA naglo skočio na neprovjerenu vijest o snižavanju FED kam. stope za 0.5%, pa zatim pao. Nakon toga, 1.5h prije zatvaranja tržišta nakon službene objave Reutersa o snižavanju kamatne stope za 0.5% DJIA index skočio je odmah za cca 1.5% da bi na kraju završio u -0.30%.

Analitičari tumače da je to poslijedica krize bankarskog sektora ( obzirom na fin. rezultate vodećih banaka ) i smatraju da je gospodarstvo SAD-a već u fazi recesije što se neće povoljno odraziti ni na svjetska tržišta.

Ipak danas Srbija +3.5%. [thumbsup]

Kolega a ja pročitao da analitičari tumače da je bilo rezanje profita zbog naglog rasta i da se čeka petak kada će biti objavljeni rezultati o novim radnim mjestima i da su zbog toga neki skinuli profit da nebi imali neugodno iznenađenje.Što je sigurn je sigurno.

SAM PROTIV SVIH

Kada bi se napravila revalorizacije imovine svih onih društava kojih se željno očekuje, što bi se promijenilo nabolje – ništa, baš ništa, možda bi se smanjio P/BV omjer, a što je s prihodima, što bismo s njima, njih ne možemo revalozirati, što znači da nam je tržište izuzetno skupo, još uvijek, da treba proći neko vrijeme da se isfiltrira stanje i nakon toga opet će netko odlučiti kako ćemo i koliko.

Iako je korekcija, tržište neće propasti i nestati niti će se firme zatvoriti. Situacija u svijetu pogodovala je u toliko što se utjecajem na psihu ulagača dodatno potaknuo pad, jer kod nas nitko ne gleda fundamente već stanje u svijetu.
Ako nešto ima P/E od 60-200 i to je podcijeneno, onda tržište kada tad mora pasti bilo zbog tako velikog omjera P/E pokazatelja, a ako neće zbog toga onda će zbog stanja u američkom gospodarstvu.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close