Von Braun: ” Vidim sve više i više dobrih vijesti. Čini mi se da bi ova tem mogla uskoro utihnuti. Amerika 60% indexa je u plusu…. ” nisi li do jučer kukao da je cijeli svijet u k..u i da ćeš još dugo bit u cashu? [rolleyes]
To je IVek123 kukao, ja sam samo čekao povoljan trenutak za ulaz.
[lol] [lol]
febo: ” valentine: ” febo: ” dobra je namjera nadrukati na ATH, zatim rasprodati svoj portfelj pa onda po mogučnosti otvoriti novi nick koji će drukati da dionica ništa ne valja dok je ponovo ne kupimo, onda opet sve ispočetka. Bog je izmislio budale da bi pametni i spretni mogli lagodno živjeti. iako kažu sve se vraća ,sve se plaća. [tongue] ” Ne znam baš da forum nadruka na ATH, moguće jako malo, ali nisam baš siguran. ” bez brige, ne vjerujem ni ja u duhove. značajnost ovog a i drugih foruma u dnevnom prometu je tek u promilima. ovo se odnosilo na nešto sasvim drugo, samo replika na post vlada1111. ” ne znam čiju paradigmu apostrofiraš. da ima takvih, gotovo je sigurno. a neki se i razaznaju i iz zračnog prometala.[cool]
sad mi mi zvučiš ko MIG, da te nije on napravio?
Mala skola manipulacije trzistem – kako rade veliki.
Svaka cast Kostolaniju i grafu koji cirkulira forumum. Njegovi cilklusi su vrlo logicni i jasni tu se svi slazemo. Samo mu fale dva parametra: vrijeme i cijene ili barem postotak istih.
No predjimo na realan zivot i kako to funkcionira na burzama u realnosti. Tu takodjer postoje faze.
– u prvoj fazi veliki se iskrcavaju kada to odluce i nije problem jer ima likvidnosti.
– u drugoj fazi ponestaje likvidnosti pa se organiziraju bull runovi koji se pretvaraju u bull trapove uze dogovorene trasakcije for a small fee. Ti ciklusi se ponavljaju u nekoliko iteracija dok mali ne iscrpe svoje mogucnosti jer se najveca zarada ostvaruje opravo na njima (stednja, margini, itd). Veliki su uvijek dobro informirani i znaju koliko je margina u igri i gdje su callovi, tako im je lakse odredjivati strategiju. Nemojte samo omalovazavati male (nas). Sve nas je vise i iako su nam ulozi u odnosu na velike mizerni broj vise nije za podcijenjivanje. Copor vukova uvijek razvali stado ovaca.
– u trecoj fazi se povuku sa kupnje i prodaje. Mali su preuzeli dionice ali nema tko dici trziste. U isto vrijeme veliki cekaju da trziste pocne polako curiti prema dolje ali se nikada ne istresaju do kraja, nesto uvijek ostane za 4. fazu.
– u 4. fazi veliki preostalim dionicama razvale po bidu i postave se jos nize na tom istom bidu odnosno tjeraju ovce prema coporu gladnih vukova. Veliki rade u talu. Dogovore se uz pivu i gablec kada krecu u akciju i nastupaju koordinirano.
– u 5 fazi pokrenu bull trend i pustaju malima da dizu cijene.
I tako se cijelokupni ciklusi po fazama ponavljaju. Ne oslanjajte se puno na ATH jer je velikima bitna samo delta.
sad mi mi zvučiš ko MIG, da te nije on napravio?
nem veze mig sa criqom.
[sealed]
Po meni si fulao trenutak za ulaz jer Ivek123 i dalje kuka a kako stoje stvari kukati ce jos i vise.
Von Braun: ” To je IVek123 kukao, ja sam samo čekao povoljan trenutak za ulaz. ” Po meni si fulao trenutak za ulaz jer Ivek123 i dalje kuka a kako stoje stvari kukati ce jos i vise.
Ivek123 čeka da malo cijene skoče gore da bude siguran u sebe[lol]
Ivek123 čeka da malo cijene skoče gore da bude siguran u sebe[lol]
Moguce, moguce ali ako se stvari ne rijese prije mogao bi ivek cekati i do 6-7 mjeseca ako ne i dulje.
ivek123: ” Von Braun: ” To je IVek123 kukao, ja sam samo čekao povoljan trenutak za ulaz. ” Po meni si fulao trenutak za ulaz jer Ivek123 i dalje kuka a kako stoje stvari kukati ce jos i vise. ” Ivek123 čeka da malo cijene skoče gore da bude siguran u sebe[lol]
ima jedno vrlo jednostavno pravilo određivanja trenutka za ulaz u dionice i izlaz iz istih.
to je derivat zweigovog kompleksnog indeksa stanja tržišta.
primjenjeno na hr uvjete, u 2007. godini se, slijedeći to pravilo, trebalo svakih cca 40 dana ukrcavati odnosno iskrcavati.
zarađuje novce (ne tako agresivno kao risk takeri u jakom bull tržištu), ali štedi živce. jako.
[sealed]
Veliki su uvijek dobro informirani i znaju koliko je margina u igri i gdje su callovi, tako im je lakse odredjivati strategiju.
Možda si tu u pravu, ali šta to nije sukob interesa ili štoviše, otkrivanje poslovne tajne. Ako bi bilo to tako imalabi tu posla i Hanfa, a bogmeć i Uskok. Teško mi se oteti tom dojmu da bi banke otkrivale takve info.
Veliki su uvijek dobro informirani i znaju koliko je margina u igri i gdje su callovi, tako im je lakse odredjivati strategiju. Možda si tu u pravu, ali šta to nije sukob interesa ili štoviše, otkrivanje poslovne tajne. Ako bi bilo to tako imalabi tu posla i Hanfa, a bogmeć i Uskok. Teško mi se oteti tom dojmu da bi banke otkrivale takve info.
i hanfa i uskok imaju posla. itekako.
mnogi fond manageri/fondovi međusobno se tužakaju, neki i sude.
na žalost, etika uvijek gubi u bitci s ljudskom pohlepom.