Ameri otvaraju crveno–no..nista vise ne znam[undecid]
I kaj sada?
Baš ste smiješni!
Panika panika.
Prodajte sve kolega.
Brzo brzo sutra se neće dati prodat niti za siću.
Ja lupam po bid-u jer nam nema spasa.[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
nasdaq i dow već se zelene.
kao da nešto očekuju od FED-ovaca…
što li bi to moglo biti?[cool]
idemo se igrat analitičara (kad već mogu na businessu.hr objavljivat takve ankete uoči otvaranja ZSE-a)
evo, ja prognoziram da će Crobex sutra u plus više od 2 posto.
ko pogodi, pripada mu titula burzovnog majstora, a ostali članovi foruma moraju ga oslovljavati s “doktore”.
vrijedi?
idemo se igrat analitičara (kad već mogu na businessu.hr objavljivat takve ankete uoči otvaranja ZSE-a) evo, ja prognoziram da će Crobex sutra u plus više od 2 posto. ko pogodi, pripada mu titula burzovnog majstora, a ostali članovi foruma moraju ga oslovljavati s “doktore”. vrijedi?
izgleda da je stvarno tržište novca u hrvata jedna velika kladionica i ništa više
FBI istražuje sudionike kreditne krize
Nikolina Rivosechi
nikolina.rivosechiatcharbusiness.hr 30.01.2008 14:06
Pročitaj komentare(2)
FBI u sklopu istraga o nezakonitom posuđivanju istražuje i 14 kompanija umiješanih u krizu na američkom tržištu sekundarnih hipotekarnih zajmova zbog računovodstvenih prijevara i insajderskog trgovanja.
Kako javlja BBC News, ta organizacija nije otkrila imena tvrtki koje istražuje, ali je izjavila da istraga obuhvaća graditelje, investicijske banke i tvrtke koje nude sekundarne hipotekarne zajmove te kako bi istrage mogle dovesti do građanskih i kaznenih postupaka.
Prijevare s hipotekama FBI smatra rastućom prijetnjom američkom gospodarstvu, a u 2007. godini bilo je više od 1200 takvih slučajeva, što je tri puta više nego 2006. godine.
Nastavi čitati
Oglas:
FBI istragu provodi u suradnji s američkom komisijom za vrijednosne papire (SEC) koja je zbog kraha tržišta sekundarnih zajmova otvorila četrdesetak istraga. Reuters je objavio da SEC istražuje američke banke Bear Stearns, Merrill Lynch i Morgan Stanley te švicarski UBS, ali nije jasno jesu li te banke dio FBI-eve istrage.
Ima li toga u HRVATSKOJ!????[bye]
bolje da nema toga kod nas…zamisli tko bi tek onda sve otisao sa burze[lol] [lol] [lol]
30.01.08. 19:28:00
Gospodarstvo SAD gotovo u zastoju u 4. kvartalu 2007.
WASHINGTON,30. siječnja(Hina) – Američko gospodarstvo gotovo je došlo u zastoj u četvrtom tromjesečju 2007. godine s rastom od samo 0,6 posto, dvostruko manjim od predviđanja ekonomista, objavilo je u srijedu ministarstvo trgovine u Washingtonu.
…
“Gospodarstvo je ovdje izloženo nekoj vrsti savršene oluje. Izloženo je udarima pada cijena nekretnina, kreditnoj stisci, glibu drugorazrednih hipotekarnih kredita i padu dionica na Wall Streetu”, ocijenio je ekonomist Kan Mayland, predsjednik analitičke tvrtke ClerWiew Economics.
…
Loši podaci o rastu BDP-a pojačavaju zabrinutost da je zemlja na rubu recesije ili je već u nju ušla.
Očekuje se da će Federalne rezerve (FED), američka središnja banka, nakon današnjeg sastanka odbora za slobodno tržište, ponovo smanjiti referentnu kamatnu stopu za najmanje 0,25 do 0,50 posto, kako bi se ojačao posustali rast, izvješćuju američki poslovni mediji.
FED je prošloga tjedna smanjio referentnu kamatnu stopu za 0,75 postotka, na 3,5 posto, što je pridonijelo zaustavljanju strmoglavog pada vrijednosti dionica u SAD i na svjetskim burzama.
…
Alan Greenspan, bivši predsjednik FED-a, izjavio je u srijedu da su izgledi za recesiju u SAD veći od 50-50.
FED smanjio kamatu za 0,5% amerika već u zelenom
USA opet sve zeleno kao i jučer! Izgleda da mi pratimo njih a ne ovu usr…u EU,hehe. Ako ovako ostane, sutra smo opet u zelenom,a EU neka se i dalje crveni [thumbsup]