Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plavi: ” @ ivek DLKV prodaje Hypo AG i još par većih iz top 10 i to dionici nikako ne ide u prilog slažem se. Ali govorimo općenito o tržištu, pogledaj malo ADRS, ERNT , INGR, IGH, PODR, gledajući i uspoređujući sa danima iza nas veliki pomak nabolje i u najmanju ruku bidovi i askovi su tu negdje. A trend se okreće za očekivati je da ima više skivenih kupaca koji samo čekaju sa prstem na okidaću, nego prodavatelja. ” Po meni je kupnja i dalje vrlo, vrlo upitna i tanka. Da li se trend okrece nemam pojma. Moguce, iako ruku na srce ne vidim razloga jer problemi koji su ovo uzrokovali jos nisu rijeseni niti rascisceni. Sa zadnjom recenicom se slazem da postoji ta mogucnost skrivene kupnje (i ja tu recimo spadam) ali osnovno je pitanje tko ceka sa prstom na okidacu veliki ili mali i na kojoj cijeni bi poceli kupovati. Evo slike sa kupnja-prodaja u zadnje dvije kolone. Po meni je prodaja i dalje prevelika a kupnja mrsava pa neka svatko sam ocijeni. Ti podaci se naravno mogu brzo promijeniti. Ako se proanaliziraju podaci unazad par dana, u danima najgorih padova omjer je bio povoljniji nego danas na zatvaranju – to me zbunjuje. Ili ih je jako puno pobjeglo u cash i maklo se sa bida a prodaja je naprotiv ojacala ako gledamo unazad par dana. Barem kao suma u ovim kolonama:

Sad si me moram priznati iznenadio, ukupne izložene količine na kupnji i prodaju nisu nikakav relevntan podatak , niti su ikada bile.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Pa nije valjda Rohatinski bio ozbiljan kad je prognozirao rast od 2% ove godine. A joj.

Još dok sam u studiju Dnevnika razgovarao s guvernerom Željkom Rohatinskim, osjetio sam blagi grč u želucu. Guverner je govorio o inflaciji, o monetarnim mjerama za njezino suzbijanje i o tome da nam prijeti recesija ako Vlada sa svoje strane ne bude učinila svoje. HNB će ponovno stisnuti banke i ograničiti rast kredita, kamate će ići gore, smanjit će se likvidnost sustava, past će vrijednost imovine, povećati se cijena novca. HNB ni u kojem slučaju neće dopustiti slabljene tečaja kune, a neće se protiviti realnom jačanju kune.

Gospodarski rast od 6 posto ostaje samo lijepa želja. Kako mi je rekao prije razgovora, ove godine možemo očekivati realan rast ekonomije od 2 posto. I to je to.

Zapravo, čim je pristao na razgovor, znao sam da nije dobro. Guverner ne istupa često, a kad istupa, onda šalje jasne poruke.

Vaš link

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

ivek123: ” plavi: ” @ ivek DLKV prodaje Hypo AG i još par većih iz top 10 i to dionici nikako ne ide u prilog slažem se. Ali govorimo općenito o tržištu, pogledaj malo ADRS, ERNT , INGR, IGH, PODR, gledajući i uspoređujući sa danima iza nas veliki pomak nabolje i u najmanju ruku bidovi i askovi su tu negdje. A trend se okreće za očekivati je da ima više skivenih kupaca koji samo čekaju sa prstem na okidaću, nego prodavatelja. ” Po meni je kupnja i dalje vrlo, vrlo upitna i tanka. Da li se trend okrece nemam pojma. Moguce, iako ruku na srce ne vidim razloga jer problemi koji su ovo uzrokovali jos nisu rijeseni niti rascisceni. Sa zadnjom recenicom se slazem da postoji ta mogucnost skrivene kupnje (i ja tu recimo spadam) ali osnovno je pitanje tko ceka sa prstom na okidacu veliki ili mali i na kojoj cijeni bi poceli kupovati. Evo slike sa kupnja-prodaja u zadnje dvije kolone. Po meni je prodaja i dalje prevelika a kupnja mrsava pa neka svatko sam ocijeni. Ti podaci se naravno mogu brzo promijeniti. Ako se proanaliziraju podaci unazad par dana, u danima najgorih padova omjer je bio povoljniji nego danas na zatvaranju – to me zbunjuje. Ili ih je jako puno pobjeglo u cash i maklo se sa bida a prodaja je naprotiv ojacala ako gledamo unazad par dana. Barem kao suma u ovim kolonama: ” Sad si me moram priznati iznenadio, ukupne izložene količine na kupnji i prodaju nisu nikakav relevntan podatak , niti su ikada bile.

kupnja i prodaja je zavaravajuca i to zaboravite jer trziste kad okrene up ide 90% dionica up tako ide i u drugom slucaju

Sad si me moram priznati iznenadio, ukupne izložene količine na kupnji i prodaju nisu nikakav relevntan podatak , niti su ikada bile.

NHF ali vec dugo ih pratim i za mene jesu. Postoje odredjeni paterni i u tome.

Sa druge strane mozda si u pravu. Igraju se ovih dana razne igrice – vrag ce ga znati. I nadalje, kako su bas sada simultano stranci u velikoj kolicini krenuli u kapitaliziranje dobiti? Zasto bas sada ako se kod nas trend upravo okrece?????

skype - ivek1234

RealBaer
korisnik od: 29.01.2008.

plavi:
” RealBaer: ” plavi: ” http://business.hr/D…e8b8c1a&open=sec Američko gospodarstvo zdravije od očekivanja Kad ovome nadodamo da se Amerika opet kompletno zeleni, mogli bismo sutra opet i mi gore. Samo ovaj puta malo više nego danas, treba nadoknaditi silne gubitke od početka godine.thumbsup ” i ja sam počeo tako razmišljati, uvaženi kolega! ” Krupni kapital stoji iza Busha i republikanaca, ja sam siguran da će oni napraviti sve što je u njihovoj moći da se stanje popravi, a to i rade kao što čitamo svaki dan. Inaće američki indexi i dalje rasu Dow je već blizu + 1 % , S&P +0,65%.

Najbitnije od svega je to da je i medju ljudima u americi zavladao optimizam sutrašnjice!!!

Zeleno volim te zeleno idemo rast dosta je bilo korekcije.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

MiG29: ” vipy: ” super24: ” normalno, ingra se ne racuna[smiley].. no sumnjam da ce bas svi opravdati ocekivanja ” malo je problem kad kazes da je neko precijenjen ako ima P/S manji od 1…… ” VDKT i HDEL imaju P/Smanji od 1, ali moraju prikazati dobit! inace ce ih opet prozivati balonima, kao onaj sa Transfera.. ” kad se zbroji trzisna kapitalizacija svih nasih gradjevinara pa kolko to iznosi..10,15,20? milijardi.. jel se moze toliko poslova osigurati i u buducnosti, barem sljedecih 10-15 godina? i ako moze i ako pretpostavimo da je to fer cijena.. bi li oni trebali i dalje rasti?

kolega,
pa kazem vam da ukupni sales HDELa i VDKTa je veci od Mcapa, kakve crne godine??
za DLKV isto imam zanimljivih informacija, ali o tom-potom, IGH bi mogao napraviti jako dobru stvar s Rusijom, INGRA je na ovoj cijeni jako jeftina!uracunajte sljedece FI i pogledajte P/Eove gradjevinara vani.
jos da ne spominjem mogucnost dokapitalizacija kod svih.

osobno nemam nesto gredjevinara, van fokusa su i skoro cijeli sam kod Todorića, ali kako ce to LLRB pomoci?
[lol]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Ljudi, jel vi to ne znate stati? Molim moderatora da zakljuca i ovu temu, kvaliteta foruma pocela rapidno opadati!!!!!!!!!!!!![embarass]

Ne tako zbiro, nije rješenje zaključavati teme. Bolje zaključat bezveznjake na njima.

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

plavi: ” Sad si me moram priznati iznenadio, ukupne izložene količine na kupnji i prodaju nisu nikakav relevntan podatak , niti su ikada bile. ” NHF ali vec dugo ih pratim i za mene jesu. Postoje odredjeni paterni i u tome. Sa druge strane mozda si u pravu. Igraju se ovih dana razne igrice – vrag ce ga znati. I nadalje, kako su bas sada simultano stranci u velikoj kolicini krenuli u kapitaliziranje dobiti? Zasto bas sada ako se kod nas trend upravo okrece?????

Pitaj švede koji su u Ingru ulazili ispod 5 000 , ne znam što bi Ti odgovorili.
Možda procijenili ovdje je dobitak ogroman, a treba pokrpati neke rupe doma, ili kupiti povoljnije sada kod sebe doma,kada su cijene pale ko će ga znati. Sigurno je da niti jedan stranac nije dugoročno ušao na naše tržiše, ako govorimo o fondovima ili stranim fiz. osobama. S druge strane to je dobar znak što su dijelom prodavali i prodaju, domaći fondovi postaju još veći gazde na našem tržištu. Novi strani kapital većih razmjera , ako ne prije očekujem tamo negdje oko 2009. prije ulaska u EU, onda ćemo im po lijepim cijenama prodavati naše dionice.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

plavi: ” Sad si me moram priznati iznenadio, ukupne izložene količine na kupnji i prodaju nisu nikakav relevntan podatak , niti su ikada bile. ” NHF ali vec dugo ih pratim i za mene jesu. Postoje odredjeni paterni i u tome. Sa druge strane mozda si u pravu. Igraju se ovih dana razne igrice – vrag ce ga znati. I nadalje, kako su bas sada simultano stranci u velikoj kolicini krenuli u kapitaliziranje dobiti? Zasto bas sada ako se kod nas trend upravo okrece?????

nema to veze, moze se okretati do sutra, na djelu je kontrakcija kapitala i tu nema pomoci..
R&B na djelu..sjeti se 90ih.
bitan je trend u maticnim zemljama, da je tamo pozitivno, pa ce se onda vracati na emerging markets..
cini mi se da pomalo gubis sigurnost u izlazak u cash i da ti pomalo pocinje biti krivo zbog toga?[wink]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Ma znaš što mig, meni ivek isto djeluje jako zabrinuto moram ti priznati?
Da neće u 10:00 sutra biti sve redom njegov shoping??
I sam je napisao da ima prst na okidaču.

NHF ivek[wink]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

IMHO stranci znaju da za svoje kolicine nikad nece dobiti vise od ovog sto sad dobijaju, a kad se situacija rascisti fondovi bi to mogli napumpati sa malim parama natrag i preko..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

ivek123:

nema to veze, moze se okretati do sutra, na djelu je kontrakcija kapitala i tu nema pomoci..
R&B na djelu..sjeti se 90ih.
bitan je trend u maticnim zemljama, da je tamo pozitivno, pa ce se onda vracati na emerging markets..
cini mi se da pomalo gubis sigurnost u izlazak u cash i da ti pomalo pocinje biti krivo zbog toga?[wink]

Za sada jos ne. Nikada nije kasno za lupiti po asku! Ipak je malo teze izici van – pogotovo u plusu. [undecid]
Ulozio u kamatare pa me ne brine inflacija a i ne prljam ruke. [lol] [lol] [lol]

skype - ivek1234

New Report

Close