Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

p.s. ovo jučer i danas sve više izgleda kao faza A1. [thumbsup]

Zasad nemam neko relevantno znanje o kretanjima trendova, ali danas sam si isprintao elipsu-kruzni tijek burze i dosao do istog zakljucka[thumbsup]
Nema greske
[cool]

CASH, ZVZD, ATPL, LEDO, PTKM, MRSK. Hic Rhodos, hic salta !!!!

Jubilarna

Ivek ideš u DLKV, neko ga dobro koči

On mi je vise nego prihvatljiv po ovoj cijeni ali je ogroman iskrcaj u tijeku i to me malo brine pa sam jos na holdu.

skype - ivek1234

ivek123:

Slazem se. Ali trenutno ga bas i nema. Ne kanim loviti dno. Samo da budem koliko toliko siguran da nece biti nekog potopa u duljoj perspektivi.

I što ćeš napraviti ako recimo Crobex naraste 10%. Tada ćemo teško sa sigurnošću moći reći radi li se napokon o promjeni trenda ili o još jednom bull trapu. Ako Crobex nastavi ići gore moglo bi biti žestokog lupanja po asku i tada ćeš teško ući u određene dionice sa većim kapitalom bez još dodatnog dizanja cijena.

Ja otprilike radim slično onako kako si opisao u jednom postu prije svega ovoga, ulazak u par dionica dugoročno i dokup svaki put kad padne bez prodavanja ili shortanja. Tako se najmanje gube živci i mirno se spava, odlazak 100% u cash je puno riskantnije.

Pa gle, jako je bitno na kakvom prometu naraste i tko je kupovao. Danas se raslo na malom prometu i malim transakcijama. Ako pogledate ask jos uvijek imam bombi kolko hoces. E, sada osnovno pitanje:

– zbog cega bi netko danas izlazio van da bi za par dana isao nazad unutra? Ili netko ipak ocekuje jos znacajniji pad?

Drugi scenarij bi bio:

– mali ulagaci ulaze unutra i mirovinci (to je jedna od teza ovog trena) a iskrcavaju se neki veliki jel tako? Kada se vi/mi ukrcamo sa mirovincima a veliki izadju van tko ce onda dici trziste???? Samo nemojte reci OIF jer oni sada izlaze van i nisam siguran da ce kupovati po cijenama napumapnim od malih na malom prometu.

Zato se meni cini da mora naletiti jos jedna malo jaca “medvjedja sapa” + faza akumulacije a tek onda rast. U najboljem slucaju. Ima i gorih scenarija na zalost.
[sad]

skype - ivek1234

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=54fc1e7f-eec6-4b03-9e8d-c65bde8b8c1a&open=sec

Američko gospodarstvo zdravije od očekivanja

Kad ovome nadodamo da se Amerika opet kompletno zeleni, mogli bismo sutra opet i mi gore.
Samo ovaj puta malo više nego danas, treba nadoknaditi silne gubitke od početka godine.[thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Croblack: ” ivek123: ” Slazem se. Ali trenutno ga bas i nema. Ne kanim loviti dno. Samo da budem koliko toliko siguran da nece biti nekog potopa u duljoj perspektivi. ” I što ćeš napraviti ako recimo Crobex naraste 10%. Tada ćemo teško sa sigurnošću moći reći radi li se napokon o promjeni trenda ili o još jednom bull trapu. Ako Crobex nastavi ići gore moglo bi biti žestokog lupanja po asku i tada ćeš teško ući u određene dionice sa većim kapitalom bez još dodatnog dizanja cijena. Ja otprilike radim slično onako kako si opisao u jednom postu prije svega ovoga, ulazak u par dionica dugoročno i dokup svaki put kad padne bez prodavanja ili shortanja. Tako se najmanje gube živci i mirno se spava, odlazak 100% u cash je puno riskantnije. ” Pa gle, jako je bitno na kakvom prometu naraste i tko je kupovao. Danas se raslo na malom prometu i malim transakcijama. Ako pogledate ask jos uvijek imam bombi kolko hoces. E, sada osnovno pitanje: – zbog cega bi netko danas izlazio van da bi za par dana isao nazad unutra? Ili netko ipak ocekuje jos znacajniji pad? Drugi scenarij bi bio: – mali ulagaci ulaze unutra i mirovinci (to je jedna od teza ovog trena) a iskrcavaju se neki veliki jel tako? Kada se vi/mi ukrcamo sa mirovincima a veliki izadju van tko ce onda dici trziste???? Samo nemojte reci OIF jer oni sada izlaze van i nisam siguran da ce kupovati po cijenama napumapnim od malih na malom prometu. Zato se meni cini da mora naletiti jos jedna malo jaca “medvjedja sapa” + faza akumulacije a tek onda rast. U najboljem slucaju. Ima i gorih scenarija na zalost. [sad]

ivek ja sam malo skeptican tvojem misljenju kako nas ceka jako dole.. vjerujem da nas ceka dole na gradjevinarima, al mislim da ce drugi sektori ici gore a ovi koji sad kupuju gradjevinare na diskontu ce biti tuzni, da se tako izrazim kad ih poslije budu kupovali po jos vecem diskontu

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

E, sada osnovno pitanje: – zbog cega bi netko danas izlazio van da bi za par dana isao nazad unutra? Ili netko ipak ocekuje jos znacajniji pad?

Izlaze / izlazili su stranci te mali dioničari u panici, te dio malih ulagača kako bi kupovao jeftinije. Stranci su očigledno rasprodali konačno INGR ( vjerojatno švedi ), i pri tom ju dobrano spustili, prodaju KOEI, DLKV i još neke, ali vidno smanjenim intenzitetom.
HYPO AG izlazi iz nekih dionica i dalje i tamo je i dalje pritisak. ATPL pada pod utjecajem BDI-a i tu je pritisak malo veći također. Meni se čini sada OK, nema više sumanute rasprodaje, a bidova ima prometi su danas mogli biti puno veći, međutim prestala je rasporadaja, a još se nisu ulagači jače usudili lupiti po asku. Fondovi prvenstveno.Po nekakvim teoretskim tvrdnjama ovo bi mogao biti početak snažnijeg rasta. Vidjet ćemo što nam donose slijedeći dani.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

[vjerujem da nas ceka dole na gradjevinarima, al mislim da ce drugi sektori ici gore a ovi koji sad kupuju gradjevinare na diskontu ce biti tuzni, da se tako izrazim kad ih poslije budu kupovali po jos vecem diskontu
[/quote]

Mislis li i na IGH ?

ivek123:

E, sada osnovno pitanje: – zbog cega bi netko danas izlazio van da bi za par dana isao nazad unutra? Ili netko ipak ocekuje jos znacajniji pad? ”

Izlaze / izlazili su stranci te mali dioničari u panici, dio malih ulagača kako bi kupovao jeftinije, stranci su očigledno rasprodali konačno INGR ( vjerojatno švedi ), i pri tom ju dobrano spustili, prodaju KOEI, DLKV i još neke, ali vidno smanjenim intenzitetom.
HYPO AG izlazi iz nekih dionica i dalje i tamo je i dalje pritisak. ATPL pada pod utjecajem BDI-a i tu je pritisak malo veći također. Meni se čini sada OK, nema više sumanute rasprodaje bidova ima , nekakvim teoretskim tvrdnjama ovo je početak snažnijeg rasta. Vidjet ćemo što nam donose slijedeći dani.

Moguce da si u pravu ali meni recimo DLKV ne izgleda kao smanjena prodaja – omjer u slici:

Kada bi ovih 800 i kusur kom nestalo u jednoj transakciji onda bi to bilo vec nekaj sasvim drugoga ali ne da ga mali grickaju cijeli dan.

skype - ivek1234

.. vjerujem da nas ceka dole na gradjevinarima, al mislim da ce drugi sektori ici gore a ovi koji sad kupuju gradjevinare na diskontu ce biti tuzni, da se tako izrazim kad ih poslije budu kupovali po jos vecem diskontu

Smiona pretpostavka, građevinari su najviše pretrpjeli u ovoj korekciji, iako je sa svih strana za 2008. ovo najavljen kao najperspektivniji sektor , naravno ne bez razloga.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@ ivek

DLKV prodaje Hypo AG i još par većih iz top 10 i to dionici nikako ne ide u prilog slažem se.
Ali govorimo općenito o tržištu, pogledaj malo ADRS, ERNT , INGR, IGH, PODR, gledajući i uspoređujući sa danima iza nas veliki pomak nabolje i u najmanju ruku bidovi i askovi su tu negdje. A trend se okreće za očekivati je da ima više skivenih kupaca koji samo čekaju sa prstem na okidaću, nego prodavatelja.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

super24: ” .. vjerujem da nas ceka dole na gradjevinarima, al mislim da ce drugi sektori ici gore a ovi koji sad kupuju gradjevinare na diskontu ce biti tuzni, da se tako izrazim kad ih poslije budu kupovali po jos vecem diskontu ” Smiona pretpostavka, građevinari su najviše pretrpjeli u ovoj korekciji, iako je sa svih strana za 2008. ovo najavljen kao najperspektivniji sektor , naravno ne bez razloga.

normalno, ingra se ne racuna[smiley].. no sumnjam da ce bas svi opravdati ocekivanja

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close