p.s. ovo jučer i danas sve više izgleda kao faza A1. [thumbsup]
Zasad nemam neko relevantno znanje o kretanjima trendova, ali danas sam si isprintao elipsu-kruzni tijek burze i dosao do istog zakljucka[thumbsup]
Nema greske
[cool]
Ivek ideš u DLKV, neko ga dobro koči
On mi je vise nego prihvatljiv po ovoj cijeni ali je ogroman iskrcaj u tijeku i to me malo brine pa sam jos na holdu.
ivek123:
”
Slazem se. Ali trenutno ga bas i nema. Ne kanim loviti dno. Samo da budem koliko toliko siguran da nece biti nekog potopa u duljoj perspektivi.
”
I što ćeš napraviti ako recimo Crobex naraste 10%. Tada ćemo teško sa sigurnošću moći reći radi li se napokon o promjeni trenda ili o još jednom bull trapu. Ako Crobex nastavi ići gore moglo bi biti žestokog lupanja po asku i tada ćeš teško ući u određene dionice sa većim kapitalom bez još dodatnog dizanja cijena.
Ja otprilike radim slično onako kako si opisao u jednom postu prije svega ovoga, ulazak u par dionica dugoročno i dokup svaki put kad padne bez prodavanja ili shortanja. Tako se najmanje gube živci i mirno se spava, odlazak 100% u cash je puno riskantnije.
Pa gle, jako je bitno na kakvom prometu naraste i tko je kupovao. Danas se raslo na malom prometu i malim transakcijama. Ako pogledate ask jos uvijek imam bombi kolko hoces. E, sada osnovno pitanje:
– zbog cega bi netko danas izlazio van da bi za par dana isao nazad unutra? Ili netko ipak ocekuje jos znacajniji pad?
Drugi scenarij bi bio:
– mali ulagaci ulaze unutra i mirovinci (to je jedna od teza ovog trena) a iskrcavaju se neki veliki jel tako? Kada se vi/mi ukrcamo sa mirovincima a veliki izadju van tko ce onda dici trziste???? Samo nemojte reci OIF jer oni sada izlaze van i nisam siguran da ce kupovati po cijenama napumapnim od malih na malom prometu.
Zato se meni cini da mora naletiti jos jedna malo jaca “medvjedja sapa” + faza akumulacije a tek onda rast. U najboljem slucaju. Ima i gorih scenarija na zalost.
[sad]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=54fc1e7f-eec6-4b03-9e8d-c65bde8b8c1a&open=sec
Američko gospodarstvo zdravije od očekivanja
Kad ovome nadodamo da se Amerika opet kompletno zeleni, mogli bismo sutra opet i mi gore.
Samo ovaj puta malo više nego danas, treba nadoknaditi silne gubitke od početka godine.[thumbsup]
Croblack: ” ivek123: ” Slazem se. Ali trenutno ga bas i nema. Ne kanim loviti dno. Samo da budem koliko toliko siguran da nece biti nekog potopa u duljoj perspektivi. ” I što ćeš napraviti ako recimo Crobex naraste 10%. Tada ćemo teško sa sigurnošću moći reći radi li se napokon o promjeni trenda ili o još jednom bull trapu. Ako Crobex nastavi ići gore moglo bi biti žestokog lupanja po asku i tada ćeš teško ući u određene dionice sa većim kapitalom bez još dodatnog dizanja cijena. Ja otprilike radim slično onako kako si opisao u jednom postu prije svega ovoga, ulazak u par dionica dugoročno i dokup svaki put kad padne bez prodavanja ili shortanja. Tako se najmanje gube živci i mirno se spava, odlazak 100% u cash je puno riskantnije. ” Pa gle, jako je bitno na kakvom prometu naraste i tko je kupovao. Danas se raslo na malom prometu i malim transakcijama. Ako pogledate ask jos uvijek imam bombi kolko hoces. E, sada osnovno pitanje: – zbog cega bi netko danas izlazio van da bi za par dana isao nazad unutra? Ili netko ipak ocekuje jos znacajniji pad? Drugi scenarij bi bio: – mali ulagaci ulaze unutra i mirovinci (to je jedna od teza ovog trena) a iskrcavaju se neki veliki jel tako? Kada se vi/mi ukrcamo sa mirovincima a veliki izadju van tko ce onda dici trziste???? Samo nemojte reci OIF jer oni sada izlaze van i nisam siguran da ce kupovati po cijenama napumapnim od malih na malom prometu. Zato se meni cini da mora naletiti jos jedna malo jaca “medvjedja sapa” + faza akumulacije a tek onda rast. U najboljem slucaju. Ima i gorih scenarija na zalost. [sad]
ivek ja sam malo skeptican tvojem misljenju kako nas ceka jako dole.. vjerujem da nas ceka dole na gradjevinarima, al mislim da ce drugi sektori ici gore a ovi koji sad kupuju gradjevinare na diskontu ce biti tuzni, da se tako izrazim kad ih poslije budu kupovali po jos vecem diskontu
E, sada osnovno pitanje: – zbog cega bi netko danas izlazio van da bi za par dana isao nazad unutra? Ili netko ipak ocekuje jos znacajniji pad?
Izlaze / izlazili su stranci te mali dioničari u panici, te dio malih ulagača kako bi kupovao jeftinije. Stranci su očigledno rasprodali konačno INGR ( vjerojatno švedi ), i pri tom ju dobrano spustili, prodaju KOEI, DLKV i još neke, ali vidno smanjenim intenzitetom.
HYPO AG izlazi iz nekih dionica i dalje i tamo je i dalje pritisak. ATPL pada pod utjecajem BDI-a i tu je pritisak malo veći također. Meni se čini sada OK, nema više sumanute rasprodaje, a bidova ima prometi su danas mogli biti puno veći, međutim prestala je rasporadaja, a još se nisu ulagači jače usudili lupiti po asku. Fondovi prvenstveno.Po nekakvim teoretskim tvrdnjama ovo bi mogao biti početak snažnijeg rasta. Vidjet ćemo što nam donose slijedeći dani.
[vjerujem da nas ceka dole na gradjevinarima, al mislim da ce drugi sektori ici gore a ovi koji sad kupuju gradjevinare na diskontu ce biti tuzni, da se tako izrazim kad ih poslije budu kupovali po jos vecem diskontu
[/quote]
Mislis li i na IGH ?
ivek123:
”
E, sada osnovno pitanje: – zbog cega bi netko danas izlazio van da bi za par dana isao nazad unutra? Ili netko ipak ocekuje jos znacajniji pad? ”
Izlaze / izlazili su stranci te mali dioničari u panici, dio malih ulagača kako bi kupovao jeftinije, stranci su očigledno rasprodali konačno INGR ( vjerojatno švedi ), i pri tom ju dobrano spustili, prodaju KOEI, DLKV i još neke, ali vidno smanjenim intenzitetom.
HYPO AG izlazi iz nekih dionica i dalje i tamo je i dalje pritisak. ATPL pada pod utjecajem BDI-a i tu je pritisak malo veći također. Meni se čini sada OK, nema više sumanute rasprodaje bidova ima , nekakvim teoretskim tvrdnjama ovo je početak snažnijeg rasta. Vidjet ćemo što nam donose slijedeći dani.
Moguce da si u pravu ali meni recimo DLKV ne izgleda kao smanjena prodaja – omjer u slici:
Kada bi ovih 800 i kusur kom nestalo u jednoj transakciji onda bi to bilo vec nekaj sasvim drugoga ali ne da ga mali grickaju cijeli dan.
.. vjerujem da nas ceka dole na gradjevinarima, al mislim da ce drugi sektori ici gore a ovi koji sad kupuju gradjevinare na diskontu ce biti tuzni, da se tako izrazim kad ih poslije budu kupovali po jos vecem diskontu
Smiona pretpostavka, građevinari su najviše pretrpjeli u ovoj korekciji, iako je sa svih strana za 2008. ovo najavljen kao najperspektivniji sektor , naravno ne bez razloga.
@ ivek
DLKV prodaje Hypo AG i još par većih iz top 10 i to dionici nikako ne ide u prilog slažem se.
Ali govorimo općenito o tržištu, pogledaj malo ADRS, ERNT , INGR, IGH, PODR, gledajući i uspoređujući sa danima iza nas veliki pomak nabolje i u najmanju ruku bidovi i askovi su tu negdje. A trend se okreće za očekivati je da ima više skivenih kupaca koji samo čekaju sa prstem na okidaću, nego prodavatelja.
super24: ” .. vjerujem da nas ceka dole na gradjevinarima, al mislim da ce drugi sektori ici gore a ovi koji sad kupuju gradjevinare na diskontu ce biti tuzni, da se tako izrazim kad ih poslije budu kupovali po jos vecem diskontu ” Smiona pretpostavka, građevinari su najviše pretrpjeli u ovoj korekciji, iako je sa svih strana za 2008. ovo najavljen kao najperspektivniji sektor , naravno ne bez razloga.
normalno, ingra se ne racuna[smiley].. no sumnjam da ce bas svi opravdati ocekivanja