Ako se previše zakuha u Srbiji naši fondovi će izvlačiti sredstva od tamo i lako moguće – vraćati ih na ZSE.
i na rtl sve pada,najava odnosno prognoza da ce i nas crobex padat,kataklizma i kaos.Citam teletext i ovak zbog pada EU-a i istocnjaka potonuo je i crobex.Prosli tjedan kad su oni rasli na ttx je pisalo zbog pada u US i moguce recesije pratimo trend.Ma koji mi to trend pratimo nek se vise odluce,odnosno nek kazu kolku su lovu dobili za drukanje [angry]
sve dok oni drukaju dole ja se ne bojim.. nista nije slucajno, a takve greske u izvjestavanju najmanje..
ili nek vise javno kazu ajmo mali u banku na orocenje ili u fondove tu kruha za vas nema[angry]
NIKAD nećete puno zaraditi ako ne riskirate, kaže Buffet. Iako mi kupovanje po ovim cijenama izgleda čisti zicer!
Recimo da će se s gornjim mišljenjem mnogi složiti.
Sreća što ima puno drhtavaca , inače kako bi mi drugi zaradili!
Tenkista, reci mi, molim te, koliko si zaradio na ovim drhtavcima?
Da skratim razgovor, u Srbiji neće biti rata, retorika će biti sve žešća i žešća, narod plašiti, a dotle će vaš i naš Carls Bildt i ekipa kupovati jeftino.
Ako ne vjerujete, uskoro očekujte vijest kako su Karls Bildt i njegovi fondovi teški 500 milja eura na prostorima bivše Jugoslavije kako je bilo i u devedesetima i u 2000-tim godinama.
Tko ne vjeruje neka progugla malo pa će shvatiti o čemu pričam.
Ako se previše zakuha u Srbiji naši fondovi će izvlačiti sredstva od tamo i lako moguće – vraćati ih na ZSE.
Ako se već nisu iskrcali neće ni kada već bude kasno.
Ma koji mi to trend pratimo nek se vise odluce,odnosno nek kazu kolku su lovu dobili za drukanje [angry]
Bilo koji padajući. [lol]
Tko je Carls Bildt, malo za sjećanja, kao mirotvorac, moš misliti:
Carl Bildt prodaje dionice naftnih tvrtki zbog sukoba interesa
Carl Bildt, švedski ministar vanjskih poslova, u medijima optužen za sukob interesa zbog posrednog posjedovanja dionica ruskog plinskog diva Gazproma, objavio je prošli tjedan da je prodao svoje dionice i time zaključio aferu koja već tjednima trese Švedsku.
Koliko znam čovjek se trenutno nalazi na Kosovo u funkciji mirenja, pazi dalje:
Još jedan od aktivnih aktera raspada bivše Jugoslavije nakon diplomatske karijere ima svoje prste umiješane u poslove u regionu. Naime, ministar vanjskih poslova Švedske i nekadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Carl Bildt, u svom vlasništvu ima dionice PIF-a BORS vrijedne oko 300 hiljada maraka. PIF BORS u vlasništvu je Boračke organizacije Republike Srpske (BORS), a na čelu ovog udruženja ratnih veterana RS je Pantelija Ćurguz, “vlasnik” nekoliko krivičnih prijava za sumnjivo poslovanje njegove privatne građevinske firme. Putem fonda East Capital, u čijem je izvršnom komitetu, Bildt je tokom 2005. godine u BORS uložio 100 hiljada maraka, a godinu dana kasnije uložio je još tri stotine hiljada maraka. Pored BORS-a i Telekoma Srpske, East Capital svoj novac, kada je u pitanju BiH, ima i u ABS, Investicijsko- komercijalnoj i UPI banci, zatim GP ŽGP-u, Euroinvestmentu, PIF-ovima Bonus, Prevent i Zepter te u Polara investu.
Investicijski fondovi: Hrvati kupuju Srbiju
(business.hr)
Čim je počela privatizacija u Srbiji, švedski investicijski fondovi East capital i Gustavus, čiji je savjetnik bivši švedski premijer i dobar poznavatelj ovih prostora Carl Bildt, okrenuli su se tom novom tržištu nakon što su napravili zbrku na hrvatskom.
Uz to, osnovali su i Balkan Fund, specijalizirani fond za balkanske dionice, koji sada operira na tržištima prostora bivše Jugoslavije.
Gospodarski dolazak Carla Bildta 2004. u Hrvatsku (procjenjuje se da je zarada 200 milijuna eura) pozitivno je utjecao na naše ulagače, posebno velike fondove koji su počeli kopirati balkansku Bildtovu strategiju. Stoga su krenuli prema istočnim, nerazvijenim i rizičnijim tržištima na kojima samo prvi diktiraju tempo i beru vrhnje. Domaći fondovi prepuni novca (zajedno imaju oko 13 milijardi kuna) krenuli za većim profitima.
Ulažu u Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i BiH. Posebno agresivno krenuo je fond Zagrebačke banke, ZB aktiv, najmlađi dionički fond ZB Investa. U prva tri mjeseca poslovanja imao je enorman prinos od 35,29 posto. Atraktivna ulagačka strategija i inicijalni rezultati poslovanja osigurali su i velik interes ulagača pa se tako ukupna imovina dioničkog fonda ZB aktiv povećala s inicijalnih 6,5 milijuna kuna potkraj lipnja na više od 250 milijuna kuna potkraj rujna.
Velika ulaganja ima i Central Europe i ostali fondovi RBA (u regiji imaju oko 200 milijuna eura), Victoria fond, hrvatski fond slovenskih osnivača (više od 200 milijuna eura), fondovi PBZ-a, Ilirika Investmenta, Hypo grupe, Hrvatske poštanske banke… Milko Štimac, predsjednik srbijanske komisije za vrijednosne papire, kaže da sada hrvatski fondovi dominiraju tim tržištem, a gotovo su pretekli i slovenske. Varaždinska Fima Grupa, koja je zasad jedina regionalna brokerska kuća u Hrvatskoj, posluje u Srbiji i BiH i među prvim je trgovcima na tamošnjim burzama.
Toliko o interesima tih mirotvoraca i tome da će biti rata, a retorikom se stišće i sve je svakim danom sve jeftinije. Soroš? Zanimljiv lik. Psihologija, retorika, komunikacija, marketing. Ekonomska moć, mediji….sve štima…sve jasno…zašto bogatiji postaju još bogatiji….