@ geronimo
kako vidiš situaciju na početku idućeg tjedna?
usa lagano u crvenom, velike panike nije bilo unatoč nekim obnovljenim zebnjama (banke, hip. zajmovi).
super24:
”
koje dobiti[angry] ?”
ma pusti super. to ti je za one koji zarađuju. mi koji gubimo se s tim ne moramo zamarati. [smiley]
Ja recimo zadnjih dana sam sebe shortam. Na istoj dionici nekoliko puta. Imam sve manje novaca, a zacudo, sve vise dionica. Ain’t life a bitch… [lol]
jedan prigodan za temu i za Iveka
http://www.mojnovac.net/forumi/showpost.php?p=367634&postcount=28237
ne znam misle li fondovi koordinirano djelovati s ciljem podizanja tržišta.
fondovi su najmoćniji kada rade dogovorene-swap transakcije.
za ove transakcije _privremeno_ je potrebno dosta keša, a omf-ovi ga imaju.
na kraju transakcije keš je vraćen, cijene dionica podignute.
koliko sam uspio vidjeti, jedan dio blok transakcija _možda_ je izvršen u te svrhe.
drugi dio transakcija_možda_ tek slijedi.
@ geronimo
kako vidiš situaciju na početku idućeg tjedna?
usa lagano u crvenom, velike panike nije bilo unatoč nekim obnovljenim zebnjama (banke, hip. zajmovi).
Pre jako su potegnuli tako da se očekivao minus za sada sve pod kontrolom naši fond menageri čekaju da se trend potvrdi a onda bi kod nas moglo biti tarapane[cool]
Bush vjeruje u američko gospodarstvo i poziva da se brzo ozakone poticaji
WASHINGTON,26. siječnja(Hina)
“Snažno sam uvjeren da bi bila greška odgađati ili odbaciti taj zakon. To je zdrav paket. Ima puno smisla. On je potreban i vi ga trebate donijeti čim je prije moguće da damo novac u ruke ljudima, koji će pomoći da ovo gospodarstvo ostane jako”, rekao je Bush na okupljanju republikanskih kongresnika u White Sulphur Springsu, u Zapadnoj Virdžiniji.
Naglasio je kako vjeruje u dugoročnu snagu gospodarstva SAD, ali da mu je u ovoj godini potreban privremeni poticaj u vidu poreznih olakšica za poduzeća i povrata poreza za građane.
Paket mjera mora prvo biti usvojen u Zastupničkom domu Kongresa, a potom u Senatu, gdje će doživjeti neke izmjene. Senatski čelnici najavili su da će zakon biti upućen Bushu na potpisivanje do 15. veljače.
ne znam misle li fondovi koordinirano djelovati s ciljem podizanja tržišta.
fondovi su najmoćniji kada rade dogovorene-swap transakcije.
za ove transakcije _privremeno_ je potrebno dosta keša, a omf-ovi ga imaju.
na kraju transakcije keš je vraćen, cijene dionica podignute.
koliko sam uspio vidjeti, jedan dio blok transakcija _možda_ je izvršen u te svrhe.
drugi dio transakcija_možda_ tek slijedi.
ja ti to ovak gledam,iz pojedinih dionica su izlazili stranci u vecim kolicinama i to su morali brati fondovi.Sad je ispipavanje hoce li se jos istovarivati jer nece dizat cijenu da bi im skuplje placali,kad uvide da su stali dignut ce cijene
mislim da su isplate gotove sa ovim tjednom, ako im se stranci vrate što je vrlo skoro moguće kupovat će po 20% skupljim cjenama, ali slažem se sa teorijom, iako sam uvijek totalno u krivu [sealed]
Sanader je zaigrao ozbiljnu igru sa ZERPOM ali čini se da ovoga puta ima jake karte u rukama.Rusi su već na DRINI,mislim da Evropa lagano popušta jer je ju strah da nebi Rusi došli i do Šentilja.To se sada dalo očitovati jer se lopta počela spuštati na zemlju sa strane EU.
Ja bih bio presretan kad bi ova korekcija imala ikakve veze s ZERPom ili Kosovom. To bi značilo da zapravo problema, pravog, ni nema.