A jučer nam je gosp. Željko Kardum ispred ZSE lijepo objasnio da smo postali umreženi sa svijetom, pa je logično da je i kod nas situacija na burzi takva kakva je. Nešto nam brzo pukla mreža, jer koliko vidim danas jedini mi na svijetu piš.mo uz vjetar. [sad] Isprika ako je ovo netko već stavio. http://www.voanews.com/croatian/2008-01-23-voa4.cfm
Ovi naši ljudi su naprosto fascinatni!
Jer tko sada prodaje, trebao je kupiti dionice prije godinu i više da bi bio u plusu a ti koji su kupili prije imaju mozga.
Cijeli svijet je zelen da zeleniji nemože biti, a naša ekipa i dalje se gura na prodaji.
Ja očekivao povlačenje sa prodaje a kad ono obrnuto.
izgleda da nažalost ali
– strani fondovi izlaze (globalna situacija, ZERP i zbog njega možda odgoda ulaska u EU….), i
– veliki igrači (fiz.osobe) koriste situaciju na tržištima USA i EU i vrše jeftin dokup
To je isto kao i saopšenja INE o svezi goriva. Barel nafte poskupio cijena goriva disel 0,80 lipa raste po litri
barel padne Ina velikodušno da priopćenje da cijena diselu pada 0,09 lipa po litri. Tako u stvari stalno raste. Dok je kod burze obrnuti slučaj mali porast pa veliki pad i takovi ciklusi se ponavljaju tako da je pad stalno sve gore i gore.[bye][bye][bye][bye][bye]
Mi padamo na svaku ali i najmanju prijetnju izvana ili iznutra, zanemarujući pritom u potpunosti faktor vjerojatnosti. Što ćemo, krnja jednadžba
Ipak, Europa je kao trava zelena početkom proljeća.[thumbsup]
izgleda, nažalost, ali
– stranci izlaze prebrzo (gubitaka na drugim tržištima, zbog ZERP-a, moguće odgode ulaska u EU…..)
– veliki igrači (fiz.osobe) koriste situaciju na dr. tržištima radi jeftinog dokupa
Nije mi jasno koji sad razlog,zašto padamo. Ova burza više nema zdrave logike.[cry][cry][cry]
To je barem jasno, otpojili smo posude s Europom i spojili se s Afrikom[thumbsup]
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=africa
Bit će da je ljudima dojadilo pa se lova masovno povlači iz fondova koji sve više ostaju bez keša, mirovinaca nema sad kad nam trebaju, a stranci lagano sele iz Hrvatske, vide kad se mi za svoje ne borimo neće ga ni oni braniti.
Smirit će se i neke vratiti u pozitivu do kraja dana.
Ovo je tragikomično, cijela EU (osim Madrida koji je stanje od jučer) je u debelom zelenilu, a kod nas jad i bijeda od +0,83%
sljedeci put kad EU bude u crvenom cemo mi opet morati dole jer eto kad idu oni moramo i mi..
sljedeci put kad EU bude u crvenom cemo mi opet morati dole jer eto kad idu oni moramo i mi..
[lol] [lol] [lol] [lol]