Soros: Recesiju u razvijenom svijetu pratit će suprotan trend u zemljama u razvoju
Ovo bi moglo biti ohrabrujuće[pray]
tema je korekcija i trend burze a ne 3 str nekretnina.Niko u ovoj situaciji ne voli generale poslje bitke, nervoza je velika pa smirite strasti….
pozdrav
sto se tice nekretnina doslo je do vrhunca trenutno,ja sam prodao stan u centru(petrova) novogradnja po 3000 eura i to presretan jer sam vec u 5. mj. osjetio da bas i nema potraznje.trenutno je mnostvo stanova na periferiji koji su na prodaji i nema vise tolko kredita jer je HNB zavrnuo malo pipu bankama koji se prebacuju na profitabilnije kredite.kratkorocne sa vecim kamatama.Znaci pad kredita,povecanje stanova,zna se pad cijene.naravno da kes moram negdje okrenut i vratim se na ZSE[lol]
Daj onda čovječe presijeci ovu korekciju, potroši tu lovu!
Ljudi jeli vam palo napamet da su sve loše stvari već debelo uračunate u tu sniženu cijenu. Recimo Belje bi već bilo na 500, kak je krenulo i onda ga zaustavila kriza u Americi. Ostale Todine, građevinari, itd.itd….
No, ovo je bitno, trebali bi postati više puta a tako sam i ja razmišljao.
Soros: Recesiju u razvijenom svijetu pratit će suprotan trend u zemljama u razvoju Ispis E-mail
Ocjena: / 0
LošeOdlično
CA
Srijeda, 23.01.2008. 19:39
Godišnji sastanak Svjetskoga gospodarskog foruma (WEF) u Davosu otvoren je u srijedu pozivima supredsjedatelja poslodavcima neka pokažu inovativnost i suradnju u upravljanju kako bi odgovorili na izazove kao što su gospodarska nestabilnost i klimatske promjene, stoji na internetskim stranicama WEF-a.
Tradicionalan skup gospodarstvenika i političara, koji će u pet dana održati više od 240 zasjedanja s 2,500 sudionika, počeo je u švicarskom zimovalištu nekoliko dana nakon potresa na svjetskim tržištima kapitala koji su izazvali pad burzovnih indeksa zbog straha od recesije u Sjedinjenim Državama.
Milijarder George Soros pozvao je u srijedu vlade na masovnu injekciju regulative i nadzora nad financijskim tržištima čije su pretjerane slobode, drži Soros, izazvale “ne jednu redovitu krizu, već kraj jednog doba””Vlasti se moraju uključiti i pregledati knjige” financijskih institucija i dati jamstva da će “spasiti, čak preuzeti banke koje su postale nesolventne”, rekao je, a prenosi agencija Associated press.
Soros je predvidio preraspodjelu moći i bogatstava jer “će recesiju u razvijenom svijetu pratiti suprotni trend u zemljama u razvoju”.
Ekonomist Nouriel Roubini ocijenio je u raspravi da “postoji teška recesija u SAD-u, da je u tijeku usporavanje rasta u zemljama koje će biti nove gospodarske sile te da je nastupilo veliko usporavanje u Europi”.
U sličnoj raspravi vođenoj lani u Davosu, Roubini je bio jedini koji je predvidio financijsku krizu u SAD-u što se kosilo s tada vladajućim općim optimizmom, podsjeća agencija France presse.
Na skupu bi u srijedu poslije podne trebala govoriti američka državna tajnica Condoleezza Rice, nakon privatnih sastanaka s pakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom i afganistanskim Hamidom Karzaijem.
U Davosu će se ove godine naći i 27 šefova država i vlada, 113 ministara, te vjerski vođe i raznorodni stručnjaci.
ratus: ”
ja jedino ne kužim zašto je nekome nešto nešto nerealno u cijenama nekretnina u državi koja je turistička sila?
“Bez uvrede ali ovo je vic godine. Koja mrkla sila? Dajte si proucite koliko Austrija dize love od turizma a nema more. Grcku, Tursku i Spanjolsku da ne spominjem.
Napisao sam sila, a ne mrkla sila ili, ne daj Bože, velesila. Ma, može i kao vic, super.[thumbsup]
Naime, znam da službena statistika kod nas objavljuje vrlo male i niske pokazatelje prihoda od turizma, no tu su Vam ostali brojni halo efekti, koje nitko ni ne kani prikazivati, već ih naprotiv prikriva, poreze prije svega. U Istri i Dalmaciji Vam to najbolje znaju, ali naravno neće o tome naglas pričati. U Grčkoj, Turskoj i Španjolskoj su te probleme riješili još 70-tih godina, a vjerujem da ćemo i mi uskoro.
Vi možda podcjenjujete hrvatski turizam, a možda ga ja precjenjujem?[cool]
I dok vi ovdje vodite raspravu o nekretninama DOW je na -0,49%, NASDAQ -1,92, S&P -0,70.
Cini se postepeno smirivanje situacije.
aj još jedno, zaton: 40 e/m2, poljoprivredno http://www.centarnekretnina.net/index.php?a=2&b=103770
Naravno da su skupa poljoprivredna ona koja su u planu za građevnu zonu… Ali nitko to ne jamči prilikom kupnje!
M nije jeftino,nismo se razumjeli da je jeftino ja bi imao vilu
[embarass]Na kraju cemo mi zajedno gradit[thumbsup]
Može ak radiš ključ u ruke za 350 Eura![tongue][thumbsup]
DOW JE U PLUSU! Ajd da i to vidim još jednom u životu! I sad mogu miran izvadit štrik i stolicu![thumbsup]