Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije loš post, ali ovo poboldano je po meni jedna od najvećih zabluda/gluposti… Bez uvrede… Te priče se pričaju još otkad je na Iblerovom trgu kvadrat elitnog prostora koštao 4.000 DEM-a (mislim na Importane galeriju)… Živi bili pa vidjeli… Samo za primjer, vrlo povoljno se prodaje parkirno mjesto u Londonu (kraj Harrodsa), za samo 300.000 funti…[lol] [lol] [lol]

Slažem se u potpunosti sa ovime oko nekretnina.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Evo neću više pisati pošto sam moderiran. pozdrav svim forumašima![bye]

Da, i ja bih volio znati zašto je kolega zapravo pod ‘nadzorom’ i kad će biti odmoderiran?
Btw, također me zanima kada inače prestaje moderatorov nadzor?
Postoji li neko pravilo, je li to individualno ili pak slobodna procjena moderatora? [smiley][kiss][pray]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

DOW se oporavlja…pad na -180 bodova pa rast na -149….je li dosegnuto dno? naravno za nas to nije bitno, ali mnogi to prate i po tome će se sutra ravnati, što je naravno greška ali nema veze…

Mislim da bi vam netko bio spreman platit i milijardu dolara da znate tocan odgovor na to.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

buco i plavi, cijene nekretnina ne da će pasti nego su već pale. ne koristim pritom debilne informacije iz jutarnjeg lista – prilog nekretnine nego su to nepobitne činjenice. evo par mojih zapažanja: do nedavno u centru zagreba nisi ispod 2200 eura mogao ni sanjati da ćeš dobiti stan, a sada ih u oglasniku ima već i po 1400 eura (toliko traže, a ako je rupčaga dobit će 1200)…ima stanova na šalati po 2700, do nedavno ispod 3000 nisi mogao niti sanjati da uopće pitaju, a stanovi se novi uopće ne prodaju. Ima na svetom duhu novogradnja – prvo je pitao 2100 eura, prodao je ništa, onda je tražio 1900 – opet ništa – sada je na 1700 i dolaze ljudi i pitaju. ISto je i u maksimiru i na bukovcu, a na vrbanima ne moram ni govoriti jer je cijena 0 eura po m2 – nitko ne želi kupiti. Otvorite oči, nema više smiješnih cijena od 3500 eura po m2, a ovo s importanneom je dobra usporedba jer se i tamo prodaje stan po 2800 eura po m2 pa sam zaključi…Na jadranu je drukčije, iako u opatiji ima stanova po 1800 eura (meni nuđeno neki dan, stan nije ni loš ali nemam love), a u dubrovniku više nema onih ludih vijesti po 6000 eura za m2, isto kao niti u rovinju jer tamo je išlo po 5000 eura a sada je 3000 eura. Dakle cijene padaju i padat će i dalje, i tako treba biti jer ovo je bilo nerealno i još uvijek je nerealno. Vidjet ćete i sami. Najgore će biti onima koji imaju stambene kredite jer će na kraju platiti 5000 eur za m2, a to će vrijediti oko 1200 eura po m2, ali to je još daleko…

...povijest se ponavlja...

sto se tice nekretnina doslo je do vrhunca trenutno,ja sam prodao stan u centru(petrova) novogradnja po 3000 eura i to presretan jer sam vec u 5. mj. osjetio da bas i nema potraznje.trenutno je mnostvo stanova na periferiji koji su na prodaji i nema vise tolko kredita jer je HNB zavrnuo malo pipu bankama koji se prebacuju na profitabilnije kredite.kratkorocne sa vecim kamatama.Znaci pad kredita,povecanje stanova,zna se pad cijene.naravno da kes moram negdje okrenut i vratim se na ZSE[lol]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

ma nisam do prije par dana niti pratio USA makets ,niti me je to tangiralo, ali se ociti vremena mijenjaju i treba biti oprezan,
ondje APPLE i MOTOROLA 25%MINUS- A VI SAMO I DALJE GOVORITE DA TO SVE NEMA VEZE i da je sve ok,
i tome,naravno mora doci kraj ali kada? i sto ciniti osim lakonski reci-cekaj, a zasto ne iskrcati se i smanjiti rizik gubitka, ali nisam niti ja pametan( inace nisam )pa me sada hvata vec pomalo osjecaj do nije to za mene a tek sam nepune dvije godine ovdje sa Vama.

@delboy

Kolega, prvo me vrijedjate ti i Cayman na pm a sada me tu javno prozivate da sam neznalica. Ja stvarno ne razumijem koji je vas problem?! Niti sam vas ikada kontaktirao, niti sam vas ikada spomenuo. Cime zasluzujem takvu drskost?

buco i plavi, cijene nekretnina ne da će pasti nego su već pale. ne koristim pritom debilne informacije iz jutarnjeg lista – prilog nekretnine nego su to nepobitne činjenice. evo par mojih zapažanja: do nedavno u centru zagreba nisi ispod 2200 eura mogao ni sanjati da ćeš dobiti stan, a sada ih u oglasniku ima već i po 1400 eura (toliko traže, a ako je rupčaga dobit će 1200)…ima stanova na šalati po 2700, do nedavno ispod 3000 nisi mogao niti sanjati da uopće pitaju, a stanovi se novi uopće ne prodaju. Ima na svetom duhu novogradnja – prvo je pitao 2100 eura, prodao je ništa, onda je tražio 1900 – opet ništa – sada je na 1700 i dolaze ljudi i pitaju. ISto je i u maksimiru i na bukovcu, a na vrbanima ne moram ni govoriti jer je cijena 0 eura po m2 – nitko ne želi kupiti. Otvorite oči, nema više smiješnih cijena od 3500 eura po m2, a ovo s importanneom je dobra usporedba jer se i tamo prodaje stan po 2800 eura po m2 pa sam zaključi…Na jadranu je drukčije, iako u opatiji ima stanova po 1800 eura (meni nuđeno neki dan, stan nije ni loš ali nemam love), a u dubrovniku više nema onih ludih vijesti po 6000 eura za m2, isto kao niti u rovinju jer tamo je išlo po 5000 eura a sada je 3000 eura. Dakle cijene padaju i padat će i dalje, i tako treba biti jer ovo je bilo nerealno i još uvijek je nerealno. Vidjet ćete i sami. Najgore će biti onima koji imaju stambene kredite jer će na kraju platiti 5000 eur za m2, a to će vrijediti oko 1200 eura po m2, ali to je još daleko…

potpisujem
pogotovo ovo za stambene kredite,jadni ljudi

Kolega delboy, drago mi je da ste pokrenuli raspravu oko nekretnina, iako možda nije prava tema, no neće se Vjeko ljutiti…valjda[rolleyes]

Evo ovako, kod cijena stanova bitno je razlikovati novogradnje od stanova izgrađenih za vrijeme Tita ili čak Franje Josipa. U samom centru Zg naravno situacija je specifična. Povremena naizgled niska cijena u biti to nije. U centru je ponuda zadana i vrlo vrlo malo se može povećati. Stanove ne prodaje onaj tko ne mora, to je bitno, a oni koji moraju, imaju derutne stanove, u pravilu u prizemlju ili na tavanu. Da stari vlasnici imaju čime sanirati stan, ne bi ga prodavali, jer ipak u našoj ludoj državi, prestiž je biti u zakrčenom centru grada (radije krletka od 35m2 u Gundulićevoj nego kuća od 200m2 i okućnicom od 2000m2 u jastrebarskom…) Za šalatu isto neznam o čemu pričate, očito je riječ o sličnim derutnim zgradama,tj. kućama koje imaju nekoliko stambenih jedinica, te za renoviranje treba uložiti još po 1000 eura, jer kao što vjerojatno znate, takve stanove je skuplje renovirati nego na novo graditi. Ako na sv. Duhu nadjete ovogradnju za 1800-2000 e/m2, molim pošaljite mi link na private ili kontakt broj od prodavatelja, nekako u to sumnjam.
–>Vrbani, specifična situacija, no odite na stranice Tehnike i vidjet ćete da su od 1800-2000 Eura, a to su ipak VRBANI… Nadalje, Nova Galerija na Zagrebačkoj (Špansko), nema krletki ispod 2300 Eura, a od tamo do Savske ima 8 km!!!
–> Vrbik, prije 1,5 godinu napravljena nova zgrada, svi se snebivali kako mogu neki davat preko 2200E/m2. Danas je u izgradnji još jedna 200 m dalje, prodani sv stanovi do 3000 e/m2, a ostali su samo skuplji.
Po mom mišljenju, samo masovna poticana izgradnja može, ali samo kratkoročno) zaustaviti nagli rast cijena stanova u Zagrebu.
–> zemljišta, čudili se svi kako mogu ovi tražiti 300, ovi 500, u Vrbiku čak 1000 E/m2 zemljišta… Sada investitori za straćare u Kupskoj i zemljišta nude, ponavljam NUDE 4.000 E/me ČETIRI TISUĆE!!! Bolesno
–>okolica, Brezovica i Leskovac su već na blizu 100E/m2 zemljišta, do prije 3-4 godine su bili na 10-20 Eura!!!
–>Slavonija, tek počinje trend rasta cijene poljoprivrednog zemljišta a da ne govorim da je u Osijeku u Retfali stan 1300 E/m2 minimum!
–>Istra je priča za sebe, to više ni nema cijenu… jedino što ima je poljoprivredno zemljište, koje ako ima pogled na more i perspektivu da bi jednog dana MOŽDA moglo biti u građevnoj zoni, košta 60-120 E/m2
–> Zadar polako premašuje Zagreb
–>Pag (kao najjeftiniji otok, od većih), pašnjac idu za 100-200 Eura ako su unutar pojasa od 1-2 km od postojeće izgradnje, inače oni na brdu koji su samo pašnjaci i ništa drugo, oko 5 E/m2
–> Split, rivu neću komentirati, kao ni Marjan, no ispod 2000E zaista mislim da je jako teško naći novogradnju.
–>Dalmacija općenito je suvišan savaki komentar s obzirom da nema čovjeka na svijetu koji ne želi tamo kuću, stan ili što već.

Da se vratim na ZG:
–> Kajzerica (bivši Čajna taun) 1800-2200 E/m2, kinezima preskupo pa ih više ni nema, Borčec, koji domoroci tamošnji još nazivaju selom, zemljišta su od 200E/m2 na više, ovisno o pogledu, a mini sanovi-krletke po 2300-2500 E/m2 and rising…
Trend kretanja cijena nekretnina mora se promatrati selektivno i na period duži od par mjeseci. Statistike su vrlo nezahvalne jer se može manipulirati cijenama ovisno o tipu, kvaliteti, lokaciji…itd. 2 kuće jedna do druge mogu oscilirati i po 50 %, ovisno od položaja, pogleda…

Da ne duljim, treba usporediti cijene u Ljubljani, budimpešti (Ljubljana je na prosjeku oko 3000E, zg još nije), Beogradu…
Meni je za investiranje puno zanimljivija zemlja, jeb… stanove. Zemlja je jedina roba koja ima apsolutno zadanu ponudu, kratkoročno i dugoročno, osim onih fanatika u nizozemskoj koji grade polja! Pozdrav kolega[thumbsup]

@Xavier13

kolega ako ste se drznuli i kojim slucajem kritizirali lacostove perjanice (llrb, eig, bzjk, thmt…) kazna slijedi. [cool]

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

Još da napomenem, da pravi boom tek dolazi kada naše nekretnine neće kupovati 4-5 milijuna ljudi već milijarda!

Zato 99.9 posto movine mi čine nekretnine!

Svako ima svoje mišljenje, no jedina stvar koje ne može biti više (niti može biti ljepše) je zemlja u RH!!!
A što ono raste za 100-150.000.000 godišnje? Stanovništvo![thumbsup]

Po ovom zaključujem da treba prodati dionice i kupiti stan. Ali ja ću ipak dionice.

New Report

Close