kak stignes pratit burzu? Ne radis?
Glumim gljivu trenutno na poslu, ali bojim se da to nece dugo trajat. Ayway, nitko mi ne stoji za vratom, 5 min se uvijek nadje za kavicu i bacit oko na burzu.
vipy: ” kak stignes pratit burzu? Ne radis? ” Glumim gljivu trenutno na poslu, ali bojim se da to nece dugo trajat. Ayway, nitko mi ne stoji za vratom, 5 min se uvijek nadje za kavicu i bacit oko na burzu.
hebiga, i ja bih tako[embarass]
pa ko im je kriv kad su toliko lakomisleni da ih uzimaju…recesija je vrijeme kupnje dionica….takvo što se dogodi jednom u 10 godina i onda treba reagirati i brzo kupovati što se nudi ispod cijene. upravo to sada rade naše banke i fondovi.
Tako je kolega.
Samo izračunajte: koliki je postotak ovaj promet na mcap naše Burze, koliko je dioničara prodalo dionice?
Odgovor? 99% dioničara NIJE prodavalo svoje dionice ni danas, ni jučer, ni prošli tjedan… Dosta njih je i dokupilo. E sad, ja se ne vidim toliko pametnim da spadam u 1% NAJPAMETNIJIH koji su prodavali tijekom zadnjih dana. Okej, fakt je da se time moglo šortati, AKO imaš sreće, ne pameti.
Samo, ja još uvijek volim imati nizak ulaz i gubiti novce koje nikad nisam imao, nego strijepiti do sutra da li gubim u startu – da li sam pametno danas kupio ili sutra ide dalje down?
Ništa prodao nisam, a riješava se lova za dokup, kad za to bude vrijeme. Živili, ulažite u znanje i UPOTRIJEBITE ga.
Svi trkeljaju o Buffettu i Grahamu, a onda kad NAJVIŠE trebaju – onda ih niko ne hebe ni dva posto. “Šta oni znaju o Balkanu, pojma nemaju kako to kod nas ide…”.
Ne nemaju, vi imate pojma. [lol]
hebiga, i ja bih tako[embarass]
kolega, ja radim u državnoj službi. Cijeli božji dan sam na netu, ne radim ništa, nego pratim ovu tarapanu. Vjerujte te mi da bi vam brzo dosadilo.
pojma se nema u RH o ničemu, a posebice ne o burzi. SLK je pametan dečko, imamo isti stil i način razmišljanja i zato i imamo love, dok većina opet puši pa su im svi drugi krivi. nema prodaje prije targeta i to je sva deviza uspjeha na burzi, ma što god neki članovi poput xaviera13 i ostalih neznalica piskarali…trebate čitati knjige buffeta i kostolanyja pa ćete vidjeti da oni nikad ne prodaju ispod targeta – samo dokupe kad padne cijena. to sam radio ovih dana, a sad čekam jer love više nemam. Inače, Amerika se oporavlja, Europa isto, a obje su krenule dobro, pa loše i sad opet ide sve prema gore, a azija je odlično od jutra….A sad sami zaključite ima li to veze s RH…u vašim glavama ima, ali mi smo tržište u razvoju pa ne bi trebalo biti, no ipak , opet sve raste…sutra ćete kupovati lude glave…
delboy: ” pa ko im je kriv kad su toliko lakomisleni da ih uzimaju…recesija je vrijeme kupnje dionica….takvo što se dogodi jednom u 10 godina i onda treba reagirati i brzo kupovati što se nudi ispod cijene. upravo to sada rade naše banke i fondovi. ” Tako je kolega. Samo izračunajte: koliki je postotak ovaj promet na mcap naše Burze, koliko je dioničara prodalo dionice? Odgovor? 99% dioničara NIJE prodavalo svoje dionice ni danas, ni jučer, ni prošli tjedan… Dosta njih je i dokupilo. E sad, ja se ne vidim toliko pametnim da spadam u 1% NAJPAMETNIJIH koji su prodavali tijekom zadnjih dana. Okej, fakt je da se time moglo šortati, AKO imaš sreće, ne pameti. Samo, ja još uvijek volim imati nizak ulaz i gubiti novce koje nikad nisam imao, nego strijepiti do sutra da li gubim u startu – da li sam pametno danas kupio ili sutra ide dalje down? Ništa prodao nisam, a riješava se lova za dokup, kad za to bude vrijeme. Živili, ulažite u znanje i UPOTRIJEBITE ga. Svi trkeljaju o Buffettu i Grahamu, a onda kad NAJVIŠE trebaju – onda ih niko ne hebe ni dva posto. “Šta oni znaju o Balkanu, pojma nemaju kako to kod nas ide…”. Ne nemaju, vi imate pojma. [lol]
bravo !!
[thumbsup]
NASDAQ LiveQuotes Login | Try It!
NASDAQ 2251.54 -40.73 1.78%
DJIA 11868.77 -102.42 0.86%
S&P 500 1296.04 -14.46 1.10%
NASDAQ-100 1739.02 -56.59 3.15%
NASDAQ-100 PMI 1724.35 -71.26 3.97%
NASDAQ-100 AHI 1757.51 -38.10 2.12%
Russell 1000 704.24 -7.79 1.09%
Russell 2000 667.19 -4.38 0.65%
FTSE All-World ex-US* 228.41 -2.68 1.16%
FTSE RAFI 1000
jeli o ovom mi pričamo????
NASDAQ LiveQuotes Login | Try It! NASDAQ 2251.54 -40.73 1.78% DJIA 11868.77 -102.42 0.86% S&P 500 1296.04 -14.46 1.10% NASDAQ-100 1739.02 -56.59 3.15% NASDAQ-100 PMI 1724.35 -71.26 3.97% NASDAQ-100 AHI 1757.51 -38.10 2.12% Russell 1000 704.24 -7.79 1.09% Russell 2000 667.19 -4.38 0.65% FTSE All-World ex-US* 228.41 -2.68 1.16% FTSE RAFI 1000 jeli o ovom mi pričamo????
jer ako o ovome pričamo i ako ovo ima veze s nama onda smo u bananni
malo sam pratio bloomberg i došao do zanmiljivih podataka, a to je da niti jedna recesija u SAD-u nije trajala dulje od 5-6 mjeseci. Isto tako, za vrijeme recesije treba kupovati dionice i to agresivno (kaže Kostolany) a kad svi poput iveka vide zelenilo, tada ih se prodaje (oni koji surfaju na valovima). Meni zbilja nije jasno zašto se neki uzrujavaju oko ovih korekcija. Došla je, tu je , traje, trajat će još neko vrijeme i onda će proći i opet sve ide prema gore. Tempo nije bitan, ali činjenica je da,ako ste već odabrali burzu za zaradu, onda morate znati da je i to dio posla. Najpametnije je ne dirati ništa, ne kupovati još odnosno nipošto prodavati jer zašto sada prodati kad si jučer mogao imati 20-30% više love, a opet kamo ćeš s tom lovom od dionica. Dionice je najpametnije posjedovati upravo u vrijeme krize i inflacije, a inflacija je neminovna usprkos pokušajima da ju se zauzda. Mislim da ste svi malo pretjerali jer ništa se značajno neće dogoditi, čak štoviše, ubrzo ćete se iznenaditi. Ove rasprodaje su jadne, ali opet je korisno da otjeramo ove kladioničare jednom za sva vremena s burze, a kad se vrate, opet će od nas kupiti na našim targetima. To je stalna mjena burze, a vidim da ivek , beholder i slični to ne mogu shvatiti. Oni prodaju i s gubitkom a onda će se poslije hvaliti da su imali 100% godišnjeg prinosa. Da, nakon što su u vrijeme korekcije sve prodali sa 80% gubitka pa kreću računati od “novog” početka…E moj narode…kupujte zlato, jer lova čim miruje gubi na vrijednosti , a i uskoro će cijene nekretnina u RH značajno pasti – dakle nema sigurnosti nigdje, osim u dionicama. Dok ne prodaš, nisi na gubitku….
Nije loš post, ali ovo poboldano je po meni jedna od najvećih zabluda/gluposti… Bez uvrede… Te priče se pričaju još otkad je na Iblerovom trgu kvadrat elitnog prostora koštao 4.000 DEM-a (mislim na Importane galeriju)… Živi bili pa vidjeli… Samo za primjer, vrlo povoljno se prodaje parkirno mjesto u Londonu (kraj Harrodsa), za samo 300.000 funti…[lol] [lol] [lol]
NASDAQ 2222.78 69.49 -3.03%
NASDAQ-100 1709.71 85.90 -4.78%
AMEX 2091.67 80.70 -3.71%
DJIA 11770.24 200.95 -1.68%
S&P 500 1286.24 24.26 -1.85%
NYSE 8459.47 201.70 -2.33%
kolega, ja radim u državnoj službi. Cijeli božji dan sam na netu, ne radim ništa, nego pratim ovu tarapanu. Vjerujte te mi da bi vam brzo dosadilo.
O majketi za kaj ja placam tolike poreze svaki mjesec [sad]. NHF kolega i ja bi tako da sam na vasem mjestu
DOW se oporavlja…pad na -180 bodova pa rast na -149….je li dosegnuto dno? naravno za nas to nije bitno, ali mnogi to prate i po tome će se sutra ravnati, što je naravno greška ali nema veze…