Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

malo sam pratio bloomberg i došao do zanmiljivih podataka, a to je da niti jedna recesija u SAD-u nije trajala dulje od 5-6 mjeseci. Isto tako, za vrijeme recesije treba kupovati dionice i to agresivno (kaže Kostolany) a kad svi poput iveka vide zelenilo, tada ih se prodaje (oni koji surfaju na valovima). Meni zbilja nije jasno zašto se neki uzrujavaju oko ovih korekcija. Došla je, tu je , traje, trajat će još neko vrijeme i onda će proći i opet sve ide prema gore. Tempo nije bitan, ali činjenica je da,ako ste već odabrali burzu za zaradu, onda morate znati da je i to dio posla. Najpametnije je ne dirati ništa, ne kupovati još odnosno nipošto prodavati jer zašto sada prodati kad si jučer mogao imati 20-30% više love, a opet kamo ćeš s tom lovom od dionica. Dionice je najpametnije posjedovati upravo u vrijeme krize i inflacije, a inflacija je neminovna usprkos pokušajima da ju se zauzda. Mislim da ste svi malo pretjerali jer ništa se značajno neće dogoditi, čak štoviše, ubrzo ćete se iznenaditi. Ove rasprodaje su jadne, ali opet je korisno da otjeramo ove kladioničare jednom za sva vremena s burze, a kad se vrate, opet će od nas kupiti na našim targetima. To je stalna mjena burze, a vidim da ivek , beholder i slični to ne mogu shvatiti. Oni prodaju i s gubitkom a onda će se poslije hvaliti da su imali 100% godišnjeg prinosa. Da, nakon što su u vrijeme korekcije sve prodali sa 80% gubitka pa kreću računati od “novog” početka…E moj narode…kupujte zlato, jer lova čim miruje gubi na vrijednosti , a i uskoro će cijene nekretnina u RH značajno pasti – dakle nema sigurnosti nigdje, osim u dionicama. Dok ne prodaš, nisi na gubitku….

...povijest se ponavlja...

I jucer i danas vam indekse dizu banke, zbog rezanja kamatnih stopa. Ako pogledate “volume leaders” , vidjet cete da je danas isto kao i jucer: banke up, industrija uglavnom down. Znaci nisu svi sigurni da nece recesija.

Anyway, ovo je vrijeme koje moze nagradit hrabre, ali i odnjeti im dosta. Rizik i prinos su uvijek u korelaciji. Kako tko voli. [bye]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

mislim da se mi svi ovdje opterećujemo nebitnim stvarima američkim tržištem, smanjenjem kamata i sličnim glupostima. za to vrijeme dok mi svi drukamo na dole htjeli ili ne priznati, veliki igrači se krcaju.
mislim da će nas se 99% ovdje složiti da je vrijeme za kupovinu te da je u tijeku rasprodaja robe vrhunske kvalitete po vrhunskim cijenama. problem je jedino što većina onih koji pišu ovdje nisu u kešu nego u dionicama. zapitajte se zašto ste u dionicama? vjerovatno zato jer ste jednom mislili da je to pravi trenutak za ulazak. samo i nije jasno kada ste već uočili trend klizanja i kada već tako dobro pratite svjetske burze, zbog čega niste prodali dionice još sredinom prošlog tjedna i sad ponovo ulazili????

zapitajte se zašto ste u dionicama? vjerovatno zato jer ste jednom mislili da je to pravi trenutak za ulazak. samo i nije jasno kada ste već uočili trend klizanja i kada već tako dobro pratite svjetske burze, zbog čega niste prodali dionice još sredinom prošlog tjedna i sad ponovo ulazili????

Ali ja jesam prodao na vrijeme, manje-vise. Malo trejdam pa se opecem tu i tamo, malo zaradim, malo izgubim.

meni nije jasno zašto se svi oni koji su u određenim dionicama tako boje pada ako su već sigurni u oporavak? to što ivek predviđa i daljnji pad vrijednosti ne bi trebalo uzbuđivat nikoga tko u to ne vjeruje, odnosno sve one koji čvrsto vjeruju u expresni oporavak.

iritira one koji imaju margine kolega…..o tome niste razmisljali….

DOKUP!

ovo je čini mi se najmudriji tekst objavljen na ovom forumu u zadnjih desetak dana

malo sam pratio bloomberg i došao do zanmiljivih podataka, a to je da niti jedna recesija u SAD-u nije trajala dulje od 5-6 mjeseci. Isto tako, za vrijeme recesije treba kupovati dionice i to agresivno (kaže Kostolany) a kad svi poput iveka vide zelenilo, tada ih se prodaje (oni koji surfaju na valovima). Meni zbilja nije jasno zašto se neki uzrujavaju oko ovih korekcija. Došla je, tu je , traje, trajat će još neko vrijeme i onda će proći i opet sve ide prema gore. Tempo nije bitan, ali činjenica je da,ako ste već odabrali burzu za zaradu, onda morate znati da je i to dio posla. Najpametnije je ne dirati ništa, ne kupovati još odnosno nipošto prodavati jer zašto sada prodati kad si jučer mogao imati 20-30% više love, a opet kamo ćeš s tom lovom od dionica. Dionice je najpametnije posjedovati upravo u vrijeme krize i inflacije, a inflacija je neminovna usprkos pokušajima da ju se zauzda. Mislim da ste svi malo pretjerali jer ništa se značajno neće dogoditi, čak štoviše, ubrzo ćete se iznenaditi. Ove rasprodaje su jadne, ali opet je korisno da otjeramo ove kladioničare jednom za sva vremena s burze, a kad se vrate, opet će od nas kupiti na našim targetima. To je stalna mjena burze, a vidim da ivek , beholder i slični to ne mogu shvatiti. Oni prodaju i s gubitkom a onda će se poslije hvaliti da su imali 100% godišnjeg prinosa. Da, nakon što su u vrijeme korekcije sve prodali sa 80% gubitka pa kreću računati od “novog” početka…E moj narode…kupujte zlato, jer lova čim miruje gubi na vrijednosti , a i uskoro će cijene nekretnina u RH značajno pasti – dakle nema sigurnosti nigdje, osim u dionicama. Dok ne prodaš, nisi na gubitku….

[thumbsup][thumbsup]

pa ko im je kriv kad su toliko lakomisleni da ih uzimaju…recesija je vrijeme kupnje dionica….takvo što se dogodi jednom u 10 godina i onda treba reagirati i brzo kupovati što se nudi ispod cijene. upravo to sada rade naše banke i fondovi.

...povijest se ponavlja...

vrijeme, manje-vise. Malo trejdam pa se opecem tu i tamo, malo zaradim, malo izgubim.

dake, ti si na nuli a brokerima SUPER[thumbsup]

guster: ” meni nije jasno zašto se svi oni koji su u određenim dionicama tako boje pada ako su već sigurni u oporavak? to što ivek predviđa i daljnji pad vrijednosti ne bi trebalo uzbuđivat nikoga tko u to ne vjeruje, odnosno sve one koji čvrsto vjeruju u expresni oporavak. ” iritira one koji imaju margine kolega…..o tome niste razmisljali….

iritira sve one koji su na vagi. da liprodati ili ne. da li kupiti ili ne. ovdje treba bit odlučan brz i bez sentimenta.
nije bed ako prodaš čak i kad gubiš ako ćeš negdje drugdje uvaliti lovu. samo treba imati malo pronicivosti, hrabrosti i hladnokrvnosti.
po meni je najgluplje držati papir i iz dana u dan ga gledati kako gubi par postotaka od vrijednosti. vrtite ga ljudi. prodavajte i kupujte istovremeno za određeni broj postotnih poena razlike. mislim da je ovih dana bilo više nego jednostavno day trejdati u u rasponima od 5 pa i više postotaka

guster: ” … zapitajte se zašto ste u dionicama? vjerovatno zato jer ste jednom mislili da je to pravi trenutak za ulazak. samo i nije jasno kada ste već uočili trend klizanja i kada već tako dobro pratite svjetske burze, zbog čega niste prodali dionice još sredinom prošlog tjedna i sad ponovo ulazili???? ” Ali ja jesam prodao na vrijeme, manje-vise. Malo trejdam pa se opecem tu i tamo, malo zaradim, malo izgubim.
takav je život malo gore malo dole. sada dok se ovo događa samo možemo preljevat iz šupljeg u prazno, i nadati se da ćemo baš mi prepoznati dno[pray]

deimos:

vrijeme, manje-vise. Malo trejdam pa se opecem tu i tamo, malo zaradim, malo izgubim.

dake, ti si na nuli a brokerima SUPER[thumbsup]

Otprilike… [lol]
Hebat ga, volim kupovat i prodavat. Nemres protiv prirode.

kak stignes pratit burzu? Ne radis?

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

New Report

Close