Evo jedan lijep članak, čovjek ima jedan od najuspješnijih portfelja dugoročno. Vi smjestite ZSE gdje god hoćete [wink]
Samo ću reći da i u recesijama indexi znaju narasti do 5%.
Sutra prvo skupljanje od ovih koji nemaju pojma o dionicama a onda rast.
Samo ću reći da i u recesijama indexi znaju narasti do 5%. Sutra prvo skupljanje od ovih koji nemaju pojma o dionicama a onda rast.
Ja mislim da odmah kreće rast
ali od starta
Očekujem sličan scenarij kao i jučer samo me začuđuje takva podcjenjivačka izjava kolege Geronima prema onima od kojih se u ovim turbulentnim vremenima živi:Neka se prodaje jeftino samo da je tržište likvidno.Bolje i minus nego mrtvo more.[bye]
Ti se stvarno previse uzivio u tog lika sa slike. [wink]
Still long way ahead. [embarass]
Ti se stvarno previse uzivio u tog lika sa slike. [wink]
Still long way ahead. [embarass]
http://articles.moneycentral.msn.com/Investing/JubaksJournal/OverseasTheBearLooksBigger.aspx
Premature optimism
You can see the likely shape of such a rally in the list of winners and losers in the first half of the trading day Tuesday. Stocks with a big exposure to U.S. interest rates went up. Merrill Lynch (MER, news, msgs) had climbed 3.6% by midday. Home builders Pulte Homes (PHM, news, msgs) and Lennar (LEN, news, msgs) were up 4.8% and 1.2%, respectively. Heavily domestic U.S. companies such as Deere (DE, news, msgs) and Watsco (WSO, news, msgs) also rose.
On the other hand, stocks with big exposure to the global economy, such as mining-equipment maker Joy Global (JOYG, news, msgs) fell, as did just about any oil company you can name
Dragi kolege, evo dignuh se malo ranije da si samo potvrdim da sam bio u pravu kad sam jučer pričao s kolegama. Azija se zeleni, a danas će bogme i na našoj burzi konačno biti jedan zeleni dan. Čak bi moglo biti i euforično. Vjerojatno samo kratkoročno, no činjenica je da će oni u kešu danas najmanje zaraditi [lol]
LJUDI, NE BOJTE SE!!!! Da.. Amerika je možda pred recesijom!
Hoćete li zbog toga slati manje SMS-ova i telefonirati? Hoće li zbog toga vaše žene prestati kupovati Gloriju i ostale drangulije na kisocima? Hoće li zbog toga Atlantska i društvo prevesti manje željeza iz Brazila u Kinu? Hoćete li zbog toga jesti manje Ledo rižota s plodovima mora? Hoće li zbog toga IGH projektirati manje mostova u Rusiji?
ODGOVORITE SI NA OVA PITANJA PRIJE NEGO NASJEDNETE NA SOROSEVE FLOSKULE I PRODATE DIONICE. NEMOJTE DA VAŠ MUKOTRPNO STEČEN NOVAC ZAVRŠI U NJEGOVIM DŽEPOVIMA I NJEMU SLIČNIM (nažalost ima ih i ovdje među nama na forumu!!!)
Pa nemorate _Vi_ ispaštati zato jer su milijuni debelih babetina u Americi pokupovale kućerine koje im ne trebaju za pare koje nemaju!! SAMO HRABRO i bit će sve OK, tako je oduvijek, tako će i biti!![thumbsup]
Azija je zelenija iz minute u minutu. a i kod nas je granulo sunce. zelenilo na burzi nam tek slijedi. sretno svima danas [thumbsup]