ma pusti deimos, nije svak za međeda [wink]
deimos:
”
E sad se svi cude panici…
Eto, neki dan u City Centru, izlazim na garazu na krovu i sto skuzim? Vrata se otvaraju prema unutra. Moje medvjedje oko odmah uvidja problem. A vi?
”
Nitko mi nije odgovorio. Anyone?
ne kuzimo ti mi nismo dovoljno pametni.. ja primjerice ni ne znam koji mrtvi city center? se tak sad zove trg bana jelacica?
jel to ono – bull trap, mos uc, al ne mos izac samo tako, ha?
jel to ono – bull trap, mos uc, al ne mos izac samo tako, ha?
Ma nije bull trap, bila je rijec o panici. U javnim prostorima, vrata se moraju otvarat prema van, ne prema unutra. U slucaju panike (recimo pozar), ljudi navale na vrata i ne mogu izac, jer svi guraju naprijed. Dosta ljudi je poginulo tako, zbog toga ti propisi postoje. A dovoljno je 30 sekundi da se ljudi pomaknu pola metra i otvore vrata. Ali djabe, panika je panika. Najinteligentnije bice na zemlji (tako kazu) u masi nije se sposobno spasiti.
S druge strane, imas slucaj aviona koji je izletio sa piste kod slijetanja, zapalio se u roku 2 minute i eksplodirao. Znas koliko ljudi je poginulo?
kolko?
nitko ..
Francuski Airbus u Kanadi … Montreal
ima odličan sustav spašavanja, evakuacije kod požara , ..
sakai: ” jel to ono – bull trap, mos uc, al ne mos izac samo tako, ha? ” Ma nije bull trap, bila je rijec o panici. U javnim prostorima, vrata se moraju otvarat prema van, ne prema unutra. U slucaju panike (recimo pozar), ljudi navale na vrata i ne mogu izac, jer svi guraju naprijed. Dosta ljudi je poginulo tako, zbog toga ti propisi postoje. A dovoljno je 30 sekundi da se ljudi pomaknu pola metra i otvore vrata. Ali djabe, panika je panika. Najinteligentnije bice na zemlji (tako kazu) u masi nije se sposobno spasiti. S druge strane, imas slucaj aviona koji je izletio sa piste kod slijetanja, zapalio se u roku 2 minute i eksplodirao. Znas koliko ljudi je poginulo?
Ma da, to sam i nastojao reci burzovnim rjecnikom u jednoj recenici…
I medonje, jel ima sanse za mene?
nitko ..
Francuski Airbus u Kanadi … Montreal
ima odličan sustav spašavanja, evakuacije kod požara , ..
Bravo. Evakuirali sve (mislim da je bilo preko 100 ljudi u 90 sekundi).
ti si naš sakai, ti si naš… već dugo [wink]
A glavna razlika izmedju aviona i trgovackog centra je postojanje treniranih uniformiranih osoba koji mogu kontrolirat masu i uzivaju povjerenje putnika. Kuzis sto je covjek?
da .. a zašto je došlo do over-run-a , jer je pilot ignorirao negativne signale , vrlo loše vrijeme u okolici aerodroma i kad je uletio u loše vrijeme i dalje je ignorirao vrlo loše uvjet i vjerovao u svoje sposobnosti pilotiranja ..
zaključak ; treba prihvatiti sve činjenice, signale i u slučaju loših, napraviti odgovarajuću odluku …