ivek, mudrijašu jedan [wink] pa jel ti nije dobra cijena za kupovinu ?
Jok stari. Ovo ide s vremenom znatno nize. Najvecio dio sada ceka FI kao slamku spasa. Po meni tek nakon toga ide pravo dolje ako se situacija u svijetu ne razrijesi do tada. Ne zurim nigdje. Sto mi je u dionicama je zarobljeno vjerojatno na duzi vremenski period. Casha imam tako da mi je svejedno. Sjedim, gledam hladne glave i ne zurim nigdje.
da rusvaj…rusvaj do boli…uz sav prizeljkivani optimizam ajde reci…i jos vanjski utjecaji nemaju utjecaja na nas izolirani svijet…ima utjecaj leptirov zamah a di ne bi imala utjecaj ovakva kretanja.
Vidim da se na temi (i na drugim temama) pojavljuju inozemni indexi i njihovo kretanje, pogotovo onda kada ekipa u cashu priželjkuje utjecati na psihu investitora tj. kada žele izazvati paniku i potaknuti pad našeg tržišta. Neka mi netko pojasni [color=blue]u kojoj je mjeri naše gospodarstvo povezano s inozemstvom [/color]da bi se stvarala tako snažna korelacija? Koliko je meni poznato, naše gospodarstvo je malo povezano i isprepleteno sa svjetskim pa nema previše razloga niti za rast, niti za pad kad se to događa vani.
Zanimljivo gledanje, po tebi padovi burzi u cijelom svijetu na nas ne utječu?? Pa tko onda rasprodaje kod nas te silne količine dionica uz pad cijena?!? Dosta je pogledati tko su većinski vlasnici, banaka, Plive, Dukata, ERNT-a, hotelskih kuća itd….Pa uzmi u obzir povlačenje dijela stranih ulagača i fondova s našeg tržišta i eto odgovora..
Baš nešto razmišljam kako svaku korekciju tržišta prolazim kvalitetnije pripremljen i svaki put smireniji… Valjda zbog ulaganja u znanje?! Još da hoće nestati struje na par dana… Ma ne se bojte ljudi, ugasite kompjutere i idemo u šetnju! Jedino što možete propustiti je velika promjena trenda, ionako nema smisla gledati svaki dan isto!
Klasičan primjer kako najveće potrošačko društvo, tj USA, utiče na burze u svijetu!
Prvi mjesec recesije? i sva tržišta u debelom minusu!
I nitko ne pita da li će se stvarno dogoditi RECESIJA!
I nitko ne pita da li se radi o namjeri da se zauzda INFLACIJA!
Ali i u recesiji firme posluju i to neke vrlo uspješno, ljudi troše novce, također vrlo uspješno,
a na burzi se zarađuje također vrlo uspješno. A nakon RECESIJE, ako je bude, burze uglavnom dosežu
povjesne maksimume.
A gdje smo tu mi? Neznatno smo izloženi, a učinci recesije, a to su padovi cijena sirovina,
mogu itekako pogodovati uvozno orjentiranom gospodarstvu!
Geronimo sto ti ono rece za Crobex na 4800? …
koliko je crobex ? bodova posto minus ?
upravo pratim cnbc europe i posvuda u eu je panika , tj. sell-off , mislim da je njemačka na – 6,3 % !? a i ostali prate .. spominje se i fraza “najveća kriza u desetljeću” …
Avax, ovo danas sigurno nije rasprodaja velikih igrača. Premali su prometi. Radi se o psihologiji mase koja odgovara svima koji su u cashu.
Spomenute banke posluju u Hrvatskoj, Dukat posluje u Hrvatskoj (stvarno si našao vrlo likvidni primjer, zbog stranih vlasnika Dukata su pale cijene!), hotelske kuće posluju u Hrvatskoj, ERNT u Hrvatskoj, Balkanu i na sjeveroistoku. Jesu li rezultati poslovanja (ne cijena dionica!) Dukata, hrvatskih hotelijera, hrvatskih banaka podložni značajnim utjecajima zapadnih (USA) tržišta? Ne baš.
Nismo u Njemačkoj, niti u Francuskoj, u državama koje imaju vrlo intenzivnu razmjenu s USA pa nema razloga previše isticati niti pad, niti rast stranih indexa u kontekstu ZSE.
Sve ostalo je psihologija…ljudi, drukajte i dalje na dolje, izražavajte “zabrinutost” i zgražavanje nad padom. Zato je i otvorena ova tema, da se može kasnije jeftino kupiti, haha. [tongue][cool]
Avax, ovo danas sigurno nije rasprodaja velikih igrača. Premali su prometi. Radi se o psihologiji mase koja odgovara svima koji su u cashu.
Spomenute banke posluju u Hrvatskoj, Dukat posluje u Hrvatskoj (stvarno si našao vrlo likvidni primjer, zbog stranih vlasnika Dukata su pale cijene!), hotelske kuće posluju u Hrvatskoj, ERNT u Hrvatskoj, Balkanu i na sjeveroistoku. Jesu li rezultati poslovanja (ne cijena dionica!) Dukata, hrvatskih hotelijera, hrvatskih banaka podložni značajnim utjecajima zapadnih (USA) tržišta? Ne baš.
Nismo u Njemačkoj, niti u Francuskoj, u državama koje imaju vrlo intenzivnu razmjenu s USA pa nema razloga previše isticati niti pad, niti rast stranih indexa u kontekstu ZSE.
Sve ostalo je psihologija…ljudi, drukajte i dalje na dolje, izražavajte “zabrinutost” i zgražavanje. Zato je i otvorena ova tema,haha. [tongue][cool]
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Avax, ovo danas sigurno nije rasprodaja velikih igrača. Premali su prometi.
Veci burek dugo nisam cuo ovdje. NHF.
Jedino što možete propustiti je velika promjena trenda.
[thumbsup]