mig nije problem u 10-20% gubitka, nego što ti dvije godine nema prinosa nego gubitak na kapital u bear marketu koji traje. To je nekima koji su očekivali lagano bogaćenje zna biti još gore.
prijatelji i svi oni koji zagovoarate pad crobexa ispod 4500, neznam da li u svojim perspektivama možete i zamisliti da ako padne ispod ove razine da postoji realna mogućnost da i dalje nastaviti padati recimo na 2500 pa što ćemo onda.
Možda bi nastupila kriza koja bi trajala 2-3 godina, i sva ova naklapanja oko past će na 4500 i mi ćemo onda skupljati po tim razinama pa će se opet vratiti na 5550 ne idu vam u prilog.
Tako sam isto napisao na HT ukoliko padnje ispod 360 kn neće lako gore, i tako je nažalost i bilo, pa sad se fond menadžeri i novinari ubiše da objasne malima da im je tht def jedna od najpocjenjenih dionica u RH i šire a džaba mali opet trće i prodaju i po ovim cijenama a prodavat će i po nižim ako padne.
Zapamtite nema te sile na svijetu koja precizno može predvidjeti ljudsku nepredvidivost i kretanja na tržištu.
Tko misli da je pametniji neka pročita Grahama, jer korekcija će jednom doći pa bolje da dođe za dvije ili tri godine nego sada.
Zato prijatelji optimizma malo i glavu gore jer je to jedini lijek.
pozdrav
GERONIMO:
”
Puno je 250 bodova [cool]
”
Ma, mi to odradimo u jednom danu mozda vec i slijedeci tjedan! [lol] [lol] [lol]
Samo kada bi znao koji mi Ivek govori dali onaj od petka ili od subote[lol]
Ivek u petak kaze jedno u subotu tvrdi drugo
Ivek cijelo vrijeme prica isto. Ivek je unutra i ne ide van. Opsirno je napisao sto ce i kako ce. Takodjer je ostavio mogucnost da se korigira prema stanju na trzistu sto je po meni apsolutno normalno. Ivek je izisao van ljetos, pa je odradio jednu brzu partiju oko HT’a pa je izisao van i poceo ulaziti pred izbore te krenuo u novi ciklus. Ivek se upravo postavlja na kupnju jer ce puno putovati ovih tjedana i nece bas moci stalno biti na burzi zbog toga baca mreze puno nize od trenutnih cijena i postavlja ih kaskadno. Ivek se sprema za dugi rat koji bi mogao trajati duze nego su si mnogi zamislili a to ne smije reci jer bi ga razapeli.
Mislim da ce naredni period, ma koliko trajao, biti vrlo edukativan u svakom pogledu i da ce u punom smislu pokazati sjaj i bijedu burze.
Filtracija trzista je bila neminovna i ona se dogadja. Nitko sa ovog foruma na ZSE ne moze utjecati, pogotovo ne postovima i “drukanjem”. Igra je malo veca i mi smo stoka sitnog zuba. Igre se igraju daleko od ociju nas obicnih smrtnika. Nasa jedina sansa je da prokljuvimo “algoritam” po kojem ce se raditi i probamo iz toga izvuci neki profit. Od pisanja na burzi nema puno vajde.
U svakom slucaju biti ce rijetkih dobitnika i brdo gubitnika.
Ovo je samo moje misljenje i nista vise.
Ne znam, ja sam zapravo očekivao da se odbije i potegne već ovaj tjedan. Očito je situacija crnja i panika veća.
Pa velim ti da je vlada trazila od IBM-a da objavi rezultate prije roka…… Ne zezam se. Ovo slucajno znam iz prve ruke.
Pa neznam u petak si tvrdio da je naša privreda ok i da će burza to morati honorirati dok u subotu je bilo da insajderi izlaze i da dolazi potop[undecid]
Zanima me vase misljenje za sljedeci tjedan oceli DJI zatvoriti tjedan vise ili nize u odnosu na ovaj?
Molio bih vas da mi ne preskocite i ovaj odgovor.
Ako ne odrezu stope – nize.
Pa neznam u petak si tvrdio da je naša privreda ok i da će burza to morati honorirati dok u subotu je bilo da insajderi izlaze i da dolazi potop[undecid]
To je sve tocno sto si napisao. Privreda je proslu godinu bila ok i to ce biti honorirano samo pitanje je KADA!
Nadalje, valjda ti je jasno da krdo uopce ne zanima privreda. Pa ekipa kupuje firme za koje nije niti znala da postoji niti im znaju pravo ime. Zna se da PUNT ide gore a sto je to uopce nije bitno. [lol] [lol] [lol]
VIX, indeks panike i volatilnosti će biti visok to je sve što ti ozbiljan čovjek za USA može reći. tražit kratkoročni bottom bear marketa kad oscilatori pucaju i ništa ne znače je neozbiljno. Nije jedan kuću izgubio koji je vikao oversold u bear marketu. Lijepo ti ivek kaže black swan(nepredvidljivi) događaj upravlja marketom.
Da ja tebe pitam nešto geronimo, hoće li sutra pasti CROBEX ?
VIX, indeks panike i volatilnosti će biti visok to je sve što…..
….ONI trebaju da se na miru iskrcaju i odrade ono sto su davno pripremili.
E vidiš bojiš ga se dati jer si svijesan da su veće šanse za gore nego dolje a kada bi to napisao skočio bi sam sebi u usta.
Onda jednostavno napišeš da misliš da će gore ali da nakon toga će sigurno padati duboko.
Ali ako to napišeš svijesan si da će i CROBRX gore tako da onda definitivno nema govora o nekom ozbiljnijem padu .Zato se i bojite dati odgovor na ovo jednostavno pitanje jer cijelo vrijeme prosipate crnjake a pošto ste iskusni ulagači sa znanjem svijesni ste da su veće šanse u Americi za gore.[lol]