Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nema apkokalipse, recesija nije apokalipsa nego dio prirodnog kapitalističkog ciklusa. Puno više boli stvarni gubitak nego možebitni izgubljeni prinos.

Problem sa makroekonomskim pokazateljima je da gledaju u prošlost a ne u budućnost, recesija se proglasi kad je već gotova. Ameri su u 3. kvartalu imali rast od 4.9%. Oni koji se kuže u makroekonomiju ipak znaju po kojim pokazateljima mogu predvidjeti budućnost.

Ja ništa nikome ne savjetujem nego iznosim svoje mišljenje. Tko hoće nek kupuje njegovi novci, njegov rizik.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Real Bear, mislim da si pretjerao Samo cu reci da je u redu ljudima govoriti da nije sve savrseno, ali ovakve stvari pricat??? Budi posten i sagledaj cjelokupnu MAKROEKONOMsKU situaciju U HR I OSTATKU SVIJETA, Prema vasim pisanjima, izgleda da smo pred sigurnom apokalipsom, a sto ako nismo? Oni naivni ce prodavati, i kasnije bi si mogli cupati kosu i vikati STO JA NE RAZMISLJAM SVOJOM GLAVOM. tvoje pisanje mi se cini sve vise na drukanje na dolje jer si u cashu i pausalno pisanje, a stoka sitnog zuba ce popusiti tvoju pricu

Pa normalno da druka prema dole. Nije li to savršeno normalno i prirodno za čovjeka sa puno gotovine?

I'LL BE BACK

e stvarno ima li tko ovdje ko misli da će tržište ići up ili barem ostati ovako kako je sad i da nas Amerika neće povući dolje.. imamo li mi svoje tržište ili samo jednim okom gledamo njih kao i u svemu..?? ili konkretno koliko naše tržište(osim brodara) zaista ovisi o faktoru recesije u Americi..koliko će to utjecati na poslovne rezultate firmi?

Evo kolega, ja mislim da bi se cijela ova tema trebala zvati “u strahu su velike oči”.
Ništa se dramatično ovdje dogoditi neće ! Pad Crobexsa od početka godine je iovako već velik.
Prevladaju li paničari past će još a potom će se opet vratiti na preko 5000, a do kraja 2008 do 5500-6000.
Ima tisuću razloga da bude tako, sve ih možete naći na raznim temama ovog foruma.
Oni koji pogode prave dionice opet će zaraditi 100 i više %. I to je to.
Oni koji kupe krive izgubit će lovu, uvijek je tako.

[color=black][/color]

ja sam samo rekao da ne iznosis cijelokupnu sliku
sto se tice makroekonomije, pogledaj forecast za buducnost

Ovo su najsvjeziji forecasti i to je vise manje konsezus!
ovo sto ti pricas malo pada u vodu nakon ovakvih brojki

Da slazem se ovo je tvoje misljenje

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

i spremnosti drhtavih ručica da zapiju što im je drIvo dao

eh medo medo kako nas zbunjuješ, jel se ti to rugaš onima koji vjeruju u tebe i prodaju?

morao bi malo bolje paziti a ne da ti ovako omakne.

Neki forumaši tvrde da u nas nije recesija, da je Amerika daleko…

Puca tržište nekretnina?
…Pomame za kupnjom stanova, niti u metropoli, više nema. Agencije bilježe pad prodaje za 30 do 40%, što potvrđuje smanjenje potražnje. Kako bi se pridobili kupci, bogato se daruju.
Nakon što su posljednjih nekoliko godina hrvatski građani u velikom broju dizali sve dostupnije kredite i kupovali nekretnine, a građevinari se bogatili brzom zaradom, posljednjih mjeseci počinje vladati zatišje…

http://www.svijetkapitala.com/Hrvatska/Gospodarstvo/-Puca-trziste-nekretnina.html

Neki forumaši tvrde da u nas nije recesija, da je Amerika daleko…

Puca tržište nekretnina?
Agencije bilježe pad prodaje za 30 do 40%,

vjerovatno zato sto je broj agencija povecan 20%? naravno da dolazi korekcija cijene, ne raste vise sve 30% godisnje… pocinje imati utjecaj gdje je i kvaliteta nekretnine novinari…[pray]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Ja samo čekam kad će prvi OIF bankrotirat.

Ovo su najsvjeziji forecasti i to je vise manje konsezus!

Problem sa recentnim prognozama je da su se počele revidirati nadolje. Aregirani profiti američkih kompanija su debelo ispod predviđanja. Sjećam se dotcom recesije, tako je isto počelo kad su zarade počele padati ispod očekivanja. Poslije toga slijede otpuštanja i povećanje nezaposlenosti i spirala krene prema dolje.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

ovo je od 11.1

Rekao sam jucer da generalno ne vidim problema na svjetskoj razini sto se tice makroekonomije, posebno sto se tice HR

mene je osobno frka al qaeda te nekog rata u Pakisatanu ili Iraku…ovo sve ostalo po meni nije issue, na redu je ocekivano usporavanje u US i manje u Zapadnoj Europi, dok nitko ne zna kako kako ce se ponasati emerging markets, jer se svijet po prvi put nalazi i ovakvoj situaciji da postoji jos neko osim US i EU

zar na temi viro nisi rekao da se u ponedjeljak postavljaš kaskadno na kupnji?
promijenio mišljenje?

Vec sam postavljen. Samo je pitanje gdje. [cool]

skype - ivek1234

New Report

Close