Čini mi se da je BUSH naredio da nafta nesmije preko 100$ jer bi imala uticaj na inflaciju te je na taj način otvorio mogućnost rezanju kamata da se inflacija ne potakne zbog toga.
Strani brodari su na dnu. Barem bi trebali biti, sudeci po svim pokazateljima. Taj bozanski Drys je isao u diverzifikaciju, cak i sa trenutnim padom vozarina zaradjuju… nego, palo mi je na pamet da otvorimo temu Drys, ako nista drugo a ono u Foreign Investors Discussion Board. I stvorimo ZIF “Drys”….
Čini mi se da je BUSH naredio da nafta nesmije preko 100$ jer bi imala uticaj na inflaciju te je na taj način otvorio mogućnost rezanju kamata da se inflacija ne potakne zbog toga.
Pogledaj si ovo mislim da si na dobrom tragu:
Druga stvar na koju Ameri igraju je izvoz?Jer bez toga nebi imali šanse protiv Kine.Zato vam je Dolar tu gdi je.
Druga stvar na koju Ameri igraju je izvoz?Jer bez toga nebi imali šanse protiv Kine.Zato vam je Dolar tu gdi je.
Apsolutno. Samo mi se cini da ce Kinezi nakon OI poceti opako iskrcavati dolar iz deviznih rezervi…..Trenutno im treba mir zbog OI. Ali nakon toga bi moglo ici po sistemu: Guess who is daddy now!!
Značajnim rezanjem kamata te smanjivanjem poreza koje je danas najavio podgrijao bi svoju ekonomiju a izvozom bi se upustio u borbu sa Kinom,zato mu i treba slab Dolar.Imaju Ameri plan i zato početkom ljeta gledaćemo kako se tamo počinje zeleniti.
fazan: ” ivek jel burza prati gospodarstvo jedne države ? ” Trebala bi ali nije uvjet u odredjenim vremenskim periodima kao sto je ovaj. Kada govoris o gospodarstvu drzave onda je to na neki nacin fundament a to je ovoga trenutka defintivno van fokusa. Sada je u fokusu jos koliko toliko todorijada, FI a onda ako svijet i dalje bude u banani kod nas ce biti uzimanje profita i RiB. S druge strane i tu se spominje sve cesce inflatorne pritiske i pun k… crnila. Mislim, kada ti premijer kaze da je “situacija teska ali ne kriticna”. Gle nadam se da nece biti tako crno nego da ce se ipak uskoro zaustaviti, neko vrijeme cmrljiti pa onda okrenuti prema gore. Mislim da cemo vidjeti gdje smo negdje polovicom 4. mjeseca kada bi se stvari trebalo polako iznivelirati na ovaj ili onaj nacin.
shvatit ću ovo kao DA
drugo pitanje: u kojem smjeru se razvija naše gospodarstvo: gore ili dolje?
vrlo jednostavno pitanje i ne zahtjeva podužu elaboraciju …
Pinokio: ” Baloni su one dionice čija se trenutna vrijednost na tržištu opravdava dalekom svijetlom budućnošću, utrostručavanjem vrijednosti imovine, magičnim potezima uprave, monopolnim položajem… ” Uredu znam ja što je balon reci jednu npr
ATPL, IGH, DALEKOVOD, LEDO
GERONIMO:
”
”
Apsolutno. Samo mi se cini da ce Kinezi nakon OI poceti opako iskrcavati dolar iz deviznih rezervi…..Trenutno im treba mir zbog OI. Ali nakon toga bi moglo ici po sistemu: Guess who is daddy now!!
GERONIMO:
”
”
Onda prijatelju ide novi rat
Korisnik Pinokio prijavljen.
Ukupno korisnika: 32
Ukupno gostiju: 32484
Petak, donosno subota u 1:20 sati. Jesmo li u banani?
Dalekovod ima 18 tvrtki u svom vlasništvu i dogovorene 3 milijarde kuna posla jesi li ,možda vidio konsolidirano?
Ledo nesmijem govoriti kolika im je dobit u konsolidiranom ali vjeruj mi trenutno jedna od najpodcijenjenijih tvrtki
Igh možda jedna od najperspektivniji tvrtki za razvoj prema vani a još ktome ima monopol u Hrvatskoj
O Atpl neću ni pisati
shvatit ću ovo kao DA
drugo pitanje: u kojem smjeru se razvija naše gospodarstvo: gore ili dolje?
vrlo jednostavno pitanje i ne zahtjeva podužu elaboraciju …
UP, slazem se ja s tobom. Samo je pitanje KADA ce to market priznati. U ovakvim vremenima, po meni, sentiment je najbitniji. Bitniji od FA, TA, itd.
Bottom line, again po meni, na burzi ne mozes izgubiti ako imas dovoljno vremena ili ako nisi u firmi koja je vrlo spekulativna pa moze krepati sutra. Dakle najveci problem je biti strplji i cekati.
Ako netko sada ulazi na market a ima 95 godina starosti mozda i nije izabrao najbolji trenutak. [lol] [lol]