fazan: “Previše je loših vijesti i jednostavno nema logike da fondovi bezrazložno napucavaju cijene. ” Kak lose vijesti? Pa dobili smo vladu. I to onu koja nece PKD uvesti. Kaj ne bi crobex sad vec na 7000 trebal biti kako je copor kolega predvidjao? [tongue]
mislim da ti ovakve izjave ne trebaju … ipak si ti iznad takvih stari … ako nisi sorry …
[bye]
naviko na stari !
btw što ti je značio onaj Sherlock ?
E nema stari više. Ni avatara trokrakoga, ni potpisa ni lokacije. Ostalo u prošloj godini.
A “no shit Sherlock” bi kao bila fora na detektiva. Bravo što si skužio ili tako nekako.
Evo zadnje s HINA-e, pregled US:
SAD: Rast inflacije, pad u maloprodaji, gubici banaka, pada na burzama
WASHINGTON,15. siječnja(Hina) – Cijene na veliko u SAD-u su u 2007. narasle za 6,3 posto, što je najviše u posljednjih 26 godina, objavilo je u utorak američko ministarstvo rada.
Najveći utjecaj na inflaciju imao je porast cijena energije, od benzina do lož ulja za grijanje, navodi ministarstvo rada.
Lošim vijestima za američko gospodarstvo pridružilo se u utorak i ministarstvo trgovine s izvješćem o padu prometa u maloprodaji za 0,4 posto u studenom 2007., što je najveći pad u šest mjeseci, i odraz je opadanja povjerenja potrošača zbog nastavka krize na stambenom i kreditnom tržištu.
Također je izvješteno o porastu zaliha robe za 0,4 posto kod proizvođača i trgovaca na veliko u studenom 2007.
“Potrošači su čvrsto držali novčanike u prosincu, što otvara pitanje hoće li domaća potrošnja biti dovoljna da nas sačuva od recesije”, ocijenio je Joel Naroff, glavni ekonomist analitičke tvrtke Naroff Economic Advisors.
Najveća američka banka Citigroup Inc. u utorak je objavila gubitak od 9,8 milijardi dolara u četvrtom tromjesečju 2007., i smanjivanje temeljnog kapitala za 18 milijardi dolara, zbog gubitaka na tržištu hipotekarnih stambenih kredita.
Na američkim burzama u utorak se nastavio siječanjski pad vrijednosti dionica, dodatno potaknut objavom podataka o gubicima Citigroup i padu maloprodaje.
Na kraju trgovanja industrijski indeks DOW Jones pao je za 277,04 boda ili 2,2 posto, na 12.501,11 bodova. Tehnološki indeks Nasdaq pao je za 60,17 bod, ili 2,5 posto, na 2.417,59 bodova. Indeks Standard & Poor’s 500 izgubio je 35,3 boda, ili 2,5 posto, i pao na 1.380,95 bodova. Na newyorškoj burzi NYSE odnos dionica koje su padale i onih koje su rasle bio je 7-1.
Američko gospodarstvo u posljednjem je tromjesečju 2007. praktično došlo u zastoj, povećavajući strah da zemlja može pasti u recesiju, u nemogućnosti da prevlada višestruki udar – dugotrajnog pada cijena na stambenom tržištu, teške kreditne krize i rastućih cijena energenata.
Kombinacija rasta inflatornih pritisaka i slabog rasta gospodarstva, za američku središnju banku – Federalne rezerve – predstavlja dvojbu, treba li smanjiti referentnu kamatnu stopu kako bi potaknula rast gospodarstva, čak i po cijenu povećanja inflacije.
Predsjednik FED-a Ben Bernanke u četvrtak će ponuditi dio razjašnjenja idućih poteza FED-a, u svjedočenju pred odborom za proračun Zastupničkog doma Kongresa.
U Americi opet potop nažalost,nas može spasiti samo Drivo. Pomagaj
Symbol Last Change
Dow 12,501.11 277.04 (-2.17%)
Nasdaq 2,417.59 60.71 (-2.45%)
S&P 500 1,380.95 35.30 (-2.49%)
10-Yr Bond 3.7010% 0.0920
Pa ja mislim da još uvijek živim u Hrvatskoj ,a ne Americi boli me dal je kod njih potop ili nije ili Buš opet lupa gluposti. Mene zanima Hrvatsko tržište ako prizivamo Ameriku što nije raslo kod nas kad je i kod njih ? Kod nas mjesecima korekcija zbog ovoga pa onoga pa opet ovoga i tako nikad kraja.[lol] [lol] [lol]
Brada am se opet probudio.[cry][cry][cry]
http://www.vecernji.hr/home/manager/2991995/index.do
Lele, mogao bi Crobex i na -3 sutra. Poslije kiše dolazi potop.
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=asia
Šta je došlo da ja moram smirivati po forumu. Ne isplati se nervirati zbog moguće recesije, nek moćnici razbijaju glavu kako će je napraviti što bezbolnijom. Ako mislite da ne možete izdržati turbulenciju sačekajte sljedeći uptrend, iskrcajte se i uživajte u ovom što ste dosad zaradili. Ako doista ulazimo u dogoročniji bear market pa neće to padati kao kamen, svako malo se potegne gore kad se skupi dobrih vijesti i naznanka optimizma. Ivek je opisao jednu dobru strategiju dugoročnijeg (ja bih dodao i imućnijeg investitora) to je isto u redu. Ali najgore što možete sebi, svom nervnom sustavu i zdravlju (na kraju i imovini) napraviti je da strepite i padate u očaj na loše vijesti, i onda imate neumjereni optimizam na dobre vijesti.
što više reći na ovaj odličan post mislim da i u ovakvim vremenima svatko od nas može odigrati neke jake poteze koji će nam donijeti sjajne rezultate samo moramo poštovati određeno pravilo koje glasi
citiram: BEZ POHLEPE STRAHA I SENTIMENTALNOSTI
U Americi opet potop nažalost,nas može spasiti samo Drivo. Pomagaj
Symbol Last Change
Dow 12,501.11 277.04 (-2.17%)
Nasdaq 2,417.59 60.71 (-2.45%)
S&P 500 1,380.95 35.30 (-2.49%)
10-Yr Bond 3.7010% 0.0920
Ma nmreš vjerovati a prestavljao si ga kao novog hrvatskog sveca!
IDEMO DALJE hahahah[lol] [lol] [lol]