Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Strah od recesije ruši dionice

Tjedan za nama bio je u znaku nastavka pada burzovnih indeksa na svim vodećim međunarodnim tržištima kapitala. Na američkim burzama vrijednost indeksa smanjuje se već treći tjedan za redom, dok na europskim burzama indeksi padaju već pet tjedana. Kao jedan od glavnih razloga za to analitičari navode smanjenje očekivanih poslovnih rezultata pojedinih kompanija, zatim slabljenje dolara, divljanje cijena nafte i povećanje vanjskotrgovinskog manjka. Posljedica svega toga je ponovno jačanje straha od recesije u američkom gospodarstvu. “Sve se svodi na tri stvari: naftu, naftu i naftu”, prokomentirao je za Bloomberg Jay Bryson, ekonomist Wachovia Corp. iz Charlottea u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini.

(izvadak iz članka iz Privrednog vjesnika od 14. siječnja)

"Ako ne znate kuda idete, svi vas putevi tamo vode" - kineska

avax10: ” Koji rastur je bio danas u EU, crobex s padom od -1,93 % je mala beba za njih. [shocked] ” Pa i mi ćemo sutra biti veliki…[lol] [lol]

može jedno pojašnjenje ??? zašto bi mi pratili EU i SAD?

Cookie Monster

Evo za ljubimce elektronike:

SAN FRANCISCO, Jan 15 (Reuters) – Intel Corp (INTC.O: Quote, Profile, Research) on Tuesday posted quarterly results and an outlook behind Wall Street targets, sending its shares down nearly 15 percent.

No respect

SAN FRANCISCO, Jan 15 (Reuters) – Intel Corp (INTC.O: Quote, Profile, Research) on Tuesday posted quarterly results and an outlook behind Wall Street targets, sending its shares down nearly 15 percent.

Ma to je nekom brokeru crko procesor na laptopu taman na otvaranju na Wall Streetu, covjek popiz… dreknuo na glas “Ovaj Intel je sra..”. Ostali culi kaj je rekao i udri po bidu. [lol]

Ma to je nekom brokeru crko procesor na laptopu taman na otvaranju na Wall Streetu, covjek popiz… dreknuo na glas “Ovaj Intel je sra..”. Ostali culi kaj je rekao i udri po bidu. [lol]

[thumbsup]

No respect

Mislim da svi skupa zaboravljamo jednu činjenicu, a to je sljedeće: u razvijenim državama, tj. u državama s razvijenim burzovnim sustavima, zarađuje se i kada cijene dionica rastu i kada cijene tih istih dionica padaju.

Trebam li napomenuti, da mi još uvijek ne spadamo o ovaj krug država. Dakle, kod nas se zarađuje samo kada cijene rastu.

Zaključak ovog svega je sljedeći: ja osobno ne vidim razloga da bi nam index, odnosno tržište u ovom trenutku raslo. Previše je loših vijesti i jednostavno nema logike da fondovi bezrazložno napucavaju cijene. Vjerujem da će to učiniti na prvu naznaku dobrih vijesti. S druge strane, ti isti fondovi ne će dopustiti znatniji pad našeg tržišta, jer to jednostavno nikome ne ide u koristi. Ove tlapnje o jeftinom dokupu su po meni preuveličane. To što jedan fond kupi 100 komada neke dionice koja vrijedi 700,00 kn … ma hajte ljudi.

Botom line je sljedeći: ako ste skupo kupili, nemojte sada jeftino prodavati. Nema svrhe. Jednostavno, mora se to vratiti na onu cijenu po kojoj ste kupili, a onda dalje procijenjujte što i kako.

Poslije svake kiše, dolazi sunce.

I love the Smell of Profits in the Morning

Alien:

SLK:

[thumbsup]

sto bi rekli nasi ljudi:
DRHTAVE RUCICE[lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

@fazan
No shit Sherlock… sad si nas spasio… [huh]

No respect

@fazan
No shit Sherlock… sad si nas spasio… [huh]

ma ne, spasit će nas taj tvoj ružni avatar …

ma ne, spasit će nas taj tvoj ružni avatar …

Hebe te od prvog dana, jel?

No respect

Previše je loših vijesti i jednostavno nema logike da fondovi bezrazložno napucavaju cijene.

Kak lose vijesti? Pa dobili smo vladu. I to onu koja nece PKD uvesti. Kaj ne bi crobex sad vec na 7000 trebal biti kako je copor kolega predvidjao? [tongue]

naviko na stari !

btw što ti je značio onaj Sherlock ?

New Report

Close