Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koji rastur je bio danas u EU, crobex s padom od -1,93 % je mala beba za njih. [shocked]

Pa i mi ćemo sutra biti veliki…[lol] [lol]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Bolje da mi ostanemo “mali”, već i ovo crvenilo previše je nezdravo za moj portfelj. [huh]

Ignore: KressoM, delux

Bolje da mi ostanemo “mali”, već i ovo crvenilo previše je nezdravo za moj portfelj. [huh]

bas tako jos od prosle korekcije mi se neke nisu oporavile[angry]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Neznam da li je za ovu temu ali neznam ni za koju je. danas sam ostao šokiran. Od Nove godine ne proizvodi se više Podravka pivo, što ću ja piti?[shocked]

Pa i mi ćemo sutra biti veliki…[lol] [lol]

Bogami ja sutra radim na rekonstrukciji portfelja pod šifrom RiB[bye][lol]

Kad nekome odgovara napravit korekciju na našem tržištu da se jeftinije uđe onda se pozivaju i na Ameriku i Europu, Kosovo, radikale, Rusiju, ZERP, pristupne fondove, rakete…i ko zna šta ćemo još ovih dana čuti ili pročitati. Vrlo jednostavno u par dana dođu do omjera k/p 1:10 i onda čiste sve pred sobom. Nakon toga kad uđu koliko im to odgovara, onda pumpaju do nebesa i tad smo mi malo i izolirano tržište i više nikakve globalne korekcije nemaju veze s nama!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Šta je došlo da ja moram smirivati po forumu. Ne isplati se nervirati zbog moguće recesije, nek moćnici razbijaju glavu kako će je napraviti što bezbolnijom. Ako mislite da ne možete izdržati turbulenciju sačekajte sljedeći uptrend, iskrcajte se i uživajte u ovom što ste dosad zaradili. Ako doista ulazimo u dogoročniji bear market pa neće to padati kao kamen, svako malo se potegne gore kad se skupi dobrih vijesti i naznanka optimizma.

Ivek je opisao jednu dobru strategiju dugoročnijeg (ja bih dodao i imućnijeg investitora) to je isto u redu.

Ali najgore što možete sebi, svom nervnom sustavu i zdravlju (na kraju i imovini) napraviti je da strepite i padate u očaj na loše vijesti, i onda imate neumjereni optimizam na dobre vijesti.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Kad nekome odgovara napravit korekciju na našem tržištu da se jeftinije uđe onda se pozivaju i na Ameriku i Europu, Kosovo, radikale, Rusiju, ZERP, pristupne fondove, rakete…i ko zna šta ćemo još ovih dana čuti ili pročitati. Vrlo jednostavno u par dana dođu do omjera k/p 1:10 i onda čiste sve pred sobom. Nakon toga kad uđu koliko im to odgovara, onda pumpaju do nebesa i tad smo mi malo i izolirano tržište i više nikakve globalne korekcije nemaju veze s nama!

apsolutno toćno !

i onda poslije panike i rasprodaje, mnogi se ne usude natrag ili ne pogode vrijeme i obićno se vraćaju prekasno pa opet nikako da nešto povrate…
i tako više puta pa eto puta u propast.

Pogađajmo Crobex sutra.
a) +1.00
b) +0.50
c) +0.00
d) -0.50
e) -1.00
f) -1.50
g) -2.00
h) -3.00………ja glasam za e) (realno bez drukija)

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Šta je došlo da ja moram smirivati po forumu. Ne isplati se nervirati zbog moguće recesije, nek moćnici razbijaju glavu kako će je napraviti što bezbolnijom. Ako mislite da ne možete izdržati turbulenciju sačekajte sljedeći uptrend, iskrcajte se i uživajte u ovom što ste dosad zaradili. Ako doista ulazimo u dogoročniji bear market pa neće to padati kao kamen, svako malo se potegne gore kad se skupi dobrih vijesti i naznanka optimizma. Ivek je opisao jednu dobru strategiju dugoročnijeg (ja bih dodao i imućnijeg investitora) to je isto u redu. Ali najgore što možete sebi, svom nervnom sustavu i zdravlju (na kraju i imovini) napraviti je da strepite i padate u očaj na loše vijesti, i onda imate neumjereni optimizam na dobre vijesti.

Šta sad Medo, jer plašiš il ohrabruješ? pih…
[smiley]

I'LL BE BACK

Ali najgore što možete sebi, svom nervnom sustavu i zdravlju (na kraju i imovini) napraviti je da strepite i padate u očaj na loše vijesti, i onda imate neumjereni optimizam na dobre vijesti.

Sve sto je Medo naveo apsolutno stoji. Ogromni institucionalni prometi u 12. mjesecu jasno su upucivali na to. Cak sam to u jednom od postova i naveo da su me te cifre mucile. Fondovi (barem oni pametni) su se pripremili za ovo.

Ovo sto je Medo naveo je kljucno! Imate li zivaca i ja bih dodao iskustva da prodjete kroz ovo? Moze se dogoditi da vas na kraju toliko stisne i da pocnete rasprodaju jer ste “pukli” kada trziste bude jos nize ili cak pred preokret trenda.

Ovoga trena je bitno dobro razmisliti o nekoliko stvari:

– koliko zivaca imate,
– tko bude svaki dan 8 sati buljio u ZSE monitor gotovo je sigurno da ce pokleknuti prije ili kasnije a sto kasnije
to gore. Cisti mazohizam. U tom slucaju bolje prodati odmah.
– Money Management strategija ce biti jedan od kljucnih faktora. Svatko je mora napraviti za sebe.
– spakirati jedan rezistentni portfelj u koji vjerujete (ako ne idete u cash) i pratiti ga u padu. Ja osobno sam to
napravio i MISLIM da sam dovoljno dugacak da ga mogu kaskadno pratiti kroz dulji vremenski period. Svatko
to mora napraviti za sebe jer smo svi u vrlo specificnim zivotnim pozicijama.
– biti ce brdo “bull trap-ova” so watch it. Mnogi su skloni ganjati duhove a to moze biti skupo.

skype - ivek1234

@ivek

mislim da treba rezati svaku poziciju nakon pada od cca 7-8% od max. cijene nakon kupnje (uključuje kupovnu cijenu).
time se, doduše, gubi zarada u slučaju naglog oporavka cijene, ali je značajnije minimiziranje potencijalno velikih gubitaka u slučaju dugotrajnije recesije/pada tržišta.
a u svaku dionicu se može ponovo ući nakon oporavka tržišta.
način procjene oporavka tržišta: ta crobexa uz povećanje istog za cca 5% u odnosu na minimum uz porast volumena trgovanja.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

New Report

Close