Korekcija

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

uhhhh, puno, previše crnih misli[cry]. Sutra je novi dan.

KONČAR - tradicija, znanje, odgovornost

i danas je bio novi dan. [huh]

No respect

Što više bude kiše,treba jače držati kišobran kad stane kiša idemo na sunce,nema mjesta panici,ima mjesta taktici.

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Bez panike. Meni ovo ne sliči na korekciju, nego na uzimanje zaleta za rast. [wink]
Da sam u gotovini (100% sam u dionicama), sve bi se potrošilo na dionice baš u ovom periodu.
Samo hrabro, čeka nas lijepi porast.[thumbsup]

Kad vidim crvenu Europu i Ameriku hvata me jeza. Gdje vi ovdje vidite zalet za lijep rast?

Kad vidim crvenu Europu i Ameriku hvata me jeza. Gdje vi ovdje vidite zalet za lijep rast?

Bauštela u Njemačkoj…[lol]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Bez panike. Meni ovo ne sliči na korekciju, nego na uzimanje zaleta za rast. [wink] Da sam u gotovini (100% sam u dionicama), sve bi se potrošilo na dionice baš u ovom periodu. Samo hrabro, čeka nas lijepi porast.[thumbsup]

Kolega recesija ne traje od danas do sutra ovo što se dešava u americi postaje sve ozbiljnije i moglo bi potrajati cjelu ovu godinu ako ne i duže a pad dionica iz studenoga prošle godine u hrvatskoj mogao bi izgledati kao piknik prema onome što bi se moglo dogoditi[thumbsup]

Iskustvo + višegodišnje svakodnevno praćenje trgovanja +špurijus.
Osim toga, od 1.1. sam u plusu 11%.
Ne moram biti u pravu, ali nadam se da jesam zbog svih nas .
[thumbsup]

Kažu da su fond manageri na skijanju, ali nisu. Evo ih ovdje. [tongue] http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=1eaf3da3-99cf-4335-8004-df3b3dbdcda7&open=four

LOOOOOOOOOOOL!
[thumbsup][thumbsup]
slažem se s tim…

ernest: ” Bez panike. Meni ovo ne sliči na korekciju, nego na uzimanje zaleta za rast. [wink] Da sam u gotovini (100% sam u dionicama), sve bi se potrošilo na dionice baš u ovom periodu. Samo hrabro, čeka nas lijepi porast.[thumbsup] ” Kolega recesija ne traje od danas do sutra ovo što se dešava u americi postaje sve ozbiljnije i moglo bi potrajati cjelu ovu godinu ako ne i duže a pad dionica iz studenoga prošle godine u hrvatskoj mogao bi izgledati kao piknik prema onome što bi se moglo dogoditi[thumbsup]

Slažem se s Vama, ali mislim da sada, narednih nekoliko mjeseci, nema većeg pada dionica u Hrvatskoj. Prošle godine se isto stvorio strah od recesije negdje početkom drugog mjeseca, i tada je to djelovalo vrlo ozbiljno.
Još jednom, ne moram biti u pravu…

Ovo možda bude imalo utjecaja na trend brodara. Vidjet ćemo za oko sat i pol do dva sata:

http://biz.yahoo.com/iw/080115/0348352.html

No respect

Snažan pad dionica u Europi, i Wall Street pred gubicima
Business.hr/Hina

Najvažniji indeksi na europskim burzama potonuli su danas više od jedan posto nakon niza loših vijesti koje ukazuju da je američko gospodarstvo na rubu recesije.

FTSEeurofirst 300 indeks vodećih europskih dionica potonuo je danas 1,4 posto, na 1411 bodova. Londonski FTSE 100 indeks izgubio je čak 1,8 posto ili 119 bodova, te zaronio na 6103 boda. Više od jedan posto strmoglavio se i pariški CAC indeks, dok je DAX indeks Frankfurtske burze pao 0,9 posto, na 7664 boda.

Europske ulagače ponajviše je uznemirio podatak da je u SAD-u promet u trgovini na malo u prosincu prošle godine pao 0,4 posto u odnosu na prethodnu godinu, što nagovješćuje da je američko gospodarstvo pred recesijom.
To je izazvalo i strah ulagača da će se pad prometa u maloprodaji odraziti i na poslovanje američkih kompanija, pa tako i na njihovu dobit.

Ulagače je uznemirio i podatak da je Citigroup u proteklom tromjesečju, prvi put u svojoj povijesti, zabilježio kvartalni gubitak i najavio otpisivanje golemih dugova nastalih zbog krize na tržištu nekretnina.

To je dodatno pritisnulo dionice u europskom bankarskom sektoru koje na vrijednosti gube od jutros. Tako je cijena dionica HSBC-a danas potonula 3,7 posto, Banco Santander 2,1, a Royal Bank of Scotland 2,9 posto.

I na Wall Streetu se danas očekuje pad cijena dionica s obzirom na to da su najvažniji terminski indeksi osjetno pali. Tako je Dow Jones terminski indeks potonuo 93 boda, S&P terminski indeks pao je 13,8 bodova, a Nasdaq 15,5 bodova.

Jedina je dobra vijest, kažu analitičari, da su proizvođačke cijene u SAD-u, isključujući hranu i energiju, u lanjskom prosincu porasle samo 0,2 posto. To je, kažu, u skladu s očekivanjima i ne najavljuje jačanje inflacije.

New Report

Close